Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 859
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 90
  • В светлината на слънцето
Благодаря ви много и от името на Теди! Наистина голяма мотивация се оказа това за нея. Тя много си харесва и класа, и училището, но продължаваше да изпитва неувереност в себе си. Ще се наместят нещата постепенно.
Днес прави една много странна крачка - отива на прослушване при вокален педагог, който да й определи гласа и да й даде най-елементарни съвети. Нали ви казвах, че се запали да пее, но на уроци тази година не иска, за да може да се концентрира върху езика. Ще си пее сама у дома. Но за да не си прецака гласа като се мъчи с нещо неподходящо, сега баща й ще я води при колежка да й каже някои основни правила. Той е особено щастлив, че най-после единия прояви интерес към музиката.

# 91
  • София
Браво на Теди и от мен ! Ето това за мен е едно от личните ми мерила за успял родител - да дадеш увереност на децата си въпреки и напук на всичко ! Да им помогнеш да повярват в себе си и в това, че могат ! Увереността дава криле !  
Ние от вчера имаме втори "зет". За разлика от първия, този го познавам и не, че някой ме пита, но го одобрявам !
Ей, сега едната ме извади от обувките за 5 сек. Не зная как да й набия в главата колко е важно чувството за такт и колко ще страда, ако не го усвои ! Направо откачам, когато е първо действието/ говоренето, а после мисленето !!! Яко дудна по въпроса, но напредъкът е тегав. А сестра й осъзнава, че съм права, но я защитава ! Tired Face

# 92
Санака, тука ли си, моме? Joy
В момента правя едно файлче за седмокласниците и ми попадна следния текст от Наредбата за профилираната подготовка.
Чл. 7. (2) Учебните програми по учебния предмет чужд език се разработват за последователно покриване на общите нива на компетентност, определени от Общата европейска езикова рамка, съотнесени в тяхната последователност над постигнатата в съответствие с учебия план общообразователна подготовка.

Този текст ме накара да хвърля едно око на проектите за учебни програми за профилирана подготовка, които висят на страницата на МОН от 2013 година, забутани в един проект " За по-качествено образование", към който преди време ме насочи една съфорумка в темата за МОН ( благодаря й отново). Погледнах там, тъй като официални проекти, предложени за обществено обсъждане още няма. Та, ето какво открих там в проекта за учебна програма за профилирана подготовка по английски език при ИИЧЕ.

Тази програма представя профилираната подготовка по английски език за ученици от ХІ и ХІІ клас, които след интензивно обучение в VІІІ клас в края на ХІІ клас - ПП постигат равнище B2-С1 по Общата европейска езикова рамка.
За другите езици обаче пише само В2, доколкото ги прегледах набързо.

# 93
  • София
За Санака, не знам, но аз съм тук. Това дава отговор на едни мои други въпроси. Значи, все пак, часовете в 11 и 12 клас, на профилираните паралелки, не е съвсем стрелба с халосни патрони и упражняване на един и същ материал...

# 94
  • София
А РИЧЕто как ще е? (всъщност подробността е, че АЕ не е профилиращ)
Може ли линк, да чета.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 19:17 от Desem

# 95
  • София
Дидева, тук съм! Вися на летището и чакам полет за Неапол. Wink Трябва да го осмисля малко това. Joy

# 96
  • София
Дидева, тук съм! Вися на летището и чакам полет за Неапол. Wink Трябва да го осмисля малко това. Joy
След Неапол, моля те ! Wine Glass PizzaSpaghetti

# 97
  • София
Санака, направо не искам да съм на твое място, с такива изкушения! УжасТ!
От 2 дни сменям хранителния режим, че нещо се изпуснах това лято и имам едни 5-6-7 кила за сваляне. Направих си микс от някакви диети и си пригодих щадящ режим за мен, като най-тежкото ми ограничение е да не хапвам нищо след 18-18.30... Е, щях да умрА снощи. То сладки ми се доядоха, то солети ми се дохрупаха, то ми се искаше с детето да седна на втора вечеря... Не мога, за пръв път в живота си съм на нещо като диета и съм крива и кисела. Нещастна съм! Joy
Младежът, по никое време реши, че му се яде вафла. Нахоках го нервно, какво е това ядене на боклуци посред нощ и се отказа, а само 2 дни преди това, щях да изям една с него. Мрън, оплаках се.

Днес ще си прави седмичното домашното по информатика. Трябва да направи програма за фактура, която пр въведени количество и цена, да изкара стойност, ддс и тотал. Bowtie
Пак ще трябва да обяснявам, що е то ДДС. Отделно има задачи за упражняване, което се разбира,  като допълнително домашно... Ами ...това е интересното при нас, друго няма, май...

# 98
Да дам отчет от прослушването на девойката. Имаме си абсолютист, с голям диапазон, който може да се развие още много, но след 16 години. Сега не е добре за гласа да се товари. С две думи - ако реши да завие в тази посока, няма да има никакви проблеми - бъдещето е пред нея. Тя обаче по пътя пак напомни, че не се е отказала от инериорния дизайн. Толкова притеснена обаче не я бях виждала, на прослушването беше като глътнала бастун.

# 99
  • София
Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 11:37 от Валенцето

# 100
  • София
Ей, Лулу, наскоро слушах някъде, какво е това абсолютист. Може да разпознава тоновете без партитура или нещо такова? Абе нещо свързано с много точен слух, май? Браво! Какво ще го правите това дете с толкова таланти и интереси? Интересно ми е, как като родители на такова дете, може да подкрепите едно и да загърбите друго? И това не е лесно! Пак браво!

# 101
Браво, лулу 😀 хубаво е да има избор, пък винаги може да го използва в един или друг етап от живота си.
Аз съм абсолютист, в работата е доста полезно, ама в обикновения живот не 😆

# 102
  • София
Валенце, защо си изтри поста?
Чух аз в новините, за поредната глупост, изказана от този НЕчовек -Валери Симеонов и се чудя, защо още е жив?
Нямам какво друго да кажа, защото ежедневието на всяка една от вас е тежко и думите са кухи. Надявам се, един ден България да стане бяла държава и да се осигурят Човешки условия на живот и ежедневие, на тези деца и семействата им!!! Hug

# 103
  • София
Защото не му е мястото тук. Извинявам се!

# 104
Слънчева, това с музиката ни дойде изненадващо честно казано. И не знам дали ще е траен интереса. Изненадващо, защото тя стоеше сериозно далеч. Като малка опита и свири една година на китара, и пееше много опери по слух, заедно с телевизора. Но после внезапно спря и до този момент не беше давала никакъв знак, че я вълнува това изкуство. Запали се покрай новия клас, защото учителката по музика, освен теория, ги кара и много да пеят. Виж, какво нещо е да попадне на своето място. Поне засега новото училище й носи само позитиви.
При всички случаи ще я подкрепяме във всичко, а кое ще надделее, това времето ще покаже. Тя още много се лута в избора, което е нормално за тази възраст де.

Общи условия

Активация на акаунт