Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 963
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 285
Моята от две години на сам не иска да празнува в парти центрове с целия клас, както до скоро Grinning , ами си кани 4-5 близки приятелки и 2-3 момчета за цвят, ходят на кино и после да се почерпят или на пица или в една нашумяла тук пекарна със сладки и солени неща. После миткат по магазини или в парка, според времето, но тя е април и много зависи дали вали или не на деня, от това какво е времето си прави програмата. Нейните приятелки по същият начин празнуват - макс 5-6 деца. Ходят сами вече, без придружител възрастен, все едно са си излезли на разходка или МОЛ. Като са си близки не правят щуротии, защото на последният и РД преди 2 години беше поканила класа в крайдунавския  парк на едно открито заведение с полянка и ми се изправи косата да гоня момчетиите по парка и Дунава, то не бяха екстремни селфита, то не беше гонене, чак и да се сбият по едно време от играчка-плачка. А нито да им се скараш, от дума не се разбират и ми олекна като мина на вариант почерпка с най-близките приятели.

# 286
  • София
Здравейте, момичета!
Аз влизам с въпрос или по-скоро за сверяване на часовника.
Дъщеря ми учи в 22-ро , интензивно изучаване на Испански.
Интересува ме вашите деца с интензивно изучаване на език колко време горе-долу отделят дневно за домашни по езика?
Ще поясня защо питам. Моето момиче, споделяла съм, учи много, обича да изпипва нещата възможно най-добре. Винаги е учила много като време. Тази година обаче нещата ескалират. Дневно прекарва минимум по 4 часа в учене на испански, минимум. Обикновено повече. Ето вчера от 15,30 до 21,30 е учила по испански, писала е домашни. Не бих казала, че е от най-бързите деца, но не е и бавна  в писането на домашни. Почти не и остава време за другите предмети. Изцедена е, вчера по едно време вечерта пребледняла, каза, че ще припадне от изтощение.
Училището и харесва много, децата също, но просто няма време за нищо друго, ама като казвам за нищо, значи за нищо.
Помолих я още преди време да попита другите момичета около нея дали учат толкова, ами оказа се, че да. Тези деца, които се справят по-добре, учат така.
Да уточня, че оценките, които получава по испански , са почти изцяло петици и като и гледам контролните, си е точно за толкова. Което според мен си е добре, тя в началото недоволстваше, но вече вижда, че се справя съвсем добре и че не е задължително да има отличен. Само две-три деца от 29 изкарват отлични оценки по испански.
Учителките, и двете, са много читави.
Не знам докога ще издържи на това темпо, а не искам и да си помислям за втората смяна как ще е.
Детето ми определено не е мрънкла, която се оплаква за всичко, но виждам , че едва издържа чисто физически, за психически да не говорим.
Та, успокойте ме, че са така навсякъде и че и това ще мине, моля!

# 287
  • София
Моят син е втора смяна. Става сутрин в 7:30-8 и до половин-един час е започнал да учи. Учи плътно до 11:30, след което обядва и заминава на училище. Вечер не учи, понеже се прибира чак в осем. Това какво ще рече - по около 3 часа на ден за всичко. По езика се движи между 4 и 5 обаче, не е отличник. Това да се изтощава или да припада от учене - никога не може да ни се случи Laughing

# 288
Не знаех, че в 22-ро е толкова нанагорно по езика.
Моята не учи испански, или нов език, но учи всички предмети, профилирано химия и биология, отделно ходи на школа по АЕ, един път седмично и едва й се събира 1 ч учене на ден. Има време за всичко стига да се организира, събота и неделя не й виждам очите. Втора смяна е:)

# 289
  • София
Ами нанагорно е колкото в другите езикови, не учат повече часове испански- 18 седмично.
Събота и неделя учи поне по 6 часа дневно, минимум. Една от съученичките и отказа да се запише на актьорско майсторство в неделя с нея, защото нямало да смогва с ученето...значи не е само моето дете да е така.

# 290
  • София
Валенце, има си деца-читанки, винаги е имало и ще има. Перфекционисти, изпипват до последния детайл, иначе се чувстват зле. Твоето е от тях, примири се Grinning Моето не е от тях - примирила съм се Joy

# 291
  • София
Оф. Оф. Оф.
Това е най-малкото, което мога да кажа. Викаш няма да мине края на първия срок?
И разбира се още първите три дни се обгради с новите съученички, точно с тези от тях, които са баш като нея. Надушили са се дет се вика.

# 292
Явно си  е до памет. Аз също винаги дълго съм учила, език трудно уча, затова й се възхищавам на моята как се справя. В неделя ходи и на школа по химия, 3 часа. И в школата по AE  в тетрадката не виждам да пише думи, всичко запомняла по време на урока. На тестовете е с отлични резултати. В училище по АЕ сега също няма проблем, винаги отлични оценки, но езиците й се отдават, признала съм я. Вече спрях да я следя колко учи, след като я оценяват за отличен, а има и деца с 3-ки, явно си е ок.

Кофти е, че девойката  не се чувства добре, дано издържи психически и  с времето да й става по-леко. Но сега да няма време за нищо друго.....жалко. Не знам дали си струва това, но вие си познавате детето и може да прецените дали е здравословно това за нея.

# 293
  • София
Валенцето, съвсем добронамерено питам - с какво се запълват 4-5-6 часа учене по език ежедневно? И 100 думи да пишеш по 3 реда ( а те не са всеки ден по толкова, обикновено варират), и текст да имаш за четене/превеждане, и граматични правила за усвояване, и упражнения за домашно, и съчинение/проект за писане - пак ми се виждат много толкова часове работа. Спомням си изказването на класната на моите в 8 клас, която беше тотален дзвер  в добрия смисъл (лека й пръст на жената) и даваше километрични домашни -  "Децата трябва ежедневно по около 3часа да учат по немски, за да се получи качествено и количествено натрупване". Хем тогава така бяха "врътнали" програмата, че заедно със СИП, ЗИП и час на класния им докарваха по 21-22 часа седмично немски.

# 294
  • Варна
Вале, спокойно, след още месец-два нещата ще улегнат и изведнъж ще й стане по-лесно. Просто трябва време, за да се насложи лексика. Нормално е.

Моят син не го знам по колко учи, защото е първа смяна, а като се прибера вечер вече е станало 19 ч., но макар че неговият език е АЕ, пак има писане на домашни (по всичко) и отнема време, а той недоволства, че няма достатъчно свободно време. Иначе виждам със задоволство, че и по езика вече настъпва  нова лексика - явно са на някаква селскостопанска тема и учат люцерни, др култури, разните му там видове животни - за разплод, за отглеждане, мъжки, женски,диви, питомни. Все пак за това е влязъл, за да учи Simple Smile.

Спокойно и всичко ще се нареди!

# 295
  • София
Ми запълват се с много листове от учебната тетрадка, много. За домашно дадени. Всяка непозната дума, а те са много, я търси в речника. Книжен речник, защото са ги предупредили да не ползват интернет специално за испанския за преводи. Представи си всеки нов текст, всяко упражнение има страшно много нови думи. Тя ги вади, всяка дума прелиства речника, за да я намери. После я пише в тетрадката -речник. Даже вече не пише думите по много пъти, няма време.
Просто имат много домашни. Примерно много често имат нещо като съчинение по картинка.
Не учи всеки ден по 6 часа, но по три-задължително, и това е минимумът. и както написах и нейните три-четири приятелки-съученички са така.
И определено не е някоя , която се мотае, бави се, не мисля и че е глупава или бавно схващаща.
Алексова, тя и в техникума по селско стопанство да иде, или там както се казва, пак ще учи много, вече така си мисля. За местене и дума не иска да се продума, а и си познавам детето-  всичко изпипва, иска да и е перфектно. И не само в ученето. Не знам някой ден какъв мъж трябва да си намери- някой Бог от митологията...най-малко.

Manzhelka, благодаря!

# 296
И моята е втора смяна. ЕГ английски/немски. Сутрин спи възможно най-до късно 10-11 ч. Joy
Учи късно вечер, почти през нощта. Но тя си е такава, нощна птица.
По английски отделя най-малко време. Отдават ѝ се езиците, не мога да си кривя душата. Голямата ѝ мъка е математиката.
Малката (6 клас) е на обратно. Отделя много време за учене, езиците ѝ вървят по-трудно, математиката ѝ е силата.

# 297
  • София
Хем тогава така бяха "врътнали" програмата, че заедно със СИП, ЗИП и час на класния им докарваха по 21-22 часа седмично немски.
Ама то и сега май е така, Русалчице. Аз по едно време май ги броих на синчо часовете, там някъде ги докарах с всите уичове, фучове и часа на класния, който все е немски.

# 298
  • София
Ооо, Белинда, нашия час на класния е физическо. Joy

# 299
  • София
rummi_pl, за Математиката ти препоръчвам Уча се. Моята девойка нещо не харесва как обяснява учителката, откакто се абонирахме за Уча се е много доволна, разбира си нещата прекрасно.

Благодаря ви за мненията! Както писа Белинда- ще се примиря, че детето ми е такова и това е. Но пък се надявам И това да е вярно и скоро малко да и олекне програмата:
Вале, спокойно, след още месец-два нещата ще улегнат и изведнъж ще й стане по-лесно. Просто трябва време, за да се насложи лексика. Нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт