Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 967
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Още един младеж, който не си дава зор. По АЕ се справя екстра, но защото го е учил. Ще го видя догодина с руския, от нулата. Пише си домашните, а когато е забравил /умишлено или не/ - в междучасията. Не одобрявам това, но .... Ученето вкъщи, приключва за около час. Предвид оценките, не е достатъчно. Включи се в шахматната школа в у-ще. Предстоят и волейболни мачове. В класа, с другите спортисти, са си организирали някакви мачлета по футбол за почивните дни. Някакъв Вамбос, измислен турнир. То, луд умора няма. По купони и момичета още не е залитнал, ама със спортните мероприятия, време няма. Аз, пък, постоянно му напомням за ученето.  Търся начин да го мотивирам. Всъщност, имам идея, но трябва да стане на 16. Навърши ли ги, лятната ваканция ще работи. С възпитателна цел, ще го направя! А, дотогава, ще караме с убеждаване и разговори на ..... високи децибели. Уф, а колко лесно беше, когато беше малък ученик! Колкото по-голям става, толкова повече „интересни неща” му отнемат времето за учене.

# 316
  • София
И при моя младеж езикът е нов - френски. И учи с желание.  Учителя е млад, мотивира ги, харесван е и е любим. Тетрадките се изписват скорострелно. Прави преводи, граматика се учи, спряга глаголи.  Щастлив  е в новото училище. Харесва си съучениците. Вечер обаче цъка игри в мрежа. Така разпуска. Но аз съм доволна.

# 317
  • София
Благодаря, за споделеното за РД... За съжаление трудно ще стане в парка, скоро не се е случвала гореща седмица между Коледа и Нова Година Simple Smile  по разбираеми причини по това времето е трудно да събереш налични гости и скоро не сме организирали РД с приятели.
Скрит текст:
сигурно идеалният би бил в някоя паралелна среда, в която да играят игри

Ученето... и нашите съседи разбират когато взема нещата в свои ръце... Добре, че нашата Агенция за ЗД не е като другите с подобно име. Stuck Out Tongue Winking Eye
Уж чете, но резултатите (като изключим английски и химията) не са блестящи, положението с физическото обаче е отчайващо....
Скрит текст:
годината без спорт си оказва влияние.... притеснявам се да не направи някоя беля от пренапрягане.
В 6 клас ходеше 2 * 2 часа на тенис + 2 *  1час на плуване като нямаше проблем с умората или задъхването, а сега не може да покрие нормативите
Възстанови плуването, но още не може да влезе в крачка Sad (на корта няма да издържи и 30 мин в момента) Вярно, че и физиката, в това число ръста, не предполагат да е добър я бягането, но поне да няма задъхване и прилошаване Sad .

# 318
  • София
Аз и преди съм писала - учи малко като време /по час, час и половина, рядко до два/, но явно е ефективно, защото резултатите са отлични. Излиза всеки ден с приятели, а понякога и спи, когато се прибере от училище. Само ранното ставане я мъчи. Става в 6,30ч., а си ляга в 10:00, ама не е достатъчно. Joy Има престъпно много свободно време и сме се разбрали от втория срок да включим английски и китара, че много лежерно взе да й става. Преучена не е била и един ден в живота си, включително в 7-ми клас. Но тя винаги си е била такава -  работи много бързо, даже прекалено бързо, поради което пък е цар на елементарните грешки /и НВО-то по мат тази година беше типичен пример/. Откакто е станала ученичка и до ден днешен рядко има оценка под 5,50, но и рядко е пълно 6. За сравнение, брат й, ако не му вися на главата, пише домашно, което трябва да отнеме 20 минути, за 2 часа. Joy Иначе и той се справя добре в училище /с изключение на английския Weary /, но хич не обича да бърза.
Та, Валенце, хората са различни и няма много смисъл да правиш сравнения. Има спринтьори, а има и бегачи на дълги разстояния. Ще си намери ритъм на учене. 4-5 часа на ден и на мен ми се виждат много, но щом го прави с желание, няма опасност от свърх натоварване според мен.

# 319
  • Варна
На РС класната спомена, че английският ще се усложни в скоро време, което би било добре - моят има доста свободно време. За мое съжаление, философията (което било в голямата си част психология) изобщо не го е заинтересувала, а учителката изглежда изискваща, но някои деца успяват да си правят оригами в часовете.

# 320
      Понякога хвърлям по едно око в темата, да видя какво ме очаква и какъв избор да се направи.Доколкото детето ми все още няма ясно изразени желания, аз съм се ориентирала към изучавани вече езици.Не зная дали съм права, но мисля,че ще спести време от учене, както и допълн уроци по език поне.

Моето дете не е от ученолюбивите, освен това много се размотава, но като цяло на мен не ми харесва идеята едно дете да е залято с много уроци.Противоестествено ми е някак, може би защото винаги сравнявам своите ученически години. Ето сега- каква хубава есен е. Когато бях ученичка и имахІІ смяна, след училище задължително се подмотавахме с приятелки, разхождахме се в паркове, хилехме се, приказвахме си. На др. ден не съм ставала по-рано от 8 часа и успявах по всичко да си науча, като за мен да получа оценка различна от 6 беше древногръцка трагедия/ не че не съм получавала и 4, де/ Сега, в VІІ клас детето ми 4 пъти има часове до 19.20.Сутрин гледам в 8 ч. да е на уроците. Веднъж седмично ходи на БЕЛ и веднъж на МАТ и въобще не съм сигурна дали и след VІІ клас няма да се наложат уроци, съдейки по познати деца

Ами, не ми е нормално по 12 часа гърбене над учебници, дори и това да включва елементи на размотаване.

От друга страна нали уж всеки и среда търси и въобще става много сложно.
Той поне да каже какво конкретно иска, ама глупости иска- да бъдел с този и онзи в един клас/ без яснота "този и онзи" какво на свой ред искат/

# 321
  • Варна
Нашата девойка също не си дава много зор, но френският (напълно нов за нея) явно продължава да я привлича и учи с удоволствие по него. Очакванията за слаби оценки и ревове не се сбъднаха Simple Smile По всички предмети само 5 и 6 има, но по математика нещо го закъса - на входното имаше 4, а после дори с една двойка от някакво контролно се прибра (това, при положение, че имаше 6 миналата година, както и на НВО). Сега се опитва да си оправи оценката.

# 322
Наборът има вече една 4ка по немски и днес се е самонаказал,защото много го е яд .Утре не е на у-ще,но днес ще учи думи.
   Започна да излиза с приятели,конти се,което е нормално,ама на мен не ми харесва.Иска ми се да си седи у нас.

# 323
  • София
Боже, какви деца Joy Моят след поредната четворка, му пиша по вайбъра "Не те ли е срам?!", а той ми връща - "Не особено" Laughing Хич не се е притеснил човекът...

# 324
 Е,аз имам условие-ако иска да излиза и да отсъства от у-ще заради волея,успехът и ученето да са на ниво.А и стипендията при нас е голям стимул.
    Забелязвам,че в групичката в класа,към която членува наборчето,има някакво вътрешно състезание,никой да не изостава с ученето и немския.Те са си така от 1ви клас,хем да са готини,хем да са отличници.Моят синковец и джентълмен го раздава- изпраща една девойка вечер,която ни е почти в посока към нас.

# 325
  • В светлината на слънцето
Боже, какви деца Joy Моят след поредната четворка, му пиша по вайбъра "Не те ли е срам?!", а той ми връща - "Не особено" Laughing Хич не се е притеснил човекът...

Ох, бееее... JoyJoy

# 326
Аз да се похваля, след като ръсих сол на главата, казах, че щом не иска да учи и ще е на дъното и опашката си го прибирам в града, поне дипломата да му е добра и да не се ядосвам. И о, чудо човекът се стегна и на тестовете от миналата седмица 5-ци. Можело значи, ама трябва да ме изкара от добрия тон.

# 327
Валенце, честно да ти кажа много ми се виждат тези часове. Просто ако учиш стегнато толкова време без разсейване няма смисъл, мозъкът се претоварва , организма се преуморява и ти спираш да поемаш. Така че поговори с детето, къде какво може да оптимизира и намали.

# 328
  • София
Валенце, честно да ти кажа много ми се виждат тези часове. Просто ако учиш стегнато толкова време без разсейване няма смисъл, мозъкът се претоварва , организма се преуморява и ти спираш да поемаш. Така че поговори с детето, къде какво може да оптимизира и намали.
Пробвала е , не се получава. Говорих днес с майката на нейната приятелка, при тях положението е същото. Като чета и тук в темата- и други деца има , които учат така. Явно не е само тя. Някой ми писа да не сравнявам децата едно с друго, но на мен ми беше много важно да го направя, за да видя дали пък нещо моето дете не учи както трябва.
Сега колко часът е...22, ами току що приключи. Започнала е в 15,30 с кратки почивки. Около 4 часа само по испански. Това е положението. Отказвам се да мисля, че нещо при нейния начин на учене не е както трябва, щом и при други е така. Може и да звуча смешно, но това сравняване ме успокои.
Благодаря на всички включили се!

# 329
  • София
Ей, голяма работа сме, да знаете!
Ако детето учи, що учи толкова!?!
Ако детето не учи, тва дете кога ще се сети да учи!?!
Ако детето стои затворено вкъщи, това дете няма приятели, все на компа седи!
Ако детето излиза с приятели, ама това дете що порасна, пък и приятели има, пък и излиза!?!
JoyJoyJoy
Няма угодия! Със сигурност на нашите деца, никак, ама никак не им е лесно! Stuck Out Tongue Winking Eye

Моето, като на belinda, хич не го е срам. Имал 4 по АЕ, на тест върху текст от учебника, нещо като четене с разбиране, но четенето било за домашно, а теста в училище. Ха, познайте, прочел ли е текста!
И аз питам, ама в очите: Не те ли е срам бре, момче? Прозя се и леко отегчено ми отговори: От какво? Аз не съм изкарал 4 на граматика...

Общи условия

Активация на акаунт