Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 066
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 465
  • София
При нас ситуацията в училище е дзен и ом отвсякъде, за него, но не съвсем за мен.
Дразни ме ужасно много с нервите, които влага в отговор, на всеки зададен въпрос. Когато иска нещо, обаче става по-нисък от тревата. Това не е от пубертета! Днес си изпроси наказание!Айде....
Редактирам се малко, като изчетох поста на Белинда. Нервите са точно когато се интересувам и питам за училище. Дори общи въпроси, като кога е следващото контролно по..., мислиш ли, че си се справил на.... Точно същата реакция, обиден, сърдит и нервен. За какъв съм го имала, голям бил, отговорност можел да носи.... Ми за какъв го имам? За такъв, какъвто е бил досега. Пълната противоположност на всичко заявено.

Ох, Белинда Joy
Знам как бебетата чупят телевизори! И ние сме го преживяли, ама кажи как бебето счупи диван!?! Joy

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 16:17 от Слънчевата

# 466
    Белинда,имаш си бебе терминатор,или бъдещ Чък Норис.Много ме кефи голямото ти мъжко фемили!Много ми липсват детските щуротиина набора,каката беше много кротка/после разбрах,че от мързел не е правела бели/.Но дребосът ми спираше тока.Катереше се като маймуна по дървета,врати,стрехи,стълби.Издави зайците на съседа,учил ги да плуват.Сменяхме плочки в банята,той издебнал баща му като излязъл за нещо и бам-бам  с един чук.
   Обираше яйцата на съседката,носеше й ги,и я караше да му ги пече на хартия.Казваше,че не му давам да я де у нас.Добре,че са ни свестни съседите,че иначе.....Аз ,ако бях на тяхно място зид 2м щях да направя,те хората и от двете страни портички отвориха.Да му е по-лесно на детето и да не излиза на улицата,за да иде у тях.
    Толкова див беше,че си го изкарвах на пейката дълго след като проходи с ония каишки, дето ги слагат през гърдите на децата.Можеше да се отдалечава само колкото са дълги каишките.Кротуваше единствено и само ако баща му го заведе за риба,или има на улицата багер.Добре,че горе-долу по това време правеха водния цикъл на нашата улица,та рахатясах.

# 467
Марулета, а така! Ще се стягаш Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес си снежна и добра Simple Smile такива веселби. Най се смях, че щерката от мързел не правела бели.

# 468
  • София
    Сменяхме плочки в банята,той издебнал баща му като излязъл за нещо и бам-бам  с един чук.
Сакън, не му давай идеи Scream

# 469
Хахах, Белинда, много се смея на твоите изразителни описания. Макар на теб със сигурност да не ти е смешно, вярвам в това! Все пак хубавото в случая е, че тези новите телевизори поне не тежат един тон. Защото моята като беше на 2-3 години щеше да я смаже един гигантски ТВ, помните ги онези тулупи хем големи на диагонал, хем отзад като хладилник. Седнала на спалнята, а срещу нея ТВ на скрин. Опряла краката долу в скрина и натиска, а скрина опрял в стената и ТВ-то се хлъзва и върху нея. Добре че ММ тъкмо влизал в спалнята, та успя много бързо да реагира та не се стигна до инцидент. Да ги пази Господ!
Нашите днес се разписаха с класно по математика. Голямо решаване му метнахме и ние през уикенда, казва, че се е справила уж....ще видим. Търси помощ по мат. и ми се налага и аз да си опреснявам материала, ама не мога да откажа.
Другият четвъртък касно по БЕЛ - два поредни часа ще правят тест по БЕ с правописни норми и отделно есе. Зер много есета са писали до сега, та този уикенд май с това ще се занимава основно.
Трябваше да пътуваме днес за Сф малко предколедно на пазар, ама с това време и тези катастрофи и затворени пътища в нашия край се отказахме. Зимата и снега пак ни изненадаха Grinning

# 470
Зори,я по-добре отложете за следващата седмица.моят мъж следи някакви чужди сайтове с прогнози и каза,че това е най-снежната и студена порция докъм 10.01.2019г.Ако е вярно,направо ще съм много хепи.
  Като чета и гледам новините,много сняг в нашия край.

# 471
 Дано да е сухо, че вчера наистина беше страшно по пътищата. При вас най-много е валяло, да. Да му се не види, имам чувството, че сме на края на света в този затътнен край.....Frowning1

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 18:18 от 3ори

# 472
  • София
Детето има 6 по математика, благодарение на частните уроци.

Е, стига де, пак ли уроци!? Sad Ама какво се чудя, като и осмокласниците от АК са тръгнали на уроци по математика, защото "учителите в 8-ми клас не са добри". Rolling Eyes При нас, засега, не е се очертава такава необходимост, но чакам да мине класното по БЕЛ в понеделник, което ще е есе, а това ѝ е най-слабата част изобщо /от всичко по всички предмети/. Там обаче мога да помагам, ако допуснем, че някой ми поиска помощ.
Голямата се размина само с уроци по МАТ и то не редовно, а само при преподаване на нов материал /отиваше за един час да й обясни урока/, защото учителката в училище не обясняваше добре, но за сметка на това даваше състезателни задачи. Smirk Ако имаше родител, който да може да обяснява по мат и без тези няколко урока в годината щеше да мине, ама като няма... Laughing

Да се "похваля" тогава - има 2 по математика. Първата откакто е ученик! Вчера много се бях ядосала, но ми мина вече.

Това при Маздрашка ли? Smirk

Белинда, това с телевизора и аз съм го играла, ама и на мен ми стана интересно как се чупи диван. Joy Как се декорира съм наясно, ама как се чупи?!

Готварският проект по испански завърши със 6. Правиха кекс. Писаха сценарий, после се затвориха в кухнята и около 20 минути се чуваше само "Ola!", последвано от дружен смях. Grinning Но, без да искат, изтрили най-важната част от заснетото и след няколко дни снимаха втора серия - пак у нас. Този път със салата "Цезар". Снимките минаха доста по-стегнато и професионално. Рутина му е майката! Laughing

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 18:45 от sanaka

# 473
  • Cobrs
Аз пак да питам къде ходят тези деца на уроци по математика? Мислех си тихичко и цивилизовано да запиша набора на математика в някоя школа, без стрес, с едно вдигане на телефона, но ... се оказа, че курсове за 8 клас бе се организират!

# 474
  • София
Частни учители - индивидуални.

# 475
  • В светлината на слънцето
Точно днес си мислех да проверя дали не сте направили нова тема, а аз да съм я проспала.

# 476
  • София
Обяснявам как се чупи диван за любопитните. Стъпка първа - махате всички долни възглавници, тоест седалките на дивана. Разхвърляте ги навсякъде, те няма да ви трябват повече. После се качвате на дивана и с всичките си 15 кила се тръшвате няколко пъти върху него. С елегантен шпиц ръчкате упорито по плата отдолу до протриване. Повтаряте това упражнение упорито няколко седмици, докато платът съвсем излинее. После просто се разхождате отгоре, като се тръшкате от време на време върху излинелия плат. В един момент той просто ще се прокъсне. Това е мигът, в който отново влиза в действие елегантния шпиц - просто си пъхате крака вътре и с цялата си тежест се отпускате, докато малката цепка се разпори зрелищно в голям процеп и вие пропаднете в дупката. Воала!

# 477
  • София
Белинда, уникално човече имаш. JoyJoyJoy А си мислех, че моето малко зверче ми е показало всички номера на света.

# 478
  • Варна
Привет, привет! Аз моржувам из северна България - тези дни съм в Силистра и тук е такъв студ, сняг и лед, че както казва Емо Чолаков времето навън си е само за навътре. Въпреки това ми е едно такова хубаво, че има сняг и всичко е бяло.

Гледам захванали сте математиката. Синът ми засега прекрасно си се оправя сам, макар че според него учителката му обичала да дава предизвикателни контролни. На комбинаториката имаше пълно 6, а контролното от геометрията още не са го върнали. Мисля, че в момента са на квадратни корени. Не смятам, че има нужда от допълнителни уроци - стига да си решава сборника. На олимпиада по математика обаче тази година не му се ходи-достатъчни му били домашните в училище. За първа година ще пропусне. По останалите предмети положението също е нормално. Последно се радваше на шестица на контролно по музика (особено след миналогодишните драми по предмета). По езика валят оценки почти всеки ден. Забавлява се. Учи. Това ми е достатъчно.

Утре се връщам у дома и ми се иска всъщност да създам малко коледен дух. Декември идва и планирам да украсяваме елха и да пека медена къщичка.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 23:01 от Manzhelka

# 479
Обяснявам как се чупи диван за любопитните. Стъпка първа - махате всички долни възглавници, тоест седалките на дивана. Разхвърляте ги навсякъде, те няма да ви трябват повече. После се качвате на дивана и с всичките си 15 кила се тръшвате няколко пъти върху него.
Скрит текст:
С елегантен шпиц ръчкате упорито по плата отдолу до протриване. Повтаряте това упражнение упорито няколко седмици, докато платът съвсем излинее. После просто се разхождате отгоре, като се тръшкате от време на време върху излинелия плат. В един момент той просто ще се прокъсне. Това е мигът, в който отново влиза в действие елегантния шпиц - просто си пъхате крака вътре и с цялата си тежест се отпускате, докато малката цепка се разпори зрелищно в голям процеп и вие пропаднете в дупката. Воала!
Схванах идеята перфектно. Сега остава да сведа личното си тегло до 15 кг и съм готова с реализацията на проекта. Joy

Общи условия

Активация на акаунт