Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 089
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Как пък не родих един мъж, да види той.....можел ли, не се ли сещал...!:smiles:
Ама то не е късно Joy

# 526
  • София
Да се включа и аз.Две деца имам,момиче  23 и момче. Дъщеря ми се оправяше сама. Синът не може. Една майка ги гледа и са различни. Може да ме разбере само майка с момче. Просто жените сме по оправни за дребните неща, по бързо схващаме. Мъжете са други.

# 527
  • София
Да, те мислят за глобалните неща - глада в Африка, световния мир, климатичните промени...Ние сме по дреболиите - какво ще се яде, как да не живеем в кочина, от кое копче се пуска пералнята Satisfied

# 528
  • София
Е , имат си и плюсове:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 529
  • София
Вероятно е различно с  момчетата, но е въпрос на опит и с тях, докато ги дундуркате, че уж  не можели и не се сещали, те няма и да се сетят.Simple Smile Дано някоя мъжка майка не се обиди сега....Но е така:)

Ох, Алексова, като мъжка майка хич ни се обиждам. Това, което си написала, разбирам с целия си мозък. През лятото и пред себе си, и тук във форума хвърлях люти клетви, че оставям младежът да се справя сам. Е, да, ама - не. Продължавам да дундуря, срам ме е, и пак, като възникне ситуация, я карам постарому. (Преди два дни тичах с него след работа да купим елха, защото обещал на другия ден да занесе в училище за класа. Ние сме били имали 5 и не ни трябвали всичките. Ние имаме 5 дребни елхички, които не си знаят годините и са толкова проскубани, че щеше да го е срам да занесе такава в училище. Ама той щеше да се сети за това, като отворим кашона вечерта в 10 ч. и види как изглеждат Blush) Затова я разбирам Слънчевата, защото това, което правим, може да е дундурене, но е и родителска подкрепа, която сега имат нужда да знаят, че съществува. Важно е да намериш правилната мярка и аз вече си признах, че засега не успявам да я намеря.

Да, те мислят за глобалните неща - глада в Африка, световния мир, климатичните промени...Ние сме по дреболиите - какво ще се яде, как да не живеем в кочина, от кое копче се пуска пералнята Satisfied
JoyJoyJoy

# 530
  • София
Ааа, и аз не се сърдя за думите на Алексова, само за това, че тъкмо намерих душевен мир за 12 ч. и тя ми го развали! Joy
Така е, различно е с момчетата. Понякога се чудиш, расте ли това дете, развива ли се, има ли градация или всичко се случва наобратно?!? Но пък е толкова хубаво, когато по женски задълбая в нещо, а той отстрани седи и ми се хили и пита: Честно, не разбирам къде е драмата тук! Ти ли си пубертета или аз? JoyHeart Eyes
Разбира се, че ще пораснат, ще съзреят, ще се осъзнаят, но трябва ли да чакам още 10 години! Joy, за да разбере, че нещата се случват по друг начин?

Преди няколко седмици го уча да си прави омлет.
Стъпка 1: Чупим яйца!
Въпрос: С пръсите ли да го счупя или как?
Докато отговоря, яйцето беше премазано. Втори опит. Опитва се да го счупи в ръба на съда, яйцето изтича по кухненския плот. Трети опит. Успешен.
Реплика: Не съм много гладен, едно яйце ще ми стигне! Joy Вече даже ги и разбива! Хахаха
Знае от къде се пускат котлоните на печката, прави чай. Наскоро се запозна и с пералнята, но първото му пране беше с омекотител, а дрехите простряни, хванати за по едно ъгълче, като парцали. Нямам надежди, че ще подрежда щипките по цветове, като мен,но и на това съм доволна.
Трудна им е организацията и мисленето за повече от едно нещо. Чак сега започвам да ги разбирам мъжете. Има ли един проблем, който трябва да реши, всички останали неща изчезват от главата му. Не да подрежда по приоритети, а просто ги изтрива.

# 531
Здравейте момичета Blush
Приемате ли попълнения във вашата група. Открих ви лятото по време на кампанията и си признавам, че без вас нямаше да се справя. Не можах физически да намеря време да се включа т.к бях в девети месец с един момък предосмокласник, един момък трети клас и една мома на път.
Както и да е, роди се бебка,окопитвам се още.
Днес ме грабнахте с темата за момчетата -мъже.
Имам аз две бройки един пубер вятъра те го пуска и едно бебе на девет.
Първи номер е супер над нещата. Миналата седмица казва - имам добра и лоша новина - шест по математика и две по история, но ти не се напрягай. Познайте - утре има два часа история. Ще става Рано 🤔 за да учи.
Втори номер е хитро детенце все гледа са чуе,  всичко са разбере типичен стрелец. Миналага годита цяла сутрин е на англ. После учи яде и излиза. Един ден без тетрадка по математика, друг без несесер.
Не разбирам аз ли ги родих с мене нямат общо ни едно нещо. Ядосвах се ревах - неееее никой не разбира дори моя тормоз.
Накрая от както родих реших и ги оставям сами да се оправят.
Осоцено кандидатстването просто ме съсипа. Нормалните бременни дебелеят, аз свалих 13 кг.  
Пуснах ги да плуват малко сами, контролирам колкото мога. Преди беше не си намирам дрехите, в хладилника го няма еди кво си, да видиш като влязох в болница на изписването апартамента светеше. Благодарение и на баща им, че ги стяга де. ... да не отричам 😀
Та така,..... За таз малката не ми се мисли. ...върти ни на шиш все на ръце. ....Дано оживея. ...
Лека вечер на всички от мен Hug
П.с. Извинете ме за грешките, но не ще да спи бубока и пиша...С една ръка Kissing Heart
Редактирам: и честит имен ден на имениците!

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 19:53 от janakrasi

# 532
Как пък не родих един мъж, да види той.....можел ли, не се ли сещал...!:smiles:
Ама то не е късно Joy

Белинда, отказах се, одъртях. Пък и Господ си знае работата. Ако ме бе дарил със син, щях да променя мъжкото съзнание. Пази ги той, толкова ги е опазил от всичко, че чак ми е криво. Но това е друга тема. Разбирам ги джендъри, гейове, не всеки може да бъде МЪЖ.
Радвам се, че приехте така думите, беше ме страх да отворя темата, да не сте ме разкостили:joy:

# 533
  • София
От години се опитам да превъзпитам и мъжа ми, който по същия начин е "дундуркан" от майка си/ учителка/, тя му е чела уроците в големите класове, защото повече помнел като слушал ...

JoyJoyJoy

Тук е мястото да припомня вица:
- Иванеее, излизай от водата!
- Защо, студено ли ми е ?
- Не, гладен си! Joy

Вероятно защото съм разглезена от две девойки, а и с третото вече много те мързи, хич не ми се отдава дундуркането. Настоящият второкласник се облича сам от 3 годишен /аз подготвям дрехите от вечерта/, къпе се сам от 4 годишен /до тогава сапунисвах и шампонисвах/, прави си закуската /корнфлейкс или маже филии/ от 6 годишен. Сутрин баща му само го буди, а после сам се мие, облича, закусва и излиза за буса. Е, вярно, случвало се е да отиде на училище по пижама. Ами, да се оправя - няма цял живот да го следя какво облича. Joy Само за домашните по английски му вися на главата, че иначе няма да му стигне уикенда. Обаче, въпреки това, не мога да не отбележа, че разликата между момче и момиче е на еволюционно ниво. Laughing

Алексова, ще промениш мъжкото съзнание, викаш. Да го промениш, да го промениш - колко да го промениш? Някои неща са непоправими. Joy

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 01:16 от sanaka

# 534
  • Варна
А, моля ви не променяйте мъжете. После в кого ще се влюбваме? Аз моите (мъж и син ) си ги харесвам, даже и когато ме ядосват Simple Smile. Не им лесно на мъжете, особено днес, когато женските изисквания са по-дълги и от списъка на Шиндлер. Живеем по-дълго от тях, мърморим им непрекъснато и често не знаем какво искаме. А и повечето от съвременните девойки  на по 20 и нещо вече са толкова схванати в ръцете, че нито баница могат да им измесят, нито да им зашият скъсаните копчета. Харесвам самоиронията на Драго Симеонов - той има цяла плеяди статии по въпроса, тази е една от тези -https://eva.bg/article/33502-Kapanat-na-emantsipatsiyata.
Въобще, горките мъже.... дайте и да ги похвалим. Търпеливи са, сръчни са, любознателни, широкоскроени и ... винаги ни прощават.

# 535
За олимпиадата но БЕЛ госпожата им е казала, че щяло да има четене с разбиране, други подробности не им е дала. Моята също се  е записала.
Класното по БЕЛ също вчера мина, дала им е 40 !!! въпроса от литературата и разните там граматични норми + есе. И след като и дадох вариантите за есе на Санака /за гнева, за избора и за дълга/ да се поподготви им се  е паднала темата за славата Joy. Така че на който му предстои есе за класна работа да я има предвид и нея  Grinning.

# 536
Моят син пазарува, готви. След плуване или плаж си пере и простира без напомняне банските, суши очилата. С него най-много обичам да подрежда шкафове, защото е търпелив и не мърмори

Обаче, за самостоятелно учене, не може да се разчита
Освен това, по езиците по-лесно се получава като се опростят нещата от учебника, затова се меся

Девойките от класа са много по-самостоятелни откъм род намеса, но ходят по-отдавна и на повече частни уроци и школи. Затова се налага и тази преднина да компенсирам. Поне до края на тази година.

# 537
  • София
Допълваме се мъжете и жените, това е истината. Моят съпруг, специално, е търпелив и кротък човек. Аз съм с две девойки, но голямата е взела мъжката отнесеност от баща си. Те са над дребните битови неща и помагат, ако им навреш работата в ръцете, което не пропускам да направя. Та наборка себе си оправя много добре, но да се грижи за мъж изобщо не я виждам. Затова и се радвам, че не бърза с гаджета. Една драма по-малко за сега.

Олимпиади, казвате. Добре, че са чатовете. В сряда в 7:15 е разбрала, че от 7:30 ще има подготовка по БЕЛ вместо ФВС. С две думи - да се оправя.

# 538
  • София
Яна, чудна си е девойката. Само това момиче си предствям да ми е щерка. От всички останали женски пубертети, тръпки ме побиват (вкл.и от моя)! ❤

# 539
  • София
Синчо рече, че тази година на никакви олимпиади нямало да ходи, щял да си почива от седми клас. Викам, ти и в седми клас не ходи на олимпиади, щото учеше на НВО Rage Помня аз, помня като слон!

Общи условия

Активация на акаунт