Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 113
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ох, момичета, тъжна тема сте подхванали. Пожелавам тези новини да стават все по-голяма рядкост. А всички ние да шофираме по-отговорно.

И вкъщи синът ми коренува, но явно са малко по-напред, защото като гледам какво пише, виждам, че идеята е да се представи подкоренната величина като квадрат на двучлен. А тук следва едно разлагане. Въобще, учителката им хубави задачки им дава. От понеделник май ще правят контролно върху корени и свършват раздела. После не знам какво следва, май пак е алгебра.

# 586
  • София
Коренува, коренува, ама най му е на сърце да мързелува! Joy
Взе да решава едни олимпиади от миналата година по мат. От общо 15 задачи, извъртяни в различни комбинации Joy ( да си ползвам и аз новите думички) по градовете, ако има 5, които не са с елемента " какво, аджеба, пита авторът?", да не съм Слънчева, казвам ви!
Във всяка тема, която подхвана, има поне по една такава задача.

# 587
  • В светлината на слънцето
След хубавото начало по мат. с шестици и петици, днес гледам е завъртяла една тлъста тройка на триъгълник и трапец. Явно й е мъгла този материал още.

От днес брат й е в новото (нейното) училище. Сутринта, докато чакахме класната му, побърза да го представи на част от приятелките. А той - сраааам пред новите деца. Много хубаво впечатление ми направиха и класната му и децата. Светъл лъч след дивотиите, които ни се стовариха на главата.
С електронния дневник няма да има проблеми - излиза си като отделен профил.

# 588
Ох, bibi, масово е това, koето би трябвало малко да ме успокои, но не ме. Та много ми се събра в неделя, а по-гадното е, че се държи безобразно, сякаш нарочно я тормозя. Аз единствено се ориентирам от учебната тетрадка, напоследък няма текстова решена без червено по нея. Иначе, да, в бележника е само с Отличен. От разговори с госпожата, е супер. Аз ли пак  имам прекалено високи претенции, или ни баламосват нещо...

За подаръците- писмото до Дядо коледа бе изпратено още ноември, но съдържанието е- "Не знаем какво, ти прецени и ни изненадай:).Ако е книга, да не е дебела/ това от малкото/". Та Дядо Коледа е доста затруднен  и също няма много "изненадващи" варианти. Вчера така бях набрала, че измислих- Сборник по математика+ книга! Да й стане гот! На голямата съм си записала една от книгите, които препоръчвахте, но другото не знам.То трябва и от баба да измисля един....мъка. Този пазар ми идва в повече преди Коледа, но когато приключа, другото го обожавам!

Отделно движа и подаръците за госпожи и деца от класа на малкото, но този  път дадох задачи и на други родители, че ми идва в повече.
Та съм си влязла в ролята на Дядо Коледа изцяло!

Поделете вие кой какво, особено за девойките, и снимки приемам.

# 589
  • София
Аз съм на далавера. Още септември купувахме някакво супер-дупер колекционерско издание на някаква игра, което струваше майка си и баща си, и тогава се разбрахме, че това ще е подаръкът за Коледа и думичката "искам" няма да я чувам до сватбата му Grin Не че издържах и не му купих на черния петък и малко дрешки от Кроп-а де, ама това не се брои, той дрехите въобще не ги смята за нещо! Може би абонамент ще му взема все пак, да го изненадам с нещо под елхичката /каквато тази година нямаме заради малкия терминатор/.

# 590
  • София
Белинда, пусто съм заета днес , иначе с горното изказване си просиш да бъдеш отново възпята, в негативна светлина при това...Какъв тормоз само, винаги съм си мислела, че по-зла от мен няма. Ама имало! До сватбата не можел да иска младежът, а малкият нямало да се радва на елха.. Ми качи я нависоко, бре, да не я стига..Angry

# 591
  • София
Русалке, точно мислех да й търся на Белиндата едни клипове с коледна украса, в случай, че у дома има коте Joy

# 592
  • София
Какво викаш,  Слънчева, хиперактивното коте на Белинда, дето раздира дивани и разглобява телевизори, може и по-високо да се качи и да докопа елхата.. Simple Smile И така да е, пак е "проклета". Simple Smile

# 593
  • София
Че проклета съм си, вий сега ли чак разбрахте Joy

# 594
Белиндис,чувствам те като моя астрална близначка!
  Писмо няма,събира пари занезнамкаквоси.Ще има някаква изненадка под елхата де.

# 595
Белиндис,чувствам те като моя астрална близначка!
  Писмо няма,събира пари занезнамкаквоси.Ще има някаква изненадка под елхата де.

E, kaква де, сподели какво си замислила, точно това ми трябва? Само недей ми казва, че са чорапи или лопата за  сняг:))))))

# 596
  • В светлината на слънцето
Аз вчера украсих елхата. Въпреки кучето. Ще видим кога ще ви покажа на снимка как припадна елха. Според мен няма да е далече, но поне до Коледа да оцелее.
При нас дядо Кольо подрани с подаръците по неволя. Така се случи просто. Наборката получи мечтания фотоапарат. Не знам дали ви казвах, че от известно време е много запалена по фотографията. Сега чака от другата си баба пари кеш (обещала й е), за да си купи книги. В момента основно обикаля книжарници и чете по всяко време - в автобуса, докато чака на светофар да пресече, в междучасие. Но тя си е читанка от малка. Брат й компенсира с липса на интерес към книгите.   

# 597
И моя син не може да си измисли подарък за Коледа. Нека да бъдело изненада, но да не е дреха или книга!!! То той не може да измисли, аз да се чудя. В краен случай ще е охлаждаща поставка със зарядно за Плейстейшъна. За друго нещо не се сещам. Ако дадете някоя по-готина идея ще съм много щастлива.

# 598
Ох, bibi,

За подаръците- писмото до Дядо коледа бе изпратено още ноември, но съдържанието е- "Не знаем какво, ти прецени и ни изненадай:).Ако е книга, да не е дебела/ това от малкото/". Та Дядо Коледа е доста затруднен  и също няма много "изненадващи" варианти. Вчера така бях набрала, че измислих- Сборник по математика+ книга! Да й стане гот! На голямата съм си записала една от книгите, които препоръчвахте, но другото не знам.То трябва и от баба да измисля един....мъка. Този пазар ми идва в повече преди Коледа, но когато приключа, другото го обожавам!

Отделно движа и подаръците за госпожи и деца от класа на малкото, но този  път дадох задачи и на други родители, че ми идва в повече.
Та съм си влязла в ролята на Дядо Коледа изцяло!

Поделете вие кой какво, особено за девойките, и снимки приемам.
Моята дъщеря има списък от 40 книги(ще изпълним половината -баби,познати,вуйчо ще вземат по 2/3 книжки )за Коледа ,взех и гривничка с червен конец и знака за безкрайнстта и комплект чаршафи с Мики Маус(голяма фенка му е).Иска и пантофи със същия герой!

# 599
Алексова,още не съм измислила.Сестра му му е взела един голям барбарон за сядане,много искаше.

Общи условия

Активация на акаунт