Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 089
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 645
  • София

galimar, къде се намира този щанд?

# 646
  • София
galimar, къде се намира този щанд?
Присъединявам се към питането. Това към Немския коледен базар ли е щанд? Кога са там децата? Мисля да купя такива сувенири на всички, на които подарявам...сувенири, но поне да са с кауза, а не от джъмбо...
За поредна година нямам идея какво да подарявам на всички учители и треньори на моите деца. Вие правите ли подаръци? Тази година ще подаряват ли на класните си нещо? Че малката освен на класната (за нея събираме пари общо родителите) работи с логопед, ресурсен учител, психолог, отделно в занималнята за двама, треньорката ѝ по художествена гимнастика и госпожата по руски. Не че е задължително на всички да направя подаръци, разбира се.
За Мишовата класна децата не се организираха да ѝ подарят нещо, затова купих едно ежедневно бижу от "Мънисто", да ѝ го подари.
Вчера прекарах 3 часа от живота си в обикаляне на магазините в МОЛ Сердика - ама по ред, един до друг ги подхванахме - Cropp, Reserve, HM, LC Wikiki,  New Yorker, Kenveloo, вероятно пропускам поне 5. Търсихме блузи с дълъг ръкав (или така наречените "тениски с дълъг ръкав") - памучни, без подплата, без каулки, шал-яки, връзки и да не са бели, а все пак да са в нормален цвят и принт. Еми ня-ма! Всички (!) магазини са подредени по един и същи начин и имат едни и същи стоки. Първо влизаш в сектор с коледни пуловери, тениски (ама с къс ръкав), чорапи, шапки, рога, носове, всички с ужасно качество, но пък на двойни цени. После минаваш през сектора с анимационни герои - star wars, батман, някакви такива. Накрая стигаш до нормалните дрехи и в мъжия сектор има само тениски с къс ръкав и суичери, подплатени, с един джоб отпред на корема. Еднакви. Навсякъде. А детето няма какво да облече, блузите къси, леко опъват на раменете - смях. Купихме 3 такива сиучера (от различни магазини, но напълно идентични) и 2 блузи от спорт депо - само там имаше паучни, с дълъг ръкав.
НА момичето, на което му се е паднало да подарява на коледната томбола, купихме такава коледна тениска с разни  бастунчета, елхички, с едни червени топчета пришити - коледен кич, но набора е убеден, че тя много ще я хареса...

# 647
  • София
Мандаринка, от Бенетон взимах тениски с дълъг ръкав, но лятото. Може и сега да има, много тънички.
Интетесни теми сте подхванали... и такива които не никак приятни...

# 648
  • София
Мандаринка, точно такива "тениски с дълъг ръкав", които да не приличат на долно бельо и да не са подплатени, взех от магазин на кварталния пазар, след като угодих на тийна, да обиколим моловете, за да види, че там няма да намери такива блузи. И той ходи със суичер и тънка блузка отдолу. Взехме ги началото на ноември... Пробвайте в магазини за дрехи, извън мола.

# 649
  • София
мандаринка, аз подарявам всяка година точно като теб: психолог, ресурсен, учители, танци, музика пиано. За малката иде реч. Взимам календари, малки пирамиди за бюро за по 12 месеца. Плюс картичка със стандартно пожелание и израз на благодарност, всичко в пликче. Девойчето ги раздава. Нищо претенциозно и ангажиращо. Виждала съм след това календарите да се ползват. Взимах на Unicart с репродукции на стари къщи, но от две години ги направиха солени.

За дрехи не ща да говоря. Баба ѝ я заведе, купиха 4 нови блузи, духовете са спокойни. Едната е с еленчета, мъка.

# 650
Подаръци персонални на учители не правим.Аз съм против.Ако се занимават извънкласно,по мое желание с детето,нещо коледно-свещ,кутия сладки.Но аз по принцип съм против подаръци за учители.
  За класната събирали пари,ще й подаряват спа,наблизо.Хотелът е на наш  родител,направил е отстъпка,и през деня децата ще се възползват безплатно от басейна.Те се стиковаха страхотно много с класната,влюбени са един в друг взаимно и един ден на басейн с нея ще е страхотно изживяване.СПА-то е във Вършец,ще трябва да организираме транспорта,но мисля,че хотелът има бус за трансфер,та и това ще се реши.И после госпожата и с-во ще си релаксират без деца.Но ще бъде след Коледа и НГ,когато е по-спокойно.
   Определено забелязвам,че така ги заинтригува класната с немския,с харизма,с отношение,че направо страдат,ако имат по-малко от 4 часа при нея.Ще ги води на екскурзия Будапеща-Виена през пролетната ваканция.
   Наборът закъса с математиката,в сряда е на урок и през ваканцията.

# 651
  • София
И ние подаряваме - принципът е да е символично, ръчно изработено и с кауза. Обикновено купуваме коледни неща, изработени от мами и деца с ДЦП. Тази година ще са меденки, играчки и настолни календари:

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 13:50 от bibi

# 652
  • София
Знаех си аз, че МОЛ-а не е мястото за пазаруване, ама и аз да угодя на тийна...пък и той някак, винаги си харесва дрехи от кроп и това е първото място, в което влизаме и обикновено излизаме напазарували. Но този път не ни се получи... Както и да е, купихме все пак 5 блузи, така че не е "на живот и смърт" положинието Simple Smile
За серията госпожи обикновено купувам пакет кафе и бонбони, за да влезат в употреба и Коледна картична или играчка в подкрепа на кякоя кауза.  Тази година ми се струва все по-широк пазара на подаръчета с цел дарение, но малко взех а се повтарям - не че някой отчита,ама за пред себе си знам, че такива неща вече съм подарявала.
Преди малко осъзнахме, че и двамата утре са на рожденни дни. А вчера бяхме в МОЛ-а и пазарувахме, ама кой да се сети да купим подаръци и за тези РД?!!? Сдавам багажа преди празниците, пословичната ми организираност ми изневерява и съм пред нервна криза Stuck Out Tongue Winking Eye ТОВА не съм АЗ!!! Хуквам към МОЛ-а...пак...

# 653
  • София
След като се загледах подробно в листа от вчерашната олимпиада по мат, забелязах, че най-отдолу пише, че на областен кръг продължават тези, които имат не по-малко от 70% от точките, тоест 14.7, а не 16 т. Означава ли това, че има някаква промяна в критериите?

# 654
Означава, че за пръв път осми клас е включен в голямата състезателна група, а там регламентът гласи:
За участие в областния кръг се предлагат ученици, които са получили не по-малко от 70% от максималния брой точки на общинския кръг.

# 655
  • столицата
Извинявайте за забавянето. Щандът е на Асоциацията, не на НЕГ. Намира се  като застанете точно пред сцената с лице към нея, обръщате се 90 градуса на ляво и вървите до края. Спирате точно в къщичката. Има кутия за дарения в лявата част на щанда. Продаваше млада жена, но може и да се редуват.Може да се опитам да мина пак ако къщичката има номер или друг ориентир,  ще пиша.

# 656
  • Варна
Ех, момичета, не мога да не се похваля - днес са казали резултатите от общинския кръг на олимпиадата по БЕЛ и моето момче се класира за областен. Много се радвам, защото отиде без грам предварителна подготовка (така и не намерихме темата от мин година), не беше запознат с формата, а въпреки това е изкарал над 90% от максималния резултат, за да се класира.

# 657
Поздравления!!! Браво, това е такава гордост! Успех и на следващия кръг!

# 658
  • София
Браво на момчето! Това ако си го можеш, просто си го можеш!
Манжелка, давай едно рамо за структура на есе и лис! Joy И няколко примерни, за антична литература, ако може... Flushed

# 659
  • В светлината на слънцето
Браво на Ники! И успех на следващия кръг! Той може! Hug

Общи условия

Активация на акаунт