Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 085
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Браво на момчето! Това ако си го можеш, просто си го можеш!
Манжелка, давай едно рамо за структура на есе и лис! Joy И няколко примерни, за антична литература, ако може... Flushed

Слънчева, мога да ти препоръчам тези две книжлета - точно за това са (освен обяснения, пълно е примери) , но доколко са отваряни, не мога да ти кажа - това е първи свитък: , има и втори, който изглежда по същия начин, но е за средновековната литература. Знам и че писаха за структурата на есето и в час, но цяла седмица пак съм в командировка и не съм у дома, за да му снимам тетрадката. Ще се върна късно вечерта в петък и ако тогава не ти е късно, ще ти ги изпратя на лични.

Благодаря за пожеланията! Вчера след като детето ми писа по месинджър, направо ми оправи деня. Пожелавам на всички останали олимпийци, успех чак до националните кръгове! Ники сега си чака резултата от общинския и по мат (все пак реши да продължи традицията и да отиде), решил е и трите задачи и мисля, че ще се класира и там, но се чудя как му обясня, че за областен за разлика от предишни години трябва да седне и да решава, а и там сред децата от МГ мисля, че няма особен шанс.

# 661
  • 1st floor
Ех, момичета, не мога да не се похваля - днес са казали резултатите от общинския кръг на олимпиадата по БЕЛ и моето момче се класира за областен.
Честито!!!  Grinning За цялата страна ли са готови резултатите и къде може да се видят? Не очаквам моят синковец да е класиран, но все пак да хвърля едно око как се е справил. Laughing

# 662
  • София
Здравейте, олимпиадите се проверяват по училища от учителя, който води на класа. Няма обобщени резултати на национално ниво. В класа на девойката вчера са съобщени резултатите от олимпиадата по математика. Още не знам нищо за български.

За пореден път, много съм доволна от класния. Вчера им е натрил носовете с класното по математика, да не вземат много да си повярват.

Дните преди Коледа са вълнуващи и изпълнени с приготовления и тържества. Пожелавам на всички прекрасни предпразнично дни.

И разбира се, браво на Ники! Само успехи и за напред!

# 663
Ех, момичета, не мога да не се похваля - днес са казали резултатите от общинския кръг на олимпиадата по БЕЛ и моето момче се класира за областен. Много се радвам, защото отиде без грам предварителна подготовка (така и не намерихме темата от мин година), не беше запознат с формата, а въпреки това е изкарал над 90% от максималния резултат, за да се класира.

Браво на Ники!Поздравления!Все така да е !

# 664
  • София
Изтървах ви. Тичам по разни мои задачи, влизам набързо и чета по диагонал, но не пиша, че при четене отгоре отгоре, човек не може да напише нещо адекватно. Ама, днес имам време. Та, при синковеца, нещата са на приливи и отливи. Имахме наскоро РС. Общо взето - средно положение. На открития урок по АЕ, който беше наскоро, се е представил чудесно. Класната го похвалила. Тамън се зарадвах и разбирам, че учебникът и учебната тетрадка по математика му ги няма. Къде са? Забравил ги под чина, защото имали тест и трябвало да махнат всичко от чиновете. Добре де, раница няма ли? Сега ги издирва. Ако не ги намери, ще си купи нови от джобните си! Дано да има възпитателен ефект, но при толкова разсеяност, няма как. Иначе на последното контролно по математика има 5.80, което приятно ме изненада. По БЕЛ е около 4.50-5.00. Като цяло има какво да се желае, но вятър го вее.
За класната са събрали по 5 лв. Нямам представа, какво са измислили да купят. Теглили са и томбола за размяна на подаръци. Моят, попитал девойката на която трябва да подарява, какво би й харесало, но точен отговор липсвал. Не знаела. Ами, един ваучер за Ориндж център, ще бъде добър вариант. Може да си купи книга по неин вкус или нещо друго, което да й бъде от полза.
Утре, май няма да ходят на у-ще или пък, ще учат по-малко. Вече са във ваканционно настроение. Синът ми се е настроил за купон със съотборниците му и със стария клас. Мда, особено за срещата с бившите съученици е доста ентусиазиран.   
БРАВО на всички деца, представили се отлично на олимпиадите!

# 665
  • София
Нашият мъжки клас, с водещ мъж класен, нищо не са организирали. Нито размяна, участваха в благотворителна инициатива, нито почерпка, нищо!
За сметка на това, благодарение на девойките от стария клас, има организирано събиране в старото училище, колективно посещение на МОЛ и не знам още какво. Joy
Та, ТМ, и при нас тръпката е около старите дружки, ще се видят. Wink
От снощи се въртят някакви уговорки, май ще събираме  математиците от софийските гимназии на един общ урок днес. Joy

# 666
  • София
Нашите днес са с намалени часове и после МАЙ ще ходят на мол с кино и т.н. Питам - какво значи "май", вие досега не се ли уговорихте?! По всичко изглежда, че не са супер задружен клас. Дано все пак да отидат някъде заедно, ще им е първото виждане за повече време в извън училищна среда, малко да се поопознаят поне, че то в училище явно не остава време!

# 667
  • София
Да, истина е, че ако децата прекарват само времето в училище заедно, не могат да се опознаят и сплотят. Много не го разбирам това ограничаване на екскурзиите. И при младежът все още не са се опознали. Харесва ги, казва, че са свестни и готини, но го няма колектива, който в стария клас се сформира оше на първата екскурзия...

# 668
  • Варна
Това с екскурзиите май е много вярно - на първара РС за чужбинската екскурзия започнаха точно с подобна реплика, споделяна от децата "Добре, че се записахме, за да си поговорим с половината клас". Simple Smile. Моето момче днес ще празнуват в клас, ще си разменят подаръци и ще се черпят. Много ме е яд, че точно тази седмица съм на 150 км от дома, та снощи с баща си купували кола за почерпката. Ми като ме няма да му направя сладки.

# 669
      Имам една молба ,свързана с подготовката за НВО. За да обясня защо опирам до вас, ще сложа в скрит текст , за да не отегчавам и да не разводнявам темата. Ако някой се отзове , ще съм благодарна, ако не- живот и здраве да е!

Скрит текст:
С моето дете така и не случихме на добра подготовка по БЕЛ. Минахме през частен учител, школа, сега пак частен учител. Причините са много комплексни, но за съжаление, не са свързани само с учебния процес.В момента се колебая дали да прекратя заниманията с последния учител, заради проблеми, които нямат нищо общо със самото преподаване или отношение на детето. Не ми се коментира, но наистина възникна много страничен проблем.

Аз мога да съм му от помощ, но знаете, за някои неща има точно определени изисквания от МОН.
Молбата ми е- ако имате готови разработени тези, да ми ги предоставите.Разбира се не искам даром- може срещу заплащане, срещу временен заем- също със заплащане и  после да ги върна т.н. Само тезите, защото зная, че там изискванията са строго определени.

Ако някой се отзове, ще му обясня по-подробно защо прибягвам до тази молба, но тук все пак е публичен форум и не бих искала да стигат някои неща до "адресата"
Благодаря ,че прочетохте!

# 670
  • В светлината на слънцето
Нашите имат размяна на ръчно направени картички и почерпка в клас. Много задружен клас са и много се разбират. За ваканцията чувам някакви уговорки - за кино, за пързалка, за гостувания с маратон от филми и т.н. Иначе вече имаме и гостувания с преспиване при приятелки. В това отношение наистина съм много спокойна, защото се случиха прекрасни деца и най-важното е, че са сплотени, не се делят.

# 671
  • София
Светкавица, прочетох те, но не мога да помогна Sad

# 672
Светкавица,
Скрит текст:
ако не държиш тезите да са писани лично от дете или да са част от разработките на някоя школа, можеш да си купиш това помагало.

# 673
Светкавица,

Скрит текст:
моето ползваше това:
https://www.book.store.bg/p185513/pomagalo-v-pomosht-kym-25-ti-v … aria-bejnova.html
Четеше си ги и си съчиняваше на тази база лични творения Simple Smile
Колкото и да не им се иска, номерът е в четенето. И разписването на 10 тези примерно.

Колежка купи посоченото от Дидева, ще я питам дали го дава Simple Smile)) Ако не го е разкарала вече.
От школа нямаме готови тези. Те дават ключови думи, моменти.
Както ми казваше миналата година приятелка - като знае 5-тте ключови неща в дадено произведение - всичко може да напише.

# 674
Благодаря на всички, особено на лични, ще потърся и помагалата!

Общи условия

Активация на акаунт