Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 60 389
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, оказва се, че нямам обменна карта. Не съм се записвала никъде да се следя по ЗК, ЖК си водя на частно. Но живот и здраве, ще ми трябва за раждането, обаче там ,където си водих консултациите ми казват, че не могат да ми издадат. Проблем ли е ?

# 181
Не е проблем. И аз нямах. До 8 месец се следих в болница “Лозенец”, където не обменна карта не ми дадоха, а с доста убеждения ми накъсаха и ми дадоха хвърчащи изследванията от картона. Даже снимката от първият ехограф за установяване на бременност отказаха да ми дадат. Сложих си всички изследвания в джобове и папка и с тях под ръчичка отидох да раждам.

# 182
Wild poppy, благодаря! Значи не съм единичен случай🤷♀ Взимам си каквото имам като изследвания и толкова.

# 183
  • София
А ако сме се средили в "Надежда" нали няма смисъл да си разпечатваме изследванията?

# 184
  • София
А ако сме се средили в "Надежда" нали няма смисъл да си разпечатваме изследванията?

Няма. Няма нужда да носиш нищо

# 185
  • София
Аз имах обменна карта, обаче не можах да я взема, защото последната ми консултация се отмени заради грипна е епидемия, а ме приеха 1 ден преди да я отменят, та си родих и без обменна карта. Не в Надежда, ама все пак

# 186
Момичета,  кога се правят тези изследвания,  които искат за раждането- васерман и т.н. Наблюдаващият АГ ли ще ми ги пусне при някоя ЖК или сама да си ги пусна?

# 187
Момичета,  кога се правят тези изследвания,  които искат за раждането- васерман и т.н. Наблюдаващият АГ ли ще ми ги пусне при някоя ЖК или сама да си ги пусна?

И аз имам същото питане. В сряда (28-ми) съм на консултация и ще питам. После ще разкажа. Simple Smile

# 188
Момичета,  кога се правят тези изследвания,  които искат за раждането- васерман и т.н. Наблюдаващият АГ ли ще ми ги пусне при някоя ЖК или сама да си ги пусна?

По принцип Ви се полагат по каса и би трябвало да ви ги пусне следящият АГ. На повечето от вирусологичните изследвания "годността" е 3 месеца(според лекарите в Надежда) и след това трябва да се пуснат пак.

# 189
Аз имах обменна карта, но не я носех когато ме приеха за раждане. Пренасях и бях отишла да ме види следящата докторка. Нямах контракции, не очаквах да се случи нещо и документите си останаха в къщи. При прегледа водите ми започнаха за изтичат и направо останах в болницата. Приеха ме само с лична карта. Съпруга ми донесе багажа, който си бях приготвила по-късно, но никой не поиска нищо. Аз обаче следях цялата си бременност в Надежда.

# 190
АГ ще ти каже кога да си ги пуснеш, на мен около месец преди секциото ми казаха да ги пусна

# 191
Значи скоро ще е, вече съм 35г.с. На следващият преглед ще питам д-р Ненов.
Благодаря ви

# 192
На мен Ненов ми каза да си ги пусна в деня на приема в болницата, но бях планово секцио, незнам при нормално раждане как ще е Simple Smile
И изследванията бяха включени в цената на раждането, не съм плащала допълнително.

# 193
По същия начин беше при моето нормално раждане. Пуснаха ми изследванията, когато ме приеха.

# 194
В деня на приема и на мен ми взеха кръв и урина, но васермана се плаща 20 лева и ми го пуснаха месец по-рано

Общи условия

Активация на акаунт