Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 60 355
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Здравейте, чудя се за тези пакети за ЖК. Забравих да питам д-р Чапанова на последния преглед, а вече трябва да се записвам за проследяването. Как да преценя основен или разширен да си взема? Дали на феталната морфология ще може да ме посъветват?
Мен също ме вълнува ЖК,  все още ме следи д-р Персенска и не сме обсъждали нищо. Искам да попитам,  кога точно се записва на ЖК и понеже прочетох,  че изборът на лекар е ограничен,  а същевременно като погледна в приложението за записване на часове в гинекологията,  виждам,  че има свободни такива на по-скорошни дати,  за лекари, които бих предпочела, се зачудих това различно ли е от ЖК и не мога ли просто да си записвам часове за такива прегледи без пакет.

Д-р Персенска ще ти каже кога е последния преглед при нея (при мен беше днес - 11-та седмица) и след това на регистратурата си записваш за фетална морфология и след това за ЖК (ако ще си правиш ФМ там, разбира се). Посъветваха ме да си запиша час за ЖК около две седмици след ФМ.

# 496
И аз се следя в надежда. Основен пакет е напълно достатъчно, разширения пакет има изследвания които са излишни. Ако нещо допълнително ти се наложи ще доплатиш. Аз например заради отрицателен резус трябваше да следя за антитела + ваксина (180 лв), които си платих допълнително, но така или иначе никой пакет ги няма включени.
От основния имам изследвания, за които дори нямах време да направя, така, че за разширения просто ще дадеш излишни средства.

# 497
  • София
Maniuni , ти кога записа часа за ранната фетална,  аз сега съм 9 г. с.  и мислех днес да се разходя до клиниката да пробвам да запиша,  ще питам и за ЖК.
И друго се сетих имам втори болничен от клиниката за 30 дни,  който ще изтече преди да съм се записала за ЖК,  ако искам да го продължа как става.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 08:18 от kupu

# 498
Maniuni , ти кога записа часа за ранната фетална,  аз сега съм 9 г. с.  и мислех днес да се разходя до клиниката да пробвам да запиша,  ще питам и за ЖК.
И друго се сетих имам втори болничен от клиниката за 30 дни,  който ще изтече преди да съм се записала за ЖК,  ако искам да го продължа как става.
Цветков ме прехвърли в ЖК в 9г.с,но аз бях рискова.ФМ си запиши възможно най-рано,особенно ако имаш претенции при кого да я правиш.
Относно болничния говори с докторът който ти го е издал,за да се продължи трябва да се мине ЛКК,но това е само документално.Просто трябва да му кажеш

# 499
  • София
Благодаря,  днес ще разпитам в клиниката. 

# 500
  • Sofia

Записах си вчера за 6-ти март, но ми казаха, че за по-натам трябва от по-рано да си записвам. Може би съм имала късмет, че за толкова скоро успяха да ме запишат.

# 501
Просто часовете трябва да се записват веднага след излизането на графиците (от 10-то число нататък) - и за жк и за фм, защото се изчерпват много бързо.

# 502
  • Sofia
Пак се връщам на темата за пакетите, понеже забелязах нещо странно. В основния пакет липсва цитонамазка, докато в разширения я има. Това е изследване, което по принцип е задължително и го има, ако си по здравна каса. Дали наистина го няма или на сайта просто са го изпуснали в списъка?

# 503
  • София
Само микробиология са ми пускали, без цитонамазка.
Следях се и по ЗК и там ми я направиха.

# 504
  • София
Аз също записах час -  за 22 март - мисля,  че като си дългогодишен пациент на клиниката имаш някакво предимство - явно винаги има по някой свободен час.

# 505
Здравейте,
рових в сайта, но не успях да открия .. какви са цените на раждането - нормално и секцио?
Благодаря Ви.

# 506
Цената за раждане, независимо от вида родоразрешение, е еднаква - 1950лв.

# 507
Момичета, вчера бях на съдов хирург в Надежда и ми откриха ингвинална херния. Някоя от вас със същия проблем ? Бременна съм в началото на 7 месец.

# 508
Здравейте,
в 38-ма г. с. съм и ми предстои нормално раждане в надежда. Бих искала да попитам тези от вас, които са раждали нормално там как протича всичко, от приемането до изписването, кога ви настаняват, има ли предродилно и после ви местят в родилно или всичко се случва на едно място, кога ви настаняват в стая, позволяват ли раждане в поза по избор, таткото може ли да стои при вас докато траят контракциите...въобще всичко, което се сетите и ви е направило впечатление. Благодаря предварително!

# 509
Дано не прозвуча назидателно, но защо не отиде на отворени врати? Щеше да получиш отговор на всички въпроси на място.

Общи условия

Активация на акаунт