Съпруги на военнослужещи - 26

• 71 618
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Добро утро, Дафинов лист. Добре дошли на младежите и весело изкарване на празниците.
Ние днес изпращаме последния за тази камион. После се очертава да повисим, но шефът не дава да затворим за толкова дълго време. Само на 31 се смили да не работим.
В събота съм решила да се отдам на правене на коледни сладки. набелязала съм два вида, а от единия вид да са с два вкуса. И, както казва дзвера, сладките само ще ги опитаме, а другите ще ги ядат. Видях рецепта за баница с вишни, имам едни замразени във фризера,  сигурно и тях ще оползотворя, но още не съм решила кога т.е. дали ще е тази или другата седмица. Нещо ме сърбят ръцете да се мацотя в кухнята, ама пусто не трябва да ям. Ще трябва да се радвам на другите как опустошават това, което съм направила. т.е. ММ. Ама после и на него да не му отеснее униформата.
Приятен ден на всички.

# 181
Добро утро
Листенце добре дошли на твоите гости,весело прекарване на празниците
И последните лекции за моето студентство приключват другата седмица,избрала съм си дисциплина за дипломната работа и научен ръководител сега чакам да ми изпрати темата.
Дунди и аз като теб сладките само ще ги правя и мириша,децата ще си хапнат,а аз и ММ нали сме се заели да влезем във форма-той вече влезе но всеки ден е в залата,а аз нямам толкова време,но ми останаха още 5-6 кг.да смъкна и съм във формата от преди да родя Джули, а това е отпреди близо 10 години,е в залата ходя веднъж седмично,но сега като ми свършат лекциите се надявам да ми остава повече време

# 182
  • София
 welcome на момчето на ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ и на неговото момиче! bouquet
МИС Ю, щом казваш, че е за хубаво, потърпи още малко! spoko
ДИМИТРОВА, вече си на финалната права!  Hug
ДУНДИ, подсети ме за замразените вишни, които чакат във фризера. Каква вишнева пита правя...Много хубава.
ЛУННО ЦВЕТЕ, на кой банкет реши да отидеш?
МЪНИЧЕ, нищо не каза за купона с шуменската компания. Wink
Лека и спокойна нощ newsm46

# 183
Здравейте, момичета!
Добре дошли да са гостите на Дафинов лист! Успя ли да сготвиш мусаката?
При нас прехвърчат снежинки и е много мрачно.
Мис Ю, надявам се всичко да е наред!
Аз ще празнувам с колегите на ММ. Семейният съвет реши да сме там! Grinning
А следобяд ще празнуваме с децата!
Желая ви хубав ден и нека има само слънце около вас!

# 184
  • Пловдив
Минавам за малко да хвърля едно око, че предпразнично ме затрупаха с работа. Да избия разходите за подаръци.
Дзверът ще получи нещо, за което отдавна мрънка, не е ново де, но не мога да гръмна 700 лв. за нещо, което утре може да се окаже прибрано в някой шкаф. Дано не чете тук, че ще ми отиде изненадата на вятъра.
Фло, ти имаше едно универсално тесто, става ли за питка? Може ли да ми го дадеш, че се опитах да го открия, но не успях.
Иначе и аз правя един киевски сладкиш с вишни, много е лесен и бързо изчезва, но тази баница ми се видя по-лесна и по-малко калорична. 4 готови кори за баница се слагат една върху друга, като се мажат с олио. Отгоре се наръсват изцедените вишни, които са омесени с малко захар орехи и/или галета. Навиваш на руло и редиш рулата в тавата. Поръсваш със сока от изцедените вишни и печеш. Ще я пробвам и ще докладвам.
Лека вечер на всички. Тук само сутринта имаше някаква снежна пудра по колите, но нищо съществено. Студено си е обаче.

# 185
  • София
Привет,момичета! Hug
ЛУННО ЦВЕТЕ, поздравления за избора! Ти си истинско военно момиче! И аз така бих постъпила thumbsup
Не се и съмнявам, че ще изкарате хубаво. После ще рапортуваш Simple Smile
ДУНДИ, пиши: В 300 мл. прясно мляко размиваш 2 пак. суха мая ( виж дали е в срок на годност ), слагаш също 1 суп. л. захар и брашно, да стане на каша. Оставяш я да шупне. Слагаш в купа 1 кг. брашно, чаена лъж. с връх сол, 2 - 3 яйца, 1 коф. кисело мляко, в която си разбъркала 1 суп. л. сода за хляб, добавяш и втасалата мая и месиш тестото. После го измесваш на плота. Добре е тестото да е мекичко, като висулката на ухото. Ако има нужда, добавяш още малко брашно. Тестото слагам в плик, намазан добре с олио, завързвам здраво плика и прибирам в хладилника. От него правя пици, мекици, питка. Удобно е, защото ти е готово, можеш да го приготвиш и предния ден. Остава само да го оформиш, да го оставиш да втаса и да печеш. Когато правя мекици го изваждам доста предварително, за да добие стайна Т. Ако съм забравила,  Embarassed, слагам плика с тестото на радиатора и то бързо се отпуска. В хладилника също втасва, та от време навреме го мачкам, така, както си е в плика. Хайде после сподели как се е получило. Не се и съмнявам в теб! Ще стане thumbsup
Изоставям ви, отивам да нагледам бабите Joy

# 186
Добро утро!
"Стоплям ръцете си с ароматно кафе..
Завивам мечтите си с топло одеяло и ми е..Щастливо ..
Усещам любовта с всяка фибра на съществото си и това именно ми дава тази смиреност и топлина..
Мислите ми са винаги с любимите хора, които обичам и това ме кара да се усмихвам..защото знам, че тази обич е споделена..
Стоплена от красивите очаквания и усещания , Ви пожелавам една прeкрасна и топла събота
Време за безброй неочаквани добрини..
Споделете я с любимите си същества..
Направете я запомняща..
Защото тя е вашата събота.."

Лунно цвете - сготвих я и се изяде с удоволствие. Американката каза, че всеки ден може да яде мусака. Много е сладка, всичко и харесва. Докато свикнем да сме заедно и тя ще си тръгне, но това е животът. Снощи прибирахме багажи, че не можехме да се разминем от куфари. Сега ще правя закуска, но каква ще е не знам. Чакам да се събудят и да си кажат желанията.
Дунди, не съм почвала дори да търся подаръци. Все си викам, че има време.
Мис Ю, стискам палци.
Фло е неуморна както винаги.
Неспоменатите и споменатите - прегръщам ви!
Навън е мрачно, но нека ви е топло в душите!

# 187
  • София
Ето ме и мен! Стоплена от ароматното кафенце на ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ.
Е, ЛИСТЕНЦЕ, личи си, че ти е хубаво с децата. Радвай им се, глези ги. А гостенката не би ли ви изненадала с нещо от нейните географски ширини?
Аз днес ще посрещна една дузина готини баби. Поканила съм ги на...познахтееее  hahaha Joy На кокосов сладкиш,кафе с бейлис и плодове. Ще попълват въпросници, които са ми нужни за една курсова работа, а догодина тя ще влезе в бъдещата ми дипломна работа. Та ще съчетаем работа с приятни приказки. Готова съм, накикиморила съм се, чакам ги.
На вас приятен ден Hug

# 188
  • Пловдив
Привет и от мен Simple Smile

Листенце, стисках палци и надничаха в темата, за да проверявам кога ще пишеш, че синчетобти се е прибрало Hug
Радвам се, че си имаш и гостенка, а и че се разбирате Simple Smile Няма как, да не и хареса мусаката Joy

Фло, добре си изкарахме студентския празник Simple Smile Събрахме се команията, видяхме се, поклюкарихме... Догодина пак Simple Smile Мина времето, когато се събирахме за купони до зори - сега предпочитаме лежерна обстановка и сладки приказки Simple Smile

Мис Ю, ако не му мине котка път, (и ако успея утре да ги забъркам), в понеделник ще украсявам коледните сладки Simple Smile

Тези дни са посветени на банкерите - вчера беше служебния, днес е на клуба в който спортувам Simple Smile В понеделник или вторник пък ще се събираме по женски старите колежки... Яли, пили и се веселили - 3 дни Joy

Отивам сега да стягам тоалети, ала-бала или ако цитирам благоверния - айде, че нямаш време да се накифлиш Joy

# 189
Добро утро Слънчовци!
В неделя горчиво може да бъде само кафето!

Благодаря, Мъниче! Като гледам и ти не спираш:smile:
Хубав ден на всички!

# 190
Привет-мривет,

съвсем огромно затишие се е получило тук... а беше хубава тема...

Мъниче, след 19ч. ще хвърлям камъчета по прозореца, да знаеш аз съм, ще чакам да пуснеш една меденка Grinning
На лекар съм пак днес.. иначе да се бяхме разбрали нещо.. но... друг път.. Simple Smile
Фло, видях снимка с бабите, е прекрасни сте си, никакви баби не сте :*
Дунди, прати по началника някоя сладка, че така не е честно само да ги показваш, а ние да гледаме Grinning
утре ММ е наряд, ще чакам сладка да знаеш Grinning Grinning
Дафиново листенце, добре дошли на младежите и да си изкарате много хубави празници! Simple Smile
Лунно цвете, чакаме те да разкажеш за банкета.. как мина, весело ли беше..

нашият е на 21ви... ще взема и ММ с мен, че не ми се ходи сама.. дано стане хубава вечер..
Хайде оставям ви, днес си тръгвам малко по-рано.. хубава вечер на всички..Hug

# 191
Здравейте!
Да се включа да подкрепя Мис Ю Simple Smile
Снимката на Фло и аз я видях - много си издокарана, много хубава и усмихната! Явно добре сте си прекарали.
АЗ пак съм хремава, малкото е днес на градина за пръв път след 2 седмици у дома и сутринта беше трудно ставането и доста мрънка. Но днес им беше тържеството с дядо коледа, дано да се е разсеял и добре да е минал деня. За съжаление нямам никаква информация - нито снимки, нито нищо. Госпожите ни не ползват фейсбук/вайбър и други такива. Сега вечерта като го вземаме каквато информация получа, това ще е. Стягам и малко парти за РД в края на седмицата и после пътуване, ние ще ходим на гости, после ние ще посрещаме гости и на 31-ви на работа (що за простотия?!)

# 192
Добър вечер, момичета! Купонът беше на ниво, както винаги. Повеселихме се, поиграхме. Бяхме на Боровец, времето също беше с нас. Прибирайки се в София попаднахме в снежна приказка.
Сега подготвяме парти в училище и след това идва ваканцията.
Аз мисля да направя коледни сладки, но все още търся рецепта. Но после аз ям най-много от всички.
Хубава вечер от мен!

# 193
  • Пловдив
Фло. Мерси за Рецептата. Дзверът ще меси и ще носи в училище.
Аз съм готова със сладките - 3 вида напукани и джинджифилови курабии. Но може да се наложи да правя пак. Тези няма да ми стигнат, много кандидати за дегустация има.

МисЮ, с теб само ще ги миришем. Grinning ММ се включи активно в производството. Да го похваля.
И ние на 21 сме на банкет. Не очаквам да е нещо особено.
Иначе под елхата се понатрупаха подаръци. Само котето е нещастно, понеже не го пускаме при елхата.
Лека нощ на всички.

# 194
  • София
Дунди, безпощадна си!
Как можа да изтипосаш тия вкусища. Жал нямаш Mr. Green
За сега все още с нищо не съм се захващала. Още пиша курсови работи. Поради липса на време, реших да дам пердетата на хим. чистене. Мислех всичките, но като ми казаха, че почти 250 лв. ще ми струва това удоволствие и на мен ми мина мерака. Ами то по-добре нови да си купя Simple Smile Оставих 4 бр. за скромната сума 56 лв., а с другите ще се разправям аз.(когато имам време) Mr. Green
Бабите, дето ми бяха онзи ден на гости много се смяха на тема Що е това пердета и имат ли те почва у нас. hahaha Joy
А бабите дойдоха да ударят едно рамо, че ми трябваха за курсова работа попълнени Анкетни карти, та стана 2 Х 1-свършихме работа, повеселихме се, даже и без пердета. Mr. Green
ЛУННО ЦВЕТЕ, СЕТИ БЕТИ, МИС Ю, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, МЪНИЧЕ, ДУНДИ, прегръдки за вас Hug
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт