Съпруги на военнослужещи - 26

• 71 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Минавам набързо, докато малката закусва Simple Smile
Днес с нея ще посрещаме първия Дядо Коледа - нали няма сняг, та щял да дойде със МиГ Grinning Баткото пък днес е на коледно парти и по този случай им е обявен ден без униформи - много се радваше сутринта. ...а на мен - на мен ми се спи, но няма време за такъв лукс Sad Чакат ме още половин тенджера сладки за украсяване и после - пакетиране за базара... Ох, да минава тази седмица и да си починa малко...евентуално Grinning
Аз да ви питам - решихте ли къде ще ядете пържола с гъбен сос за 200 лева Grinning

# 196
Добро утро
Аз днес за последно съм а лекции и за късмет времето е ужасно: вали сняг и дъжд и пътуването ми дотам ще е приключение,за пръв път ще шофирам в такова време,но нали винаги има първи път, после само сесията,държавните изпити иии край
Дунди с тези сладки,направо ми потекоха лигите,но тази година и аз само ще ги мириша имам още 6-7 килограма да сваля
Ние от утре започваме със сладките, през уикенда децата ще са на гости,а ние с ММ ще празнуваме К!оледа предварително с компания

# 197
Здравейте!
Дунди, браво на теб! Много апетитно изглеждат! Котака опита ли ги?Simple Smile
Значи от вчера само неприятности ми се случват и то в последната седмица преди празниците. Едното някак ще опитам да не го мисля, но другото е проблем в градината с едно агресивно дете, което бие другите, включително и моето. Вчера случайно видях как го изблъска, но когато аз не съм там не ми се мисли още колко такива ситуации има. Имате ли опит и знаете ли какво мога да направя в такава ситуация? Вече говорих с госпожата и директорката - знаят от преди за проблема с това дето. Майката не си вдига телефона. Бабата го взимала и водела обикновено и била серт. И? Тъпо ми е, общо взето сме безсилни ние като родители и персонала. Disappointed И сега вместо да се обърне внимание на проблемното дете, ще трябва евентуално аз да водя моето при психолог, защото сутрин не иска да става, не иска да се облича, защото не иска да ходи на градина. А когато все пак някак стигнем до там плаче и не иска да влиза...
Дайте съвет!

# 198
  • Пловдив
Сети, не е задължително детето ти да не иска да ходи на градината заради проблемното дете. Чак пък психолог ...
По отношение на агресията - колкото повече родители повдигнат въпроса, толкова по-голяма вероятност има някой да предприеме нещо. Да, има и такива родители, с които не могат да се свържат, но пък бабата може да предаде, че майката/бащата трябва да се срещне с директора на градината иначе ще се намесят социални, агенция за закрила на детето и разни други институции, които могат да се включат, ако бъдат информирани, разбира се. Ако директорката не ги информира, може родителите на потърпевшите да направят това. Не очаквайте веднага да се случат чудеса. Понякога родителите отричат детето им да е агресивно или пък съвсем спокойно се толерира такова поведение спрямо други деца, и със сигурност спрямо възрастни вкъщи.
За да се задейства някой, трябва да има нещо написано черно на бяло, т.е. хартийка с входящ номер.

Мъниче пържоли с гъби няма да ядем никъде, още по-малко за 200 лв. Grinning Ние засега сме вкъщи и сме предвидили да заровим пиле в станимашки сармички /минимум два часа навиване, ако някой ми реже листата/.
Моля да не се налага да правя втори тур със сладките, но намалят изключително бързо.

Фло, тази вечер девойката ще меси. Да видим какво ще занесе утре в училище.

А аз съм затрупана с работа, която трябва да свърша до края на седмицата.

МисЮ, дала съм координати за вашия банкет, щото щял да е в нашата махала, аз пък трябва да питам вас за координатите за нашия, понеже е във вашия квартал. Stuck Out Tongue

Мъниче ти ме биеш по количества, със сигурност и в украсата. Нещо не се справихме добре с фондана, а и меракът се изчерпа.

Лека вечер на всички.

# 199
Ей, момичета, не мога да ви стигна със сладките! Кога успя, Дунди, да приготвиш това количество? Но щом имаш помощничка, няма да те мисля.
Сети, трябва да подадеш писмено оплакване до директорката, според мен. Поискай входящ номер. Би трябвало да се задействат. Или поне кажи, че ще подадеш писмено оплакване. Много са малки децата, за да не може да се реши този проблем.
Фло, къде го намери това химическо чистене? Чудни сте на снимката с твоите приятелки от КГБ.
Димитрова, успя ли да се прибереш?
Мъничето сигурно още украсява сладки.
Аз пак имам домашна работа.Blush
Лека нощ на всички. 

# 200
  • Пловдив
Лунно цвете, имах помощник, пуснах снимка във фейса и обра овациите. Blush Следващия път ще меси тутманик. 😂

# 201
Здравейте и от мен
Сети,съберете се майките и пуснете колективна жалба до директорката,мисля че по закон могат да го преместят. И ние в класа на Джули имаме две агресивни деца,на които майките мислят че именно така трябва да се държат момчетата и вчера имахме специална среща с директорката,родителите на тези деца и родителите на потърпевшите и ние мислим ако не се реши проблема да искаме преместване
Ние днес започваме със сладките,а утре родители, деца и учители участваме в традиционно за училището месене на обредни хлябове,след това ще има кулинарна изложба и в Петък децата ще си похапнат експонатите от изложбата

# 202
  • Пловдив
Минавам пак набързо, докато пека поредната тава Grinning
С едните успях, сега идва ред на количеството за вкъщи, приятели и роднини (3 пъти повече, та не знам изобщо кога и как ще сваря, да ги украся) Simple Smile

Сети и аз съм на мнение, че трябва да се съберете родителите и да поискате среща с директора/родителите на агресора. В групата на баткото имаше такова дете, но веднага се реагира и въпреки че според бащата, това беше напълно нормално поведение, за 4 години в градината детето се промени коренно.

# 203
С наслада да отпием глътка Утро..
Нов ден,нов шанс да постигнем жадувани неща!
Чудесата са за очи, които виждат,уши,които чуват,сърце,което усеща и ум,който вярва!
Позитивните чувства изграждат!Негативните рушат!Ние сме тези,които решаваме как да се чувстваме!Чувствайте се щастливи и радостни!Заредете се позитивно и изживейте един Вълшебен ден!Чистата мисъл поражда действия на Любов!Нека мислите Ви бъдат чисти,като детски усмивки!Желая Ви чист на мисли и доброта ден..
Каня Ви на кафе да се, чувствате още по-добре!

# 204
  • София
Е след тази мила покана как да не се присъединя?
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, вече сме две hug. Очаквам и другите момичета да се присъединят. welcome

# 205
  • Пловдив
Малко се полутах в мъглата, но следва аромата от картинката на дафинов лист и... Уф, преди малко станах, ама то е така, като си лягаш по малките часове.
Навън е мъгливо, а трябва да изляза. Имам малко работа за вършене и някои неща за купуване. И после влизам в кухнята.
Хубав ден на всички и.... Разни хубави неща да ви се случат.

# 206
ДОБРО УТРО С УСМИВКА Simple Smile

– На какво мирише днес?
– Как на какво! На мен и моите мечти.

Пожелах си
Какво си пожелах ли? Обич.
И пухкав, бял, пречистващ сняг.
Вълшебен миг. И топъл спомен.
И чиста радост в детски смях.

Да бъдат близките ми здрави.
Да сбъдвам нечии мечти.
С очи и жестове да галя.
И да блещукат светлинки.

Представих си за малко как
докосвам някого в душата
и украсявам му света...
А после украсих елхата.

Каквото и да ми се случва,
да бъде празнично и цветно.
Уроците си ги научих.
Сега е време за вълшебства...

/ Яна Вълчева /

Момичета, това е от предколедно от мен, не знам кога ще мога да пиша пак. Ще бъдем при моите родители. На всички желая здраве и усмивки!

# 207
Здравейте и от мен!
Дафинов лист, благодаря за топлите стихове и пожеланията! Весели празници и от мен!
Ние сме в моя любим град. Слънцето е огряло града и планината, въздухът е чист и ухае на празник. Сега съм се заела с почистване, след това ще готвя, а се надявам да имам време и за разходка.
Желая и на вас да имате много вълшебни  моменти с близките хора!
Слънчев ден от мен!

# 208
  • Пловдив
Привет и от мен, телеграфската Simple Smile
Отново забърквам смес за коледни сладки Joy

Светли празници по елавам на всички ви!
Ще пиша при първа възможност пак

# 209
  • София
Ето ме и мен! В къщичката ни ухае на вас и вашите мечти.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ  Hug Знам, че ще си изкарате страхотно! Поздрави доброто си момче!
ЛУННО ЦВЕТЕ, без да съм в твоя любим град, усетих дъха на планината и свежия въздух. ( за разлика от столичния Mr. Green)
У нас вече настана веселбата. Две внучета от вчера са у нас, утре чакаме нова порция внучета. newsm63
МЪНИЧЕ, тази година "омесих" готови сладки - студентска работа Wink. Красиви, вкусни, ароматни - стават.
Бобът и житото вече са готови, баклавата също. След малко подхващам сармичките и чушките, после тиквеника. Утре по програма редя капамата и меся питките.
На всички спорна работа около печката.
wavey

Общи условия

Активация на акаунт