Египет /Тема 8/

• 77 798
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз следях цените от сайта на Абакс, но резервирахме през една туристическа агенция. Но цената беше феноменална просто за всичко, което получихме + 1 нощувка в Кайро + посещение на Пирамидите и на Музея. Останахме много доволни. Вие в Кайро в кой хотел бяхте?
Маги, как се справиха Абакс организационно при пътуването, настаняването, екскурзиите? Екскурзиите на оборот ли минават или има време за всичко? ТА имат ли представител, който да упътва на летището в София при тръгване на групата? В самолета полага ли ни се нещо, и има ли нужда от тук да носим вода и някаква храна? Интересува ме също бакшишите, които се дават, директно на хората ли ги давате или ТА ги събира?
Извинявай за многото въпроси, но искам да ми се изяснят някои неща!
[/quote]

Организационно на отиване беше добре, в смисъл имаше български представител на летището, беше с нас в самолета, като кацнахме ни разпредели в автобусите и при пристигане в хотела слезе с нас и ни настани. При пътуването до Кайро имаше доста недостатъци в организацията. То зависи и какъв бг. представител ще се падне. Пирамидите бързо ги разгледахме, Музеят беше по-добре.
В самолета нищо не се полага.
На другите екскурзии не сме ходили с Абакс, а с местни фирми.
За бакшишите - дават се директно на хората, които извършват услугата (шофьори, пиколо, сервитьори и др.)

# 136
  • Велико Търново
Организационно на отиване беше добре, в смисъл имаше български представител на летището, беше с нас в самолета, като кацнахме ни разпредели в автобусите и при пристигане в хотела слезе с нас и ни настани. При пътуването до Кайро имаше доста недостатъци в организацията. То зависи и какъв бг. представител ще се падне. Пирамидите бързо ги разгледахме, Музеят беше по-добре.
В самолета нищо не се полага.
На другите екскурзии не сме ходили с Абакс, а с местни фирми.
За бакшишите - дават се директно на хората, които извършват услугата (шофьори, пиколо, сервитьори и др.)
[/quote]
Благодаря, Маги!
Този представител е предполагам и екскурзоводът, който превежда на български екскурзиите до Кайро и Луксор, ние сме си ги заявили вече от тук. За другите не знам още кои ще посетим и се чудя дали да ползвам Абакс, защото ще ми е по-комфортно да има превод на български, тъй като с английския не съм много добре, а с руският - каквото си спомням от училище и за съжаление не съм сигурна колко ще можем да се разберем, ако трябва да ползваме техните услуги.
Като сума колко долу-горе трябва да си носим, тръгнали сме да видим, не да пазаруваме, но ще си купим по нещо дребничко - магнитчета, папируси..Имат ли подходящи бонбони, десертчета.....пакетирани за почерпка?

# 137
Здравейте, в момента сме в Хургада с Абакс, пътуваме в събота 17.11. към БГ. Някой ако иска да пита или да поръча нещо- моля, насреща съм Simple Smile

# 138
Здравейте, в момента сме в Хургада с Абакс, пътуваме в събота 17.11. към БГ. Някой ако иска да пита или да поръча нещо- моля, насреща съм Simple Smile
В кой хотел сте , чисто ли е , как е храната?

# 139
  • Велико Търново
Здравейте!
Бихте ли ми отговорили на въпросите от предния пост?
Благодаря!

# 140
В кой хотел сте , чисто ли е , как е храната?

Хотела е Jasmine Palace 5*, доста голям комплекс с няколко басейна и на 100м. от морето. Строителството е ниско- 3 етажа- партер, 1 и 2 ет.- асаньор няма. Доста е чисто и поддържано, постоянно има вода.Още първия ден дадохме бакшиш 1$ на момчето което чисти стаите- в резултат на което всеки ден е почистено идеално, ароматизирано, оправени леглата, сменени хавлиите и заредени 2 бутилки х 1.5 л.мин. вода ! - накрая мислим да му дадем още 1$. Храната е разнообразна- доста богата закуска, сладките им обаче са сухи, и преобладават бутерките, хляб е 10 вида...Обяда- салати, паста, супите са вкусни- особенно крем супата от тиква,ориз има почти винаги, пилешко, телешко, риба...свинско разбира се няма Simple Smile. Вечерята също е разнообразна - приготвеното е вкусно и не е буламач- гладни няма да останете. Местния алкохол е безплатен но не е толкова качествен- джина е добър, узото и текилата също, рома- бива,водката ,уйскито и брендито не стават. Има бяло и червено вино, но на мен лично бирата ми хареса повече-наливат я пред тебе от бутилка: има плътен вкус и не те "надува" толкова както нашата.Има два "Ала Карт" ресторанта - Египетски и Китайски,които може да ползваш веднъж безплатно- но трябва да си запазиш маса 2-3 дни предварително. До най-големия басейн има бар с напитки, сладолед и леки закуски. Вечер има различни шоу програми. Наблизо има " Сензо МОЛ" от където може да си купите карта за интернет: най-добрия оператор който предлага 4G net e "Etisalat" , карта 5GB струва 9$ и е напълно достатъчна за седмица престои(даже полувината ми остана), имаше покритие дори в пустинята. Сувенири си купихме от " Cleopatra bazar" който е на 10 мин. пеша от МОЛ-а. В този базар има огромно разнообразие и фиксирани цени с етикет на всичко...

# 141
  • София
хотел Alf leila va Leila - отзиви
Бяхме през април 2018, пролетната ваканция. Времето е отлично за плаж. Хотела е 4 звезди, ако ви дадат хубава стая. Може да се опитат да ви набутат в стая 2 звезди в трета глуха, каквато не сте поръчвали. Просто отивате на рецепция, любезно но твърдо си искате поръчаната стая, докато не ви дадат каквото желаете. Мисля че дадох и 5-10 долара от сърце за по-голямо съдействие.
Хубавото там, е че ако платите всичко алл инклузив не се притеснявате, кое как и колко. Храна и напитки има по всяко време и навсякъде. Има анимация, има забавления, хората се стараят. Естествено всички ви гледат в ръцете и очакват бакшиш, но не сте длъжни да давате, както прецените.
Комплекса е красив, има много луксозни части и не толкова луксозни части. Ресторантите и кафенетата са много. Има огромен театър със шоу почти всяка вечер и поне по 2 други шоута на вечер. Разнообразна храна, средно качество. Намират се винаги разни неща и за вегетарианци. Винаги има прясно изпечен хляб арабски, и пресни салати и плодове, сурови фурми, което за мен е огромен бонус за храненето.

Какво не ми хареса в Египет въобще: хигиената и мизерията.
Когато отидете на разходка в града, мръсотията и мизерията са невероятни и ясно осъзнах, че няма как хора с такъв манталитет да имат отлична хигиена в хотела, когато чистят или готвят. Аз лично съм виждала неща покрай някои от готвачите, които няма да споделям, и които лично за мен са изключително нехигиенични. Готвачите са от различни нации и всички се стараят, любезни са, но някои от тях просто нямат това чувство за хигиена. Мое мнение.
В самия комплекс също, чисти се по алеите непрекъснато, но пропускат тук таме чашки и фасове, които си седяха там през целия ни престой.
Хотела е малко позастарял, но те умело са нанесли корекции, за да не се вижда. Басейните, само един се подгряваше, други 6 или 7 басейна, не. Имаше някои дни в които ръководството беше спряло подгряването. Абе на късмет.
Плажа до морето е достъпен с открити бусчета, много е близо, на минути. Но не е атрактивен, пякъка е като ситен сив чакъл, морето не изглежда чисто, има циментови парчета от строителството на комплексите и духа страхотно, въпреки интересните паравани против вятър около всички шезлонги. Така че морето там не става. Риби дори не мернах в морето на въпросния плаж.

Като цяло в хотела за тези пари можете да се отпуснете, ако това е вашата представа за почивка, мързел и ядене.
Лично на мен не ми допадна Египет в този му вид. Там, в хотела, е оформено като Египет, но е просто хотел с известни удобства.

Ако някой ден отида пак, по скоро бих отишла само при забележителностите, по пазарите, не заради обичайните сувенири, а да усетиш Египет, хората, живота им, автентичното. Обаче, като гледам военни с автомати навсякъде по улицата, мизерията, която за съжаление ги притиска, не смятам, че присъствието на туристите в градовете е нещо, което е съвсем адекватно и за местните и за туристите на този етап.
Тоест, ако ходите там, придържайте се към хотела и избягвайте разходки извън него.

Дано съм ви била полезна.

# 142
  • Бургас
Здравейте, аз гледам офертите на Абекс за Хургада  от 08.12 до 15.12. Имам време до утре дали да се включа.

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 16:22 от yana_kuncheva

# 143
Здравейте, аз гледам офертите на Абекс за Хургада  от 08.12 до 15.12. Имам време до утре дали да се включа.
Не зная кога точно започват цените "last moment", но някои момичета споделиха в темата, че през туристическа агенция (не директно от сайта на Абакс) са пътували за без пари кажи-речи, като купуват в последния момент. Стига да има свободни места, действайте  Simple Smile.

# 144
  • Велико Търново
Здравейте!
Ние пътуваме с Абакс на 08.12. Ако решите да дойдете може да се засечем.

# 145
  • Бургас
Да ще пътуваме на 08.12. Днес запазих през туристическа агенция в Бургас. Не съм резервирала екскурзии, смятам на място да видя колко ще струват. Ще пътуваме двамата с мъжа ми. Вие от къде сте? Надявам се времето да става за гмуркане в четено море.

# 146
Може ли да споделите кой хотел си избрахте и колко ви струва пътуването на човек?
Приятна почивка!  Simple Smile

# 147
  • София
Да ще пътуваме на 08.12. Днес запазих през туристическа агенция в Бургас. Не съм резервирала екскурзии, смятам на място да видя колко ще струват. Ще пътуваме двамата с мъжа ми. Вие от къде сте? Надявам се времето да става за гмуркане в четено море.
Екскурзии само от хотела на Абакс са двойнно по-скъпи. Ние бяхме от 10 ноември и морето беше студено 22 градуса. Аз даже не успях и да влезна във водата. Мъжът ми влезна точно два пъти, но за гмуркане май става. Имаше хора, които ходиха.

# 148
# 149
  • София

Ние бяхме в него, писала съм нагоре за него.

Общи условия

Активация на акаунт