Египет /Тема 8/

• 77 679
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
За шнорхелинга уцелихме супер време без вятър (предните дни духаше доста на моменти). Тръгнахме от хотела в 8 сутринта. Един час път с лодката и спряхме на място където има много риби. Сложихме маските,  шнорхелите и плавниците (ако не си носите, ви дават безплатно, а на корабчето има спасителни жилетки за тези които не могат да плуват) и ни показаха как хранят рибите. Водата беше много студена. След 20тина минути във водата бяхме замръзнали доста. След това отидохме на друго място с риф на около метър под водата. Там беше доста по-топло, но почти никой не се топна, наплашен от предишния студ. А рифа беше уникален.... имаше всякакви риби, миди и разни непознати неща за нас. Много красиво. След това ни закараха на Paradise island, където имахме един час за плаж или шнорхелинг. Свободна програма. На връщане спряхме да ловим риба. Хванаха 4 много красиви и различни рибки. Бяхме в хотела към 4.
Тази екскурзия определено си заслужава! Ако дойдем отново, със сигурност ще я повторим.

# 511
Здравейте, планирам за края на септември началото на октомври Египет. Иска ми се да отидем без агенция. Има ли някой от тук ходил не организирано в Египет?

Ние тръгваме другата събота. Хотела купих от агенция. Самолета си букнах сама. Ще бъдем в
Sunrise arabian beach resort.

Как си купихте сами билети? Аз не намерих такава опция...

# 512
Тез тур предлагат пакет с 11 нощувки, от 30,04, излезе ми във фейес инфото.

# 513
За шнорхелинга при липса на неопрен за поносимо хладна вода може да се ползва блуза с дълъг ръкав от материя с UV защита или дори някаква стара обикновена спортна блуза от изкуствена материя (от тези за бягане, фитнес и т.н.). Все е повече от само по бански. Така донякъде се пази и гърбът от изгаряне. Миналата година всеки ден се плациках на рифа на хотела с блуза, но ние бяхме в началото на май и водата беше 25 градуса. Без блузата ми беше по-студено.

# 514
За шнорхелинга при липса на неопрен за поносимо хладна вода може да се ползва блуза с дълъг ръкав от материя с UV защита или дори някаква стара обикновена спортна блуза от изкуствена материя (от тези за бягане, фитнес и т.н.). Все е повече от само по бански. Така донякъде се пази и гърбът от изгаряне. Миналата година всеки ден се плациках на рифа на хотела с блуза, но ние бяхме в началото на май и водата беше 25 градуса. Без блузата ми беше по-студено.
Сега не беше поносимо хладка, а направо ледена Simple Smile
С блуза, без блуза... все тая.
Но както казват местните, където има рифове водата е доста по-топла (хладка).
На първата спирка всички влязоха във водата и понеже наистина беше много студена, после никой освен нас не се престраши да се топне. Дори и руснаците.
Водата в момента си е около 20 градуса. На фона на 30-те на въздуха си е бая шок. Спира ти дъха в началото...

# 515
Момичета, а каква е Т на водата до брега, по плажовете?

# 516
Здравейте, планирам за края на септември началото на октомври Египет. Иска ми се да отидем без агенция. Има ли някой от тук ходил не организирано в Египет?

Ние тръгваме другата събота. Хотела купих от агенция. Самолета си букнах сама. Ще бъдем в
Sunrise arabian beach resort.

Как си купихте сами билети? Аз не намерих такава опция...
Виж в сайта на Пегасиус, Търкиш еърлайнс.
Ние специално летим на отиване с Еърарабия от Италия, а на връщане с Пегасиус и кацаме в Турция.

# 517
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много се надявах да е достатъчно топло. Как са вечерите в момента?

# 518
Приятно изкарване на всички пътуващи днес!След това ще споделим впечатления.

# 519
  • Стара Загора
Лек път и от мен. Може да се видим:)))

# 520
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря. Пиша от самолета:) Отзиви при първа възможност.

# 521
Нашият полет беше за 9,00 часа на 06,04,2019 , в документите с полетното разписание беше записано 6,00 часа , с кацане 11,00 ч , стори ми се съмнително и като се обадихме ни изпратиха нов файл с разписание 9,00 излитане /както по договор/ .Просто обръщайте внимание на полетното разписание , може и при Вас да е така !

# 522
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние пристигнахме, вече обядваме в ресторанта. Като кацнахме имаше нещо като пясъчна буря, но вече се оправи. Взехме си телефонни карти с интернет от летището.

# 523
Мацко, ти пиши, ние ще четем:)

# 524
Вечерите бяха хладни. Не е за по тениска. С жилетка/суичър/пролетно яке става.
А сега усетих ледения полъх в София. Бррр... Там си беше чудно лято. Направо не ми се тръгваше... Sad
Вчера в Кайро беше 34 градуса.... А сега облякох зимното яке... ужас

Общи условия

Активация на акаунт