Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 871
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, парфюмни феи!
Чета Ви с огромно удоволствие. Нямам нито Вашите познания, нито Вашето дар слово, затова не се включвам. Сега обаче, ми е влязла една муха в главата и имам нужда от помощ. Свързвам Коледа с една миризма- на пуканки! С удоволствие бих стояла с книга в ръка, с топло одеяло и около мен- мирис на пуканки, може и карамелени! Дали мога да открия в някой парфюм извратеното си желание?
Да, можеш напълно. Мис Диор Шери ЕДП.

# 211
  • Бургас
Раличка,много хубаво си описала новото Бърбъри,чак ми се прииска да го вдишамм.Това малинови целувки звучи страхотно,сега ще се обадя да питам дали е зареден вече.HeartHug В Парадокса имат 20% на Валентино,както и ми се мярнаха някой от парфюмите на Клое,споделям така за инфо.Midnight Patchouli и Сантал Роял и за мен нямат общо,не бих носила нито един от двата,но оценявам Сантал.Стелияна,цените в Дъглас Б/З са еднакви,една верига са.Много добър избор за Ланкома,няма да сбъркаш с него.Smartie,много обичам Алюр,дори ми даде идея днес ще съм с него.Heart

# 212
  • София
Аз съм потресена от Burberry Her, ама в добрия смисъл лично за мен😁 Като голям почитател на Бакара Руж, смятам, че този парфюм изключително много се доближава до Бакарата. Е, по-лесен за възприемане, по-разводнен и не толкова траен, но съм изумена, как е възможно да се пуска като нов аромат нещо много старо и доста познато на потребителя. Кюркджиян хич не се е напрягал много когато го е забърквал😄 Може би моята кожа така го приема де, но за мен е факт😊

# 213
  • Пловдив
Добре ме подсетихте за Алар-а...
Лятото си го взех, но ми идваше тежък. Днес и аз ще си го разнася, мисля че ще ми е по-добре през този сезон.

# 214
  • Франция
Привет, парфюмни Hug Напоследък често се споменават тук парфюмите на Xerjoff и доколкото разбирам, те са достъпни за тест и покупка у нас Simple Smile Лично аз не познавам добре тази марка и ще се радвам на повече мнения за техните аромати. Какво мислите например за Dolce Amalfi, който е правен от български "нос"? Simple Smile Издирвах го специално за проба, но от първия път поне не се получи привличане между нас (двусмислицата е случайна Satisfied), може би не уцелих времето и настроението.
Фаворитите ми от тази марка са предимно от линията XJ 17/17. Няколко години бленувах по Irisss, но слава богу като че ли ми мина. Напоследък се улавям, че често си мисля за Richwood и понеже имам малко количество от него, пръскам си понякога, като днес, и полудявам тихичко Heart Eyes. Това е за мен най-най-най красивият дървесен парфюм, който може да съществува. За него се твърди, че съдържал истинско санталово дърво от Мисури, естественото масло, с което преди век Ernest Beaux е създал легендарния Bois Des Iles (за съвременната реконструкция на Жак Полж пък се знае, че е чиста илюзия и няма и грам санталово дърво в нея). Върху моята кожа обаче в Richwood надделява пачулито, и то е най-гладкото, меко и вкусно пачули, тоест ако ще правя шанелска асоциация, тя ще е с Коромандел. В началото при пръскането го има мириса на мазе, но мухълът е едва загатнат. В това мазе не отлежават плодове, а скъп алкохол, коняк и ром, в бъчви не от дъб, а от сантал. Уханието удря в слепоочията съвсем буквално, случва се да получа лека мигрена от само две пръсвания. Парфюмът има много дълго, макар и едва доловимо развитие, като за мен най-красива е средната фаза, когато се появява тъмночервена роза. Трайността няма смисъл да коментирам, защото не се е случвало да изчезне, преди да го изкъпя. По неясна за мен причина се предлага предимно на мъже, вероятно поради клишето, че те носят дървесните аромати, но аз бих го имала и носила, ако не беше два и повече пъти над личната ми горна ценова граница Confused Май така е по-добре всъщност, защото такъв тип аромати обожавам и трупам като катерица (имам залежи от Коромандел и добре че ЛМ износи Пачули Империал), а на практика много рядко ги нося.

# 215
Привет, парфюмни Hug Напоследък често се споменават тук парфюмите на Xerjoff и доколкото разбирам, те са достъпни за тест и покупка у нас Simple Smile Лично аз не познавам добре тази марка и ще се радвам на повече мнения за техните аромати. Какво мислите например за Dolce Amalfi, който е правен от български "нос"? Simple Smile Издирвах го специално за проба, но от първия път поне не се получи привличане между нас (двусмислицата е случайна Satisfied), може би не уцелих времето и настроението.
Аз го харесах още по картинки като бутилка, едва дочаках да се прибера миналото късно лято от море за да го пробвам и веднага го купих. Мислех, че съм му правила ревю, но не мога да го намеря, явно само съм снимала. Не знам дали си чела, онзи ден бях на представянето му с подходящо направен за него специално коктейл, който води към развитие на нотките му. Беше прелестно.
За мен Dolce Amalfi е перфектният есенен аромат.

Само аз не съм пробвала още Burberry Her, но не вярвам да е мой. Никога нищо не съм харесла от марката.
sympathy, представянето на твоята любов Бакара Руж с подходящ коктейл също беше запомнящо се.

Днес сложих самостоятелно, всъщност от снощи още XJ 1861 Zefiro Xerjoff. Изключително топъл и добър тамян е. Но е труден парфюм.

# 216
  • София
Денси, познавайки виртуално вкусовете ти, Бърберито не е твой, но определено си заслужава вниманието и ревюто.

# 217
  • Бургас
Въобще не ме впечатлиха парфюмите на Xerjoff мен лично.Имах възможността да пробвам някой от тях,всички ми напомняха на други.Gran Ballo ми допадна,но не бих си го купила.

# 218
  • Велико Търново
Благодаря ви, Денси и Аглая Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Не ми трябва много умуване, особено щом става въпрос за ванилии Wink

# 219
Въобще не ме впечатлиха парфюмите на Xerjoff мен лично.Имах възможността да пробвам някой от тях,всички ми напомняха на други.Gran Ballo ми допадна,но не бих си го купила.
Кои пробва? Коя линия? От синята пробва ли нещо?

# 220
Очаквам тези дни проба на Долче Амалфи. Да, български нос, мен съфорумка ме светна за тази подробност и ми е интересен аромата. От марката поносих една отливка Лира миналата зима- комфортна приятна ванилия, но шише не бих взела. Не съм отявлен ваниломан обаче.

# 221
  • Франция
Аз го харесах още по картинки като бутилка, едва дочаках да се прибера миналото късно лято от море за да го пробвам и веднага го купих. Мислех, че съм му правила ревю, но не мога да го намеря, явно само съм снимала. Не знам дали си чела, онзи ден бях на представянето му с подходящо направен за него специално коктейл, който води към развитие на нотките му. Беше прелестно.
За мен Dolce Amalfi е перфектният есенен аромат.
densi, не си спомням да съм чела твое ревю, сподели за парфюма и за коктейла, когато имаш време, svp Hug

# 222
  • Бургас
Пробвах Dama Bianca,Bouquet Ideale,Lira,La Tosca,Stars Dhajala,Gran Ballo и май са тези.От синята не ги познавам,но тези не са никак мои Денс и се отказах от марката.Заслужават ли си  от Синята серия,да ги търся ли или да приключвам нацяло с Xerjoff.

# 223
 Burberry Her   на моята кожа  изкарва ягоди,  а не малини.  Досега също нищо не съм харесала на марката, всички без изключение изкарват много неприятна нотка и не мога да ги нося. Този е единственият парфюм на марката , визирам само дамските , с които това не се случи. Не бих си го взела, но  ми хареса  дървесно -мъховата база . Доста траен е .
 Аз на Xerjoff съм пробвала много малко неща  и всичко тествано ми хареса.  Bouquet Ideale  е за мен   много красив парфюм , най ми пасна  и ми е в уиш листа.  Ванилово-дървесен, много траен и много присъствен .  Води се унисекс , обаче мен ме кара да се чувствам като жена .Много хубава ванилия имаше и във Shunkoin , който пробвах отдавна. По спомени беше  млечно- кремава,  ядкова ванилия.Много спокоен парфюм.  Не бих казала, че е  гурме,  въпреки пирамидата му.  Dolche Amalfi  е  много топъл  и слънчев парфюм.   Плодове, дървесина, подправки -всичко беше много добре премерено и поднесено. Незнам как се получава това, но парфюмът е  едновременно сладък, но пък и  свеж . Пропуснала съм го това "българският нос", Open Mouthно голямо браво  от мен,  дай боже повече такива българи да има!

# 224
От парфюмите на Xerjoff, които тествах (които са само няколко обаче), ми харесаха Dama Bianca, защото е ванилия, и Lira, защото е пак ванилия Simple Smile с карамел. Заради тази комбинация той много ми напомни на любимия ми Secret Sucré на Molinard, като последният ми харесва повече, което е чудесно, предвид по-приемливата цена.

Лично аз притежавам Shunkoin, купен - типично за мен - на сляпо. Писала съм впечатления: успокояващ, пудрен, млечен, зимен, мек - прекрасен - и току се появи нещо зелено, нещо тревисто и досущ като бурен, като смачкан, не особено благороден, треволяк, който - не че разваля идилията - но държи нащрек, придава известна острота. Така и не разбрах какво е това "нещо": Tea Leaf, Olibanum - това са ми неяснотите в пирамидата. Всички ми казват да си пазя този парфюм, да не се разделям с него, да изчакам зимата, когато красотата му ще се разгърне; всички много го харесват и ценят. И аз си го пазя - тези дни даже опитвах да го нося - но пак - насред блаженството - изниква буренът. Не ме дразни много, но ми е малко особен.

Общи условия

Активация на акаунт