Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 718
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Току що си купих Cicuta V Canto.
Силна, прекрасна и тежка роза, с ванилия и леки цитруси за разкош и нямам търпение да го разучавам утре.
Пробвах доста неща от марката и повечето ми допаднаха, но този избрах за покупка.
https://www.fragrantica.com/perfume/V-Canto/Cicuta-37744.html

# 661
  • София
Въпрос към Ковачева най-вече, както и към всички, които познават един или и двата аромата Simple Smile.
Колебая се между Wow на Joop и Gucci Guilty Absolute pour femme. Във Фрагрантика потребители ги оприличават един на друг, а аз познавам само втория. Предпочитам сладко-кисели ноти, пачулито при мен винаги избива най-отгоре и много категорично. Рози харесвам единствено добре комбинирани, ако са твърде индивидуални, не ги предпочитам.
Кой от двата да е? Гучи ми харесва, но ми се струва една идея по-строг и зрял...пък и търся нещо за зимата и по-скоро деня, което да не е ванилия, сладост или дърво.

# 662
Vanille Insensee Atelier Cologne е може би най-трайния аромат от марката за моя нос. Пробвала съм повечето от  тях на кожа. Сега, ако се очаква да влачи шлейф и всички да припадат по него- не е такъв тип аромат. Но за трайност е много траен а се води колон все пак. Не съм ваниломан, но цитруса който е в началото много ми харесва, аромата е всесезонен за моя нос и много си го обичам.

# 663
  • София
А Черния Опиум голяма разлика ли има във версиите - едп, едт, 2018?

# 664
Двете версии на Кристал Ноар са много различни с различни съставки и развитие. Не са просто Едт и Едп.
Във Фрагрантика защо е само една версия? И коя е?
Аз пролетта ги пробвах, не намерих чак голяма разлика.

Мисля,че е ЕДП . Аз лично си обърках малко. ЕДТ го давата гардения  и амбър.
ЕДП е кокос, портакал,джинджифил, сандалово дърво и т.н. аз усещам това. Във фрагрантика обача май се коментират и двете версии. И малко се пообърках .

# 665
  • Бургас
А Черния Опиум голяма разлика ли има във версиите - едп, едт, 2018?
За мен не,но мен ако питаш по-добре заложи на ЕДП.

# 666
  • Пловдив
Eau de Cologne буквално означава вода от Кьолн. Това са носили всички, когато са ходили на пазар в Кьолн преди 200 години. И до ден днешен е основна туристическа атракция. Около катетдралата има всякакъв размер шишенца с вода от Кьолн. Разликата между EDP и EDT и Еau  de Cologne е в процентното съдържание на парфюмната композиция. Най-ниска е в последната. При абсолю е най-висока. Може да достигне и до 50%. Не би тпябвало да има разлика в съства. Това би объркало потребителя.

# 667
По принцип да, но ето Шанел например ЕДТ, ЕДП и чист парфюм са с различни съставки.
На мен ми е интересно защо във Фрагрантика това Версаче е едно. Питах в Сефора каква е разликата между ЕДТ и ЕДП, отговорът беше съставките. Е кои съставки са различни, ами незнам естествено, то оставаше пък и да знаят.

# 668
  • София
Навремето имах Crystal noir EDP, но беше останал на дъното и го изхвърлих, остана ми само EDT версията. Но прочетох за един друг парфюм - Montana 80, който е на същия автор и доста близко до някогашната, силно кокосова версия на Crystal noir edp. Намерих го и поръчах от английския ибей, не струва много. Наистина си приличат.

# 669
  • София
Да споделя тук щастието от днешната придобивка - L'аgent Agent provocateur, много мой. Много дълго го чаках и дебнах, е, струваше си.

# 670
Въпрос към Ковачева най-вече, както и към всички, които познават един или и двата аромата Simple Smile.
Колебая се между Wow на Joop и Gucci Guilty Absolute pour femme.

Аз обичам рози и след като прочетох описанието на Ковачева, тествах и после си купих Wow на Joop. Парфюмът е разкошен  топъл определено есенно- зимен аромат, върху моята кожа е много траен, но няма кисела нотка, нито е прекалено сладък. Има нещо тръпчиво по- скоро, но не е кисело. Розата не е индивидуална, поне аз не я усещам така. Много ми се искаше да е по- изразена, обожавам аромат на рози, ама търся тъмночервените рози от градината на майка ми, а не аромат Българска роза.
Дано съм помогнала. Гучи- то съм го пробвала, не намирам прилика между двата парфюма. 

# 671
Валери, ти нали купуваше за майка си? И двата парфюма са доста младежки според мен, не пасват на жена над 30. Разбирам останалите, като казват, че Мон Герлен е по-класен, но за мен той също е супер нахална, сладко-горчива ванилия, и изобщо не съм съгласна, че е сигурен избор. За дама на възраст - изобщо не. Огледай се за нещо по-сдържано-присъствено, амбра, муск, бели цветя, знам ли... но тези бонбонени парфюмчета просто не са подходящи.
Да, за майка ми е парфюмът. Но съм забелязал, че си пада по доста по-младежки и сладникави аромати, затова се надявам да й допадне изборът ми. Simple Smile
Смия да твърдя, че Мон Герлен е универсалният избор за подарък на жена, независимо от възрастта. Ненатрапчив, недразнещ, класически... Аз подходих към него с предубеждение заради великите реклами и Анжи... Но признавам, победена съм. Уютен, класен, недразнещ, поне на моята кожа.

# 672
... разликите в парфюмната и версията тоалетна вода на Crystal Noir Versace, ако има наблюдения. Парфюмната вода е май по-старо издание, а сега се предлага вариант тоалетната вода предимно.
Прочетох мнения, че някои смятат тоалетната вода за по-малко кокосова и дори по-шлейфова. Ще е интересно да споделите.

Миналата година го бях подарил на жена ми - EDT, защото питах тук и ми казаха, че специално при Crystal Noir EDT е по-наситен и по-шлейфов от EDP.  Ами... да ви кажа, не беше кой знае колко траен и шлейфов, по-скоро слаба работа. Освен това, аз го помня още с първообраза му (преди реформулациите) и тогава беше наистина страхотен парфюм! Но актуалните версии поне според мен много се различават от някогашната и ми стоят много "немощно". Спирам с носталгията Smiley , но специално при Crystal Noir важи с пълна сила ония лаф "Ех, а едно време какви... парфюми имаше!" Smile Не знам EDP как е, ако знам, че е достатъчно траен и със силна проекция, дори бих го купил отново на жената, защото ми е много приятно да ми ухае с този аромат, но уви - за мен EDT-то беше по-скоро "skin scent" и просто не си струва. А само за протокола - мисля, че първо е лансирана EDT версията и след това се появява EDP.

# 673
Четох и аз,че е с нова формула. Но аз едва сега се запознах с него. В 8 и 30 съм се напръскала някъде-все още го усещам. Много е траен,много. ЕДП имам.
При мен днес трайността му е 8 часа интензивно се усеща. Сега е попритихнал вече,но още го долавям. За мен това е предостатъчно като трайност. Като при мен повечето аромати не се усещат след 4 час  и не ги усещам върху себе си. С този не е така. Доста е присъствен,усещам го постоянно и много ми харесва това. Дано като привикна така да остане, ще видим.

# 674
При мен ЕДП доста добре се държи. пръснала съм към 10 сутринта 2 пъти, още си го усещам, а при мен не се задържат много парфюмите.
Старите версии не съм ги носила, пробвах го още в ЦУМ преди доста години, отврати ме тогава. Пролетта при една позната го усетих и реших пак да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт