НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 125

• 49 158
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Завръщам се при вас. Две седмици опитах друг режим и съм +100 грама.

# 106
То в глезотийките с режимни храни лошо няма, но все пак са само Глезотийки, нали? Т. Е. храни за поглезване понякога/рядко, не през ден.

# 107
  • Бургас
Мацето, хем си права и в същото време не съвсем. Режимните заместители увличат. И ако в началото не се усеща, в един момент сериозно спъват нещата. Пак зависи и колко килограми има за сваляне де, ако са над 20 може и да не е съвсем така, но последните 5-6 и по-малко кг. си отиват наистина много трудно.
Забелязвам, че поне 2-3 пъти в годината минавам на чисто НВ-ВМХ. Тогава разбирам, че съм залитнала, и само така мога да се върна. Като казвам залитнала, разбирайте режимни заместители и плодове, тахани, сметани и т.н., с които започвам да прекалявам. Отслабването спира, но и започвам да не се чувствам добре.

# 108
Привет!
Изтече моят 36 часов фаст. Не ми стигат 24 часа. Имам усещане, че на организма ми му трябва повече лечебен глад. Занапред ще "фастингувам" по 36 ч от събота вечер до понеделник обед.
Вие правите ли фаст и по колко часа?
Менюто за обед - салата зеле, печена чушка и краставица; 150 мл. спаначена супа застроена с два жълтъка и две лъжици заквасена сметана; 150 гр. пилешко шишче
За вечеря -  имам воденички с лук и някаква салата.

# 109
  • София
Мацето, хем си права и в същото време не съвсем. Режимните заместители увличат. И ако в началото не се усеща, в един момент сериозно спъват нещата. Пак зависи и колко килограми има за сваляне де, ако са над 20 може и да не е съвсем така, но последните 5-6 и по-малко кг. си отиват наистина много трудно.
Забелязвам, че поне 2-3 пъти в годината минавам на чисто НВ-ВМХ. Тогава разбирам, че съм залитнала, и само така мога да се върна. Като казвам залитнала, разбирайте режимни заместители и плодове, тахани, сметани и т.н., с които започвам да прекалявам. Отслабването спира, но и започвам да не се чувствам добре.

Не става въпрос нали за прекаляване, но да хапнеш филийка таханов хляб за закуска, да ядеш свинско с фалшив "ориз" за обяд и да хапнеш режимна пица за вечеря за мен е съвсем ок. Всичко това е глезотийка и извън мазните пържоли със салати, варени яйца и бекони които просто в един момент ми идват в повече. Но това е моето мнение, може и да не ме слушате хахха аз имам малко кг за сваляне, на режима съм да контролирам инсулина, който никак не е за пренебрегване естествено. Simple Smile

# 110
Скрит текст:

Не става въпрос нали за прекаляване,
но да хапнеш филийка таханов хляб за закуска, да ядеш свинско с фалшив "ориз" за обяд и да хапнеш режимна пица за вечеря за мен е съвсем ок. Всичко това е глезотийка и извън мазните пържоли със салати, варени яйца и бекони които просто в един момент ми идват в повече. Но това е моето мнение, може и да не ме слушате хахха аз имам малко кг за сваляне, на режима съм да контролирам инсулина, който никак не е за пренебрегване естествено. Simple Smile
Само за тахановия хляб не съм съвсем сигурна, но свинско с карфиол (фалшив ориз) и режимна пица (с блат от кайма) НЕ са глезотийки, а съвсем редовно, нормално хранене.Просто приготвено под друга форма.
Глезотийките са повечко сирена, заквасени сметани, тахани всеки ден, ядки всеки ден, плод всеки ден....
А всичко, което е приготвено от някакво месо, зеленчук, мазнина, си в реда на нещата, не глезотия.
ВМ НВХ не е само печено мазно месо със салата.
Привет!
Изтече моят 36 часов фаст. Не ми стигат 24 часа. Имам усещане, че на организма ми му трябва повече лечебен глад. Занапред ще "фастингувам" по 36 ч от събота вечер до понеделник обед.
Вие правите ли фаст и по колко часа?
Менюто за обед - салата зеле, печена чушка и краставица; 150 мл. спаначена супа застроена с два жълтъка и две лъжици заквасена сметана; 150 гр. пилешко шишче
За вечеря -  имам воденички с лук и някаква салата.

Къде са мазнините?
Това меню е повече Дюкан, не ВМ.

# 111

[/quote]
Къде са мазнините?
Това меню е повече Дюкан, не ВМ.

[/quote]

В свинската маз, в която са пържени воденичките; в зехтина в салатата и в сметаната в супата.
Пак ли са малко? Thinking

# 112
  • Велико Търново
Аз днес закусих купичка биволско мляко с малко кокосови стърготини, за обяд - наденица/свинско+телешко/ и спаначена супа с малко сирене / майка ми беше сложила фиде в супата, но го преживях Wink/, за вечеря обмислям пилешка пържола и салата. Така ОК ли е ? Наистина, на моменти се чудя дали е по режима горе- долу такова ядене или по Дюкан. Понеже съм спазвала преди неговия режим и си навлякох здравословни проблеми, много се страхувам да не мина неусетно на него.

# 113
Моля, дайте идеи под каква форма (рецепти/видове) консумирате риба?Маринована скумрия,която да е подходяща за режима,някой,рецепта?Благодаря!

# 114
  • В полите на Пирин планина
От рибите предпочитам - на скара или грил тиган - скумрия, пъстърва, лаврак, ципура. Може и на тава във фурната, със зехтин и лимон.

# 115
  • Бургас
Мацето, точно глезотийките имах предвид - заместители с режимни брашна, посладители, плодове, сметана, тахан и т.н. Изброеното от теб си е режима храна Simple Smile С него няма начин да се подхлъзнеш.
Рибите са ми като на Лейди, във фурната обикновено. Риба тон консерва също, херинга с доматен сос от Лидл. Рядко, но са вариант за хранене.

# 116
  • София
ама аз на това му казвам също глезотийка, имам чувството като кажеш тиквеник, пица и хората изпадат в ужас, пък то си е режимно, съгласна съм че тиквеника не е за всеки ден, но пица може всеки ден! Тея дни и спагети ще хапна, взела съм си Slimpasta Grin

# 117
  • София
И аз я пробвах Слимпастата. Като се сложи сос, сирена и става вкусно, почти няма разлика от нормалните спагети, но на мен ми действа МНОГО разхлабващо, имай го предвид. Хапни ги за вечеря по-добре. Joy

# 118
Преди правех фаст, но кратък за 18 ч. Сега не мисля да правя, но и не съм съвсем режимна още. Заради кърменето и гледане на две малки деца понякога хапвам каквото има сготвено например с някой друг картоф. Но смятам постепенно да се получат нещата.
Момичетата, които се чудят за менюто, да прочетат последните постове на Катерин.

# 119
Огладнявате ли преди да са минали 6 часа от предходното хранене?  Ако да,  значи мазнините на последното хранене не са били достатъчни.   Аз затова спрях салатите,  зехтина оставаше на дъното на чинията.  Сега просто хрупам сурови зеленчуците и топя топлото месо в масло. Много по-заситена съм и за по-малко от 6 часа не огладнявам.  Днес на обяд резени овче сирене (около 200гр)  отгоре с масло затоплени в микровълновата за 20 сек.  с 2 зелени сурови чушки и две лъжици магданоз (държа го в торбичка във фризера). 

Общи условия

Активация на акаунт