НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 125

• 49 127
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Леле, току що видях в групата на АУ, че някакво дете пита с какво да закусва, тъй като е първа смяна на училище. Познайте какво отговарят... Потрес.
"Нищо"; "Бронирано кафе"

Ееее, това минава всички граници, тези са за съд! Дете и бронирано кафе, то бива, то може, но тия изпискаха легена тотално!
Търгаш смотан! Витамини продава с лого?!?!?
Видях някъде из групите снимка от ОЛХ!

# 601
Той човека хич не ги мисли, едно си знае и едно си бае, трябва по неговия начин да стават нещата... Болни, здрави, малки големи, каквото дойде. Като напише там някой че не е баш така, ще го оплюят и ще го изхвърлят или в обратния ред. И пак ще си карат работата.
Нали обещава резултати и по много, без хора няма да остане. Такива дето чакат някой да им каже наготово - 100 грама яж от това, 100 от онова, пий вода, стой гладен и ще отслабнеш много. Замислете се на повечето тук колко време ни е отишло в четене и питане, да не говорим само в първия пост събраното колко много труд е... По-лесно някой друг да ти каже и да ти задава, за много хора.

# 602
Включил се е и той със съвет за лека закуска. След него и другите са дали разрешение за лека, режимна закуска.

# 603
От любопитство и аз се намърдах там - да чета и да проверявам съседката какви глупости говори за моженето и неможенето Laughing Та детски вариант ми направи впечатление че си имаше когато влязох.

# 604
Момичета, колко на ден (на кг телесно тегло най-точно) са ви въглехидратите? Аз се храня т.нар интуативно (но ги следя) и са ми около 2.3-.2.5 гр/ кг(или 150-180). Не държа да съм в диета, защото си отслабвам, но очаквам да вляза скоро пак в плато и ще трябва да намаля въгл.за сметка на мазнините.
Ако държите ниски въглени напр 50-70 гр на ден, то това дълго време не е ли вредно и изтощаващо? Доста статии излезнаха по тематиката при дълго НВ хранене, напр:
https://www.google.bg/amp/s/www.medicalnewstoday.com/articles/amp/322881

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 01:13 от lady_fade

# 605
По принцип не обичам да коментирам ,но тези от сектата на АУ вече ме шокират-спрете всички прополиси и т.н.,има хапчета,които не ви вадят като тях от кетоза!За какъв режим,за какво здраве говорим!Как може да се отрича всичко естествено,дадено ни от природта и да се стимулира химията.Тези хора глупави ли са или...Пийте магнезия и витамините,посочени от д-р Узунов и ще сте добре!ДОКТОР!!!!!!!Повече няма да коментирам!

# 606
  • Велико Търново
Хич не смятам и да го чета Ат.Узунов, всякакви крайности са ми отблъскващи. Аз вчера бях цял ден по пътищата и не ядох много режимно, но пък от днес си продължавам - представям си, ако пишех в онази група какви коментари щях да получа за такова "отклонение" Wink
Само да вметна, че аз пия вит. Д по 6-7 капки на ден - чета из старите теми, че се препоръчва до 5000 ед. 2 капки нищо не са, изчислява се по капка на 11 кг. тегло, ако не се лъжа.

# 607
Лятото без да искам бях на ниски въглехидрати. Постоянно имах причернявания, излизаха ми подкожни пъпки по лицето (а на моето до тогава те бяха рядко срещани), не съм сваляла килограми. Аз и сега не свалям, но всичко е точно. Просто тогава не прегрешавах.

# 608
Аз щото допивам Вигантола на детето и там пише по 2 капки за възрастен на ден.
Прополис също пия,от 2 месеца вече. Всеки ден по 20 капки по 3 пъти,разреден с вода окоро 50 мл. Сега почивам 1 м. Много ми е зле имунитета откакто родих,много. Прополиса пък специално е супер полезен  това го знам от моята свеки,и за хрема ползвам.

# 609
Прополиса го пия от 20г всеки ден по 25к от Октомври до Март.Мин седмица само с него се излекувах от доста коварен вирус.Почти не боледувам,а случи ли се нещо такова,доста по-бързо и лесно се възстановявам.

# 610
И аз не боледувам, но никога не съм пила прополис.  Не съм давала и на децата си. Даже не знам как изглежда това нещо.

# 611
Моята в събота се оплака от гърло, давах 4-5 пъти през 2 та дни общо, днес е пушка и е на градина! За сополи също е супер в 5 мл ФР се слагат 10 капки прополис, при нас действа.

# 612
  • София
същото ли е като клеева тинктура? аз с такова правя капки на малкия. Аз се спуквам напоследък да боледувам, но е от малкия. В момента съм с отит, а тази сутрин се събудих и с гадене... направо ми писна вече...

# 613
Клеева тинкутура да.

# 614
  • Варна
Здравейте и от мен! Чета ви много отдавна, а от месец 05.2017 год. се храня по този режим, но не съм писала досега. Набързо ще споделя и моята история с идеята, ако някоя девойка се чувства обезкуражена да ѝ помогна. Аз започнах от незавидните 60 кг на ръст 160 см..... Изобщо не исках да се поглеждам в огледалото, бях подпухнала, изморена...с една дума - гадна работа.
За времето, през което се храня по този начин свалих 11 кг и доста см ( не зная колко са точно, че в началото не измервах). В момента на 37 години и родила 2 деца със сигурност изглеждам по-добре, отколкото на 20 Satisfied .
Искам да кажа на момичетата, които не започват веднага да свалят -  при мен този процес започна едва след 6-я месец.... Но на мен режимът ми хареса, т.е. открих моя начин да се храня, да се чувствам сита и не се отказах. Никога не съм смятала колко точно грама въглехидрати хапвам, общо взето го карам на око, но задължително да идват от зеленчуци и от някои плодове. Т.е. бързите въглехидрати ги изключих напълно, защото така или иначе и преди това съм знаела, че хляб, катрофи, ориз...че даже и млечните не ми понасят. Сега си хапвам мазничко, и хората ме питат какво тренирам, защото съм имала много плосък корем Laughing
Та, момичета не се отказвайте, рано или късно резултатите идват. Не залитайте в крайности (аз също смятам АУ за краен), защото това не води до нищо добро.
П.П. Темичката винаги е била страхотна - топло и уютно местенце, в което човек да прочете полезни и ценни съвети Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт