Бъдещи петокласници 2019/2020 г

• 48 682
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
Голям зор с този български. И мен той най ме притеснява.

# 361
Мен - математиката. Нищо друго. Текстови задачи почти не може да решава. Пресмятанията също - къде са верни, къде - не. Няма такъв кошмар. По останалите предмети му правих в къщи тестове - добре се справи.

# 362
Как се справят децата ви с мотивирания отговор по бълг.език ?Моя хубавец не го разбира и това е.Най-много частичен да даде Simple Smile Ако имате съвет как да му помогна ,мола пишете.Успех на децата !

# 363
  • Майничка
Да свикне да започва отговора с част от въпроса, примерно на "Защо Слънцето залязва?", да отговори "Слънцето залязва, защото...".

И аз имам известен проблем с тези въпроси, защото моята не се придържа към текста, а докарва вода от девет кладенеца. Примерно на първия въпрос от мин.година "Защо овцете живеели мирно и спокойно?", отговори "Защото имат осигурена храна и място за живеене и не им се налага да си съперничат."
Т.е., приема "мирно и спокойно" за "безконфликтно", а не за "безопасно", какъвто е контекстът в текстчето.

# 364
Точно днес обяснявах, че на тези отговори трябва да забрави всичко, което знае, а да използва само дадения текст. Имаше въпрос за гъбите и тя преразказала част от урока по ЧиП. Ама в текста нищо такова не пишеше.

# 365
И моят си измисля други отговори. За него са логични, но обикновено изобщо не са в контекста на текста.

# 366
Да свикне да започва отговора с част от въпроса, примерно на "Защо Слънцето залязва?", да отговори "Слънцето залязва, защото...".

И аз имам известен проблем с тези въпроси, защото моята не се придържа към текста, а докарва вода от девет кладенеца. Примерно на първия въпрос от мин.година "Защо овцете живеели мирно и спокойно?", отговори "Защото имат осигурена храна и място за живеене и не им се налага да си съперничат."
Т.е., приема "мирно и спокойно" за "безконфликтно", а не за "безопасно", какъвто е контекстът в текстчето.
Благодаря!Точно и синът ми си ги съчинява по неговите си.Сега след доооста текстове и въпроси от моя страна взе да се получава.Спираме до тук с ученето Simple Smile

# 367
  • Пловдив
Кой ще чете диктовката утре? Ясно, че няма как да е класния ръководител, но дали ще е учител от друго училище?
Някъде дочух, че им пускали запис на диктуващ Thinking
Не се е притеснила особено щерката. Днес правили изходно по БЕЛ, било като обикновено контролно, какво само ги стресирали. Класната писа в групата утре в 9:45 да са заели места, да са закусили и да имат вода Sweat Smile
За по-чувствителните деца - не ги стресирайте допълнително. Това е проверка на качествената работа на учителя, а не на допълнителните занимания в къщи с родителя. Разбрах, че дори оценка в бележника няма да донесе утрешния тест. Просто статистика за училищата.

# 368
  • София
..... утре в 9:45 да са заели места, да са закусили и да имат вода Sweat Smile
ха, щастливци! Нашата класна написа в групата - утре - нормален учебен ден. В 7,30 започва 1 час и се кара по програма. След матурата часовете си продължават. Да си носят всичко за "нормален четвъртък" и да не гадаят какво ще пропуснат към 10  Rolling Eyes

# 369
  • Пловдив
И на мен ми стана чудно като го прочетох, но щерката пише домашната си по английски за утре  и я питах - почти нормален учебен ден бил. С разбъркани часове обаче.
Може би е имала предвид, че през голямото междучасие няма да има време да търчат да закусват Simple Smile

# 370
  • около Варна
Денят на НВО 4 клас си е учебен ден, учудвам се на какво основание освобождават децата. В 10 часа попълват теста и после продължават по разписание.
Дъщеря ми също не харесва отворените отговори в българския. Иначе се справя добре на подготовката, не го мисля НВО- то, макар че се надявам на отлични резултати Blush

# 371
Учебен ден е!И аз днес разбрах ,че трябва да се готвим да разказваме урока по ЧО 😱

# 372
Кой ще чете диктовката утре? Ясно, че няма как да е класния ръководител, но дали ще е учител от друго училище?
Някъде дочух, че им пускали запис на диктуващ Thinking
Не се е притеснила особено щерката. Днес правили изходно по БЕЛ, било като обикновено контролно, какво само ги стресирали. Класната писа в групата утре в 9:45 да са заели места, да са закусили и да имат вода Sweat Smile
За по-чувствителните деца - не ги стресирайте допълнително. Това е проверка на качествената работа на учителя, а не на допълнителните занимания в къщи с родителя. Разбрах, че дори оценка в бележника няма да донесе утрешния тест. Просто статистика за училищата.
На нас класната ни каза,че тя ще им диктува да не се притесняваме.А за оценка ние се борим понеже ще кандидатсва за ПМГ ,ако не се кандидатсва никъде няма особено смисъл от матурата наистина.

# 373
  • Бургас
Искам да пожелая успех,късмет,спокойствие и лесна матура утре! Деца,с вас сме и ви мислим!
Няма да мога да пиша преди обяд,затова от сега пиша.

# 374
  • София
Днес го взех моя по-рано за зъболекар, та се заговорихме с класната. Каза, че изобщо не се притеснява за утре. Каквото направят - направят. Аз споделих, че най-съмнително е справянето с отворените отговори (точно подобни, на описантие от вас, волни съчинения прави), а тя каза: да не съм ги подценявала - справяли се. Вероятно доста деца на тази възраст си интерпретират разни такива неща и оценителите (особено като са от училището) се съобръзяват.
За нас си е нормален учебен ден, даже май работа с училищия логопед ще си има след часовете. Нищо, че в петък следва математика.

Само да са здрави! Дъщеря ми преди 3 години беше със стомашно-чревен вирус на НВО-то. С какъв акъл съм я водила ??? Помня, че и тогава си беше нормален учебен ден, но аз я заведох само за НВО-то, че я беше страх от класната и я чаках в двора. Детето повърнало в тоалетната преди изпита, решила си набързо задачите по МАТ и излезнала пак да повръща. Срещнала я директорката и като разбрала, каква е работата, казала: "О, ти си се притеснила" Три кукувици за бой: директорката, класната и най-вече майката.

Общи условия

Активация на акаунт