С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 940
  • 739
  •   2
Отговори
# 405
Креми, както предположих по-назад, ти си изключително всеотдаен човек и това ти е изиграло лоша шега, защото дори най-близките ни имат склонност да възприемат всеотдайността като покана да ти се качат на главата и да рипат с подковани обувки. И синът ти така. Наритай ги да се изнасят. Ще се оправят, няма къде да ходят.

# 406
  • София
Аз наистина не мога да си представя какво недостоверно нещо ти се струва, че има в тази история, честно.

Естествено, че е най-добре да се изнесат, само че ето, че не го правят. Креми им е намерила квартира, не им харесала - еми значи нямат зор да се изнасят, екстра си им е тук.

# 407
  • Canada
На Креми може да не са й реалистични очакванията, имайки предвид девойката каква мърла е, но са резонни. Нито им е детегледачка, нито слугиня. То и не се изисква кой знае колко капацитет да разбереш, че когато си в чужда къща се съобразяваш с навиците и изискванията на домакините.

# 408
  • MI
Креми, съжалявам много за всичко през което е трябвало да минеш. И се радвам, че сега сте добре, ще се оправи и младоженецът - просто не го жали толкова. Може ли да кажеш само дали всъщност някога кандидат-снахата е поискала сама да направи нещо вкъщи - да сготви, да изчисти, да пусне миялна, прахосмукачка и т.н.? Каквото и да е, но по нейна инициатива, а не защото някой й е казал.

# 409
  • Fort Worth, TX
Ами да каже Креми имало ли е някога някаква инициатива от страна на девойката да се включи по какъвто и да е начин в домакинството, иначе само си гадаем... А за това че не са си стъпили на краката ОК, но нали този младеж преди това се е справял няколко месеца сам извън дома на родителите си. Той и сега е можел да работи с баща си, ама сакън да не остави съкровището за месец. Но със сигурност съм съгласна, че и за тях ще е полезно да се изнесат - да видят какво е да си играят на семейство наистина, а не под покрива на родителите му. И да видят стиска ли им, справят ли се, харесва ли им. Докато има кой да ги дондурка няма да стане.
Казвам веднага.Когато дойдоха на първия ден ги помолих да си вдигат чашите за кафе , да се подрежда миялната и банята им.Тази седмица идваха много хора вкъщи да се запознаят и ги глезих много и двамата.Все нещо гледах да направя я питка, я милинки и т.н На следващата ми смениха графика и почвах в 11.Помолих я да ми помогне точно 2 или 3 пъти/все пак и те се хранят/.Единия път дробчета-само да се изпържат/готови овкусени заготовка от мен/, кюфтета /пържене/ гювечета правиха ги с брата.След това нещо синковеца дойде и ми заяви в прав текст, че тя не е слугиня и не е длъжна да готви на всички.Ок, ама забравя , че и той е в това всички и мен ме пита кво ще яде .Всичко на мен естествено до момента , в който трябваше да се върна по спешност в България , защото татко почина.Вечерта преди да тръгна я помолих моля те погрижи се за тях.За цялото ми отсъствие е направила 3 манджи основно с картофи в количества , които са били ядене по 3-4 дни и накрая са отивали на кучето.Мъжа ми като дойде да ме вземе  ми каза  да не правя нищо с картофи поне за 1 месец/това по време на пътя от летището/.От момента в който се прибрах 1 септември нищо старата песен на нов глас.

# 410
Бърди, струва ми се пресилено. Както казах, разбирам го, заради емоцията и раздразнението, което се натрупва.

Не ми се струва нормално изказването за грижата за младежа, за това, че тя трябва да се научи да готви, за това, че иска да се омъжи точно за него, заради визата.

Нормално е да плащат част от сметките, не е нормално мама да им влиза в стаята и банята и да следи прането им и какво ядат.

За общите части е недопустимо да ги зарязват.

Еми и последният пост на Креми показва тенденция. Значи, нормално е според мен да се поглезят децата в първите дни, ама тя очаква девойката да поеме изцяло грижата по всички мъжоря в къщата след това. За мен е неоправдано. Достатъчно е да си плащат сметките, не им е длъжна да им готви и обгрижва. Картофи готвила, пак недоволни. Еми... след толкова фасони и аз ще си седя в стаята. Явно храната е основното...

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 16:48 от Down Under

# 411
  • MI
Креми, благодаря ти за отговора. А сама, по своя инициатива някога нещо да е предложила да направи? В смисъл без ти да помолиш. Предполагам не си й правила забележки за качеството на сготвеното от нея?

# 412
  • Fort Worth, TX
Еми не, те от както Креми е избухнала са почнали да плащат. Преди това не са. Преди да се приберат пък са живеели сами.

Абсурт, какво точно си измислям? Просто не вярвам, че историята е достоверно предадена, което е нормално, предвид афекта на авторката.

Да се изнасят, за да си запазят някакви отношения. Продължавам да смятам, че Креми има нереалистични очаквания и не смятам, че девойчето е чак толкова черно.

А защо да го прави? Нали готви буламачи? Не е ли по-добре да си ядат буритосите и да си плащат сметките? Поне последното е постигнато.

Аз лично, с кеф бих готвила, но защото обичам.
Не вярваш.Заповядай на гости.Наистина заповядай.Да видиш как го чака той да си дойде в 5 , за да подредят миялната.Да видиш как торбичките с боклук , които изкарват от стаята са пълни и вместо да ги хвърлят в кофата отпред пред вкъщи е ги бутат в големия кухненски кош за боклуци, който е препълнен.Заповядай да им влезнеш в стаята, в която не са пускали прахосмукачка поне от 3 седмици.Да видиш как оня ден кучето им влезнало в стаята щото само притворили вратата и моя мъж ми разказа как се е наврял м/у спалнята и стената и е облизал трохите по мокета и взел да играе празните опаковки по земята.Заповядай ще те приема на драго сърце.Как кошчето в банята им прелива с нейните превръзки.

# 413
  • при късмета
Нормално е да плащат част от сметките, не е нормално мама да им влиза в стаята и банята и да следи прането им и какво ядат.
Тази баня е в нейната къща, при това с нанасянето им, ясно е казала да се държи чиста. Има право да влиза колкото си иска. Първо е в нейната къща, второ да види дали си спазват уговорката. Същото се отнася и за стаята

# 414
  • София
Помолих я да ми помогне точно 2 или 3 пъти/все пак и те се хранят/.Единия път дробчета-само да се изпържат/готови овкусени заготовка от мен/, кюфтета /пържене/ гювечета правиха ги с брата.След това нещо синковеца дойде и ми заяви в прав текст, че тя не е слугиня и не е длъжна да готви на всички.
Ахаа... Снахата успяла да е измрънка, нищо, че някои са твърдо на нейна страна.
Аз предлагам крути мерки - да забраниш на младото семейство да яде от вашето ядене, а само ако синът ти иска да яде, и то пред теб. Трябвало е още тогава да го направиш.

При една жена сред толкова мъже е разбираемо предимно Креми да се грижи за хигиенните дейности. Мъжете и жените рядко имат еднакви виждания по въпроса и инициативата се поема от този, който не може повече да търпи. Аз мога, особено с възпитателна цел, но други жени не са като мен.
Ах, какъв товар е готвенето веднъж седмично. Тц-тц

# 415
Тази баня е в нейната къща, при това с нанасянето им, ясно е казала да се държи чиста. Има право да влиза колкото си иска. Първо е в нейната къща, второ да види дали си спазват уговорката. Същото се отнася и за стаята
Само да допълня, че дори Креми да заповяда на хлебарките да стоят само в стаята и банята на влюбените гълъбчета, малко вероятно е те да я послушат.

Офф, бе Куку, представих си как синчето набива и му пресяда докато мама стои на Ф насреща му.  hahaha

# 416
Това за визата ние го говорихме, наше предположение е. Креми, напротив, каза, че няма нищо против да се оженят, и че девойчето е като картинка. Нещо, което не съм чула от една друга кандидат-свекърва в темата Wink
Мисля, че ако момичето не беше чак такава нахална готована и малко от малко се беше поразмърдала и демонстрирала добра воля да се включи в домакинството, Креми не би и помислила дори да ги гони. Щеше да си ги отглежда "децата" без никакви възражения.

# 417
Не влизай в тяхната баня. Накарай ги да се изнесат. Не е виновна само кандидат снахата, а и синът ти.

Просто си предприела правилна посока да ги накараш да се изнесат, но пак им се месиш къде и как. Нали все пак и в Айдахо са живели сами и там не си се тормозила за храненето и кошчетата.

Тя го чака, защото не иска да се сблъсква с теб, а не защото я мързи, а на него му е по-лесно да ги изхвърли в коша в кухнята.

# 418
  • Canada
Много ясно, че ще се натрупва раздразнение. Баси маймуната разбираш ли... Отишла в чужда къща и се оплаква на гаджето, че я помолили да помогне с готвенето. Ми извинявай ама това си е идиотско. Само някой на когото не му се е случвало явно не би могъл да го разбере.

# 419
  • София
Скрит текст:
Ами да каже Креми имало ли е някога някаква инициатива от страна на девойката да се включи по какъвто и да е начин в домакинството, иначе само си гадаем... А за това че не са си стъпили на краката ОК, но нали този младеж преди това се е справял няколко месеца сам извън дома на родителите си. Той и сега е можел да работи с баща си, ама сакън да не остави съкровището за месец. Но със сигурност съм съгласна, че и за тях ще е полезно да се изнесат - да видят какво е да си играят на семейство наистина, а не под покрива на родителите му. И да видят стиска ли им, справят ли се, харесва ли им. Докато има кой да ги дондурка няма да стане.
Казвам веднага.Когато дойдоха на първия ден ги помолих да си вдигат чашите за кафе , да се подрежда миялната и банята им.Тази седмица идваха много хора вкъщи да се запознаят и ги глезих много и двамата.Все нещо гледах да направя я питка, я милинки и т.н На следващата ми смениха графика и почвах в 11.Помолих я да ми помогне точно 2 или 3 пъти/все пак и те се хранят/.Единия път дробчета-само да се изпържат/готови овкусени заготовка от мен/, кюфтета /пържене/ гювечета правиха ги с брата.След това нещо синковеца дойде и ми заяви в прав текст, че тя не е слугиня и не е длъжна да готви на всички.Ок, ама забравя , че и той е в това всички и мен ме пита кво ще яде .Всичко на мен естествено до момента , в който трябваше да се върна по спешност в България , защото татко почина.
Вечерта преди да тръгна я помолих моля те погрижи се за тях.
Скрит текст:
За цялото ми отсъствие е направила 3 манджи основно с картофи в количества , които са били ядене по 3-4 дни и накрая са отивали на кучето.Мъжа ми като дойде да ме вземе  ми каза  да не правя нищо с картофи поне за 1 месец/това по време на пътя от летището/.От момента в който се прибрах 1 септември нищо старата песен на нов глас.
Защо тя трябва да се грижи за тях?
Какво им има на тях, че не могат да се грижат за себе си?

Общи условия

Активация на акаунт