С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 915
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Съвсем нормално искане е това, според мен, и аз да бях, и аз щях да го искам. Обаче освен това тя искаше и да определя кой от двамата какво да прави, което не е нейна работа, а тяхна.

За Пепеляшка и стълбите, ако се върнеш няколко страници назад ще видиш и съм убедена, че ще разбереш откъде е тръгнало.

# 391
Аз казвам, че не вярвам безусловно на представената картинка.

Не смятам, че живота им заедно с родителите е добре за някой в картинката. Освен това, Креми каза, че момичето е хубаво, щом е била на бригада и езика говори и не мисля, че щеше да и е по-трудно да забърше някой местен, ако беше само за виза. Явно си го харесва.

Все пак са на по 20 години, още са пубери, кажи речи и техния начин на живот може да е супер дразнещ, но използваните епитети са грозни. Имам две племенички, от една майка и баща, гледани еднакво. Едната е супер подредена, готви, подрежда. Другата е супер разхвърляна, но страшно амбициозна и учеща непрекъснато. И двете са живяли с гаджета при майка им, тя просто никога не им е прислугвала и никога не им е гледала в стаите и баните.

Аз не бих искала подобно съжителство с детето и друго дете, ама ако по някакви неведоми пътища се случи, изобщо няма да ми пука какво ядат. Ако са толкова мърляви, ще наема чистач и ще искам да си поделяме сметката.  Изобщо няма и да ми хрумне да мисля синът си, че не са му сготвили.

Ама Птица, аз не бих и влязла в стаята им и банята. Ако се разнася миризма, в което силно се съмнявам, както казах, ще наема чистач и ще им взимам пари за това.

# 392
Погледнах все пак Simple Smile
От 6 месеца е това, хора!? Половин година тези й мухлязят на врата! А Креми за първи път е споделила преди месец. Значи седем месеца вече продължава този тормоз. Еми аз не бих издържала. То вярно, как ли и да им изхвърлиш багажа пред вратата. С караници и разправии явно също не става, те се врътват и си отиват в "стаята", но не се изнасят...
Честно, дожаля ми за нея! Ние тук си дрънкаме, ама на нея какво ли й е!

ПП. Даун, какъв чистач ще наеме Креми! Тя самата ходи да чисти по чуждите къщи, за да свързват двата края, изплащат къщата и живеят нормално, ти за наемане на чистачи у тях говориш.
Ейй, някой пък като се изхвърлите така  33uu

# 393
  • MI
Даун, с всичко съм съгласна, реално винаги четем само едната гледна точка. Само че тези двамцата са се примолили на свекървата да ги подслони, без пукнат долар, без нищо. Все пак синът й вече не е живеел с тях, тя каза че е бил в друг щат, въпреки всичко ги е приела. Това е доста различно от това девойката да ходи на гости от време на време при гаджето си. И откъде пари за чистач при тези двамата, извинявай? Или ще чакаш да се вмирише къщата и да дойдат хлебарки, или ще се стигне до конфликт. Иначе и моята позната беше хубаво момиче, ама знаеш ли колко красиви мексиканки, колумбийки и какви ли не още кандидатстват за същото място?

# 394
Колкото по-бързо се изнесат, толкова по-добре за всички, даже за тези двамата. Ще имат възможност да си играят на семейство извън детската стая.

# 395
Смятам, че на всички е тегаво в тази обстановка и изнасянето им е най-добрия вариант, но не смятам, че Креми е най-милата кандидат свекърва.

Пак казвам, не смятам, че и двамата млади са чак толкова черни. Разделяне на разходите и ненамеса в хигиената на личните пространства са достатъчни. Да си перат отделно, но подозирам, че девойката си е позволила да пусне пералня, миялна и е било скръцнато, че не го прави както трябва. Еми няма как да се отпусне. Не напразно драпа да е по-далеч, ако и беше толкова хубаво, надали щеше да иска съвсем да се отдалечат. Освен това е и поемала амгажимент към детето. Казва се, че е само взимане от спирката, но дали е така?

Както и да е, дано по-бързо се изнесат, за да няма още по-голям разрив.

Нели, и това е така, но майката и бащата са емигрирали и са оставили две деца сами в БГ. Те са успели да заминат в последствие и е очевидно, че никой още не си е стъпил на краката съвсем. Работят много родителите, децата още се лутат, едното, обаче е решило и да живее на семейни начала и са го приели с девойката и от там следват всякакви драми. Усещането ми е, че ако е толкова мързелив (в което не съм убедена) и беше сам, проблем нямаше да има. Майка му щеше да си го обслужва.

Тя и сега има претенции само към девойката.

# 396
  • Варна
Аз не разбирам защо изобщо Креми трябва да ИСКА, че и да го поставя като изискване. Толкова ли не им достига сивото вещество и на двамата кандидат семейни, че е съвсем в реда на нещата да допринасят за плавното съжителстване под един покрив? От това по-логично няма накъде. Извинете, но мацката трябва да е адски тъпа за да не схване, че щом живее даром в тая къща без да дава и стотинка, значи не е зле да допринесе с каквото може - с гледане на малкото дете, с чистене, с готвене, абе каквото и да е бе, хора. Подобен непукизъм от нейна страна на мен лично би ми извадил най-лошите черти на характера и нямаше седем дни да изтрая, камо ли седем месеца.

Освен това на мен лично ми направи много лошо впечатление това, което Кремито разказа за реакцията й при нейното предложение да й намери някаква работа. Мусене, цупене, явно й е под достойнството на госпожицата да бъде чистачка.  Баш поведение на кандидат принцеса.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 15:57 от HighSpeed

# 397
За пореден път казвам, че смятам описанието на действителността за преувеличени, заради афект.
Ако са ги приели е достатъчно да си покриват сметките, не е задължително да готви и чисти за всички. Какво ядат си е тяхна работа. Дали са им изпрани дрехите, също.

Адски много хора живеят със съквартиранти и отношенията им се простират до разделени сметки. Не си влизат по стаите и по баните.

# 398
  • MI
Ами да каже Креми имало ли е някога някаква инициатива от страна на девойката да се включи по какъвто и да е начин в домакинството, иначе само си гадаем... А за това че не са си стъпили на краката ОК, но нали този младеж преди това се е справял няколко месеца сам извън дома на родителите си. Той и сега е можел да работи с баща си, ама сакън да не остави съкровището за месец. Но със сигурност съм съгласна, че и за тях ще е полезно да се изнесат - да видят какво е да си играят на семейство наистина, а не под покрива на родителите му. И да видят стиска ли им, справят ли се, харесва ли им. Докато има кой да ги дондурка няма да стане.

# 399
  • София
Смятам, че на всички е тегаво в тази обстановка и изнасянето им е най-добрия вариант, но не смятам, че Креми е най-милата кандидат свекърва.

Пак казвам, не смятам, че и двамата млади са чак толкова черни. Разделяне на разходите и ненамеса в хигиената на личните пространства са достатъчни. Да си перат отделно, но подозирам, че девойката си е позволила да пусне пералня, миялна и е било скръцнато, че не го прави както трябва. Еми няма как да се отпусне. Не напразно драпа да е по-далеч, ако и беше толкова хубаво, надали щеше да иска съвсем да се отдалечат. Освен това е и поемала амгажимент към детето. Казва се, че е само взимане от спирката, но дали е така?

Както и да е, дано по-бързо се изнесат, за да няма още по-голям разрив.

Нели, и това е така, но майката и бащата са емигрирали и са оставили две деца сами в БГ. Те са успели да заминат в последствие и е очевидно, че никой още не си е стъпил на краката съвсем. Работят много родителите, децата още се лутат, едното, обаче е решило и да живее на семейни начала и са го приели с девойката и от там следват всякакви драми. Усещането ми е, че ако е толкова мързелив (в което не съм убедена) и беше сам, проблем нямаше да има. Майка му щеше да си го обслужва.

Тя и сега има претенции само към девойката.

Андър, защо просто не четеш какво пише жената, а правиш свободни съчинения?
Най- малкото е некоректно да подменяш истинската история с фантазиите си, само и само да очерниш авторката.

# 400
  • Бургас
Аз пък си мисля, че на тях им харесва да живеят заедно и изобщо не бързат да се изнасят.
Плащат част от сметките, купуват храна от време на време (щото ако не си купят Креми ще ги съжали и нахрани) и скитат по моловете.
Ако са сами ще имат наем, сметките на 100%, а хладилника като е празен ще стоят гладни.
На нея не й се работи каква да е работа, на него също. Как се очкава да си стъпят на краката? Не 7 мес., ами  7 години ще си изкарат така, ако им се позволи.

# 401
Много ще й е трудно, като нищо не прави по цял ден, да изчисти и сготви за всички. 

# 402
  • Fort Worth, TX
Аз, доколкото разбрах от първите постове на Креми, тя просто иска двамата сами да си поддържат стаята, банята, гащите, завивките и чаршафите, да имат някакъв, макар и минимален принос в общия бюджет, и момичето да сготвя понякога за всички, когато тя (Креми), е заета до късно. Ако това са свръхголеми и непосилни изисквания, здраве му кажи!
За какви Пепеляшки и чистачки под стълбите си измисляте. Защо така се отплесна темата!
Добро утро.Точно това исках.И точно това помолих още на първия ден като дойдоха.Никога не съм определяла и казвала кой какво какво да прави.Един път за кратко направих списък по дни за миляната, защото никой не се сещаше да я оправи от тях.
Поста ще ми е дълъг и благодаря предварително на тези, които ще има търпението да го прочетат.Аз съм стара потребителка 9 год вече.Преди си ревях и кълнях в тази тема как никога, ама никога няма да допусна някой от синовете ми като се задомява да ми дойде с жена си вкъщи.Е на случи ми се.Затова за пореден път се убедих , че в тоя живот НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА или това на мен няма да се случи.Никоя от вас не е застрахована от нищо.Никоя от вас не знае какво я чака напред или утре.Вероятно съм прекалено грижовна и има за какво.Затова не съдете хората не им знаете историите или какво са преживели и какво става с тях.Затова искам синовете ми да имат стабилни жени , които да могат да издържат всичко с тях, а не една миялна и парцал да са им най-големия дерт.Защото при първият удар един от тях ще е аут и ще зареже другия.Те трябва да са като една добре смазана машина тракаща в такт.Затова казах на потребителката с близначета да ги гушне и целуне.Няма нищо по-хубаво да имаш здрави деца и да се наслаждаваш на майчинството.В далечната 97 когато се родиха близнаците видимо всичко в първите дни беще наред.В един момент започнах да осъзнавам, че с едното дете става нещо все пак имах база за сравнение -другото.Едното яде спи , другото едвам яде.Хранила съм го с малка лъжичка за кафе капка по капка по 1 час.Другия изпиваше шишето за норматив.Тръгнахме по лекари.Отне им близо 2 седмици, за да раберат , че детето има голям междукамерен дефект на сърцето, който ще се коригира едниствено с операция.Започнаха лечение , защото, за да издържи операцията трябват кг, а той милия 10 пъти под нормата.Фурантрил, каптоприл и още 1 не го помня по 3 пъти на ден в продължение на месеци.Болници и спешно все едно си бях у дома.Добутахме до операция естествено в Сф.Дълга, тежка операция.1 месец в реанимация.Как мислите дали сърцето не ми е било скъсано като си разхождаш бебето в количка за близнаци и хората те питат, ама къде е другото бебе.Тежък възстановителен период с много треперене и дертове,,Е порасна , ядосва ме , но какво аз съм изживяла колко сълзи съм изплакала аз си знам.Само си казвах всичко ще е нааред, макар много хора да го бяха отписали.Един лек промеждутък с глътка въздух.2010 ражда се САшо.Направени всички тестове и тестчета и 10 д ехографи.Първите дни видимо всичко ок.На 7 ден започва да балонира корем.Добре че не слушах форумните компетенции, че е нормално 1 бебе да не ака дълго време.Отиваме в Пирогов и веднага по спешност.След направени изследвания и биопсии предполагаема диагноза Хиршпрунг.Лечение единствено и само оперативно, като операцията е два етапа.За да се докаже диагнозата се взема първо ректална биопсия на няколко места от дебелото черво.При него са взели но не от цялото черво и излиза , че му няма нищо при което ме изписват с бебе на 2 седмици с изведен ануспретер и без грам обяснение.За тези които незнаят какво е това /червото е изведено на стомаха и Сашо акаше в торбичка, която се почиства няколко пъти дневно и сменя на няколко дни./При което аз бях потрес, ама нямах много време да се треса.Отръсках се и си казах и това ще мине.Намерих лекар-хирург.Обясни ми човека да отивам при него и прави  биопссията с материал отвсяка точка на д. черво.След това , ако е положителна , чакаме да стане 8-9 м и оперира.Хиршпрунг е заболяване на д. черво при което в част от него липсват нервните ганглии, които избутват фекалиите.Когато ги няма те стигат до едно място и става дилатация, после перитонит и т.н.Операцията се състои в отрязване на тази част анастомоза и затваряне.Тежка и продължителна операция.Оказа се при него липсват ниско долу почти до самия анус.Причнита да се случи никой лекар не може да я обясни.Природа.9 месеца аз сменях торбички и се молех да не хване ентероколит защото са много предазположени  и с тежки последствия.Операцията мина , но се оказа , че трябва да го отворят наново след няколко дни.Пак си казвах и това ще мине.Мина порасна и все още има и ще има послдствия от операциятаЗацапва си гащичките.Той няма позиви за акане като нас.Научих го да сяда на тоалетната и просто напъва.Обаче те образуват много газове и пръцкат особено като заспят и съответно с пръскането зацапват бельото си.Дори понякога се е нааквал на сън.После направи алергия към млекото.Имаше АБКМ.Не ходеше на градина гледах го бях домакиня.Тръгна чак на 5 и то до обяд.
По въпроса защо понякога работя на 2 места.Ами защото парите са добри и предпочитам да ги взема за 4 часа .Мога и изобщо да спра да работя.Не искам, не мога да лежа вкъщи..За 2 г тук постигнахме с мъжа ми много наистина много и съм благодарна затова.Благодарна съм за това, че децата са ми добре/здрави/, че имам покрив и течаща вода, за кучето дето ме ядосва като гризе мокета.Затова искам да аз искам да ценят и уважават всичко.Благодаря.

# 403
  • София
Даун, както ти доскоро си се грижила изцяло за сина си, така и тя е свикнала, че отговаря за хигиенните дейности. Мъжете и жените рядко имат еднакви виждания за чистота.
Нали на теб сега ни е мъчно за сина ти, вкл. дали имал завивки при баща си. А докато живеехте заедно - деляхте ли си къщната работа?

При толкова мъже и единствена жена - нормално повече от тях да се грижи за храна, хигиена и т.н.
На свой човек винаги може да кажеш направо и дори да се развикаш, докато от чуждия всеки се притеснява. Креми не смее да каже направо на момичето, синът й също не смее - сакън да не кажат, че свеки използва положението и я тормози.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 16:24 от Cuckoo

# 404
Еми не, те от както Креми е избухнала са почнали да плащат. Преди това не са. Преди да се приберат пък са живеели сами.

Абсурт, какво точно си измислям? Просто не вярвам, че историята е достоверно предадена, което е нормално, предвид афекта на авторката.

Да се изнасят, за да си запазят някакви отношения. Продължавам да смятам, че Креми има нереалистични очаквания и не смятам, че девойчето е чак толкова черно.

А защо да го прави? Нали готви буламачи? Не е ли по-добре да си ядат буритосите и да си плащат сметките? Поне последното е постигнато.

Аз лично, с кеф бих готвила, но защото обичам.

Общи условия

Активация на акаунт