С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 112
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
А, не! По стандартите на форума 25-30 е късно! Навършат ли пълнолетие... вън! Ама, моля ви се... записвайте си ги тея работи, да не стане после сакатлък.

Ми моите тъкмо тогава ги "наритах", щото са в края на годината и завършиха на 18. Уча се аз много бързо  hahaha hahaha hahaha

# 106
Не виждам някой да те упреква, още повече линчува. Съветваме просто Simple Smile
Щом предпочиташ по-възрастни мъже, значи в това отношение си го намерила подходящ. 13 години е достатъчна разлика да се чувстваш закриляна и сигурна, но не е прекалено голяма, да ти е дядо. Остава само да решиш проблема с отделянето му от мама. Лошото е, че това обикновено не е никак лесно, а при тях (сама майка), още повече.

# 107
Тайра, пишеш грамотно и зряло. Постовете ти от последните няколко дни показват, че можеш да анализираш ситуации и да си самокритична. Отсей съветите, които според теб са адекватни и действай!

# 108
Ганели, правилно си постъпила!Такива хора разбират, ако са се изложили пред трети лица, иначе си карат по-старому.

# 109
  • Fort Worth, TX
Здравейте.Не съм писала доста време, но все разни задачки.Да се похваля , че на майка ми й дадоха 10 г виза и сега ще подготвям пристигането й тук.По въпроса със съквартирантите има голямо развитие и подобрение на нещата.Все още са при нас, но им поставих някои условия , докато не се изнесат.Един ден седнах им им казах, че след като искат да са самостоятелни ще им предоставя прекрасната възможност.Разделих сметката за тока, водата , нета на 5.5 да не ги ощетяавам й им предоставих листче с разбивките.Младоженците стартираха  със 140$а другия с 95, щото и телефона му включих.Обясних, че парите ги искам м/у 1-5 число и въобще не ме интересува дали имат или нямат.Мен от ел .компанията не ме питат имам ли.Плюс това те са длъжни да си купуват храната за седмицата, прах за пране , кафе и т.н.Като си купят храна и си сготвят ще ядат съответно ще са изпрани и т.н.На принцес и казах , че сина ми е нейно задължение , ако му сготви ще яде , ако го изпере ще изпран.Каквото аз съм оставила и направила не се пипа освен , ако няма бележка да си вземат .Общите части се подържат както следва и банята е тяхно задължение.Не се ли вземат у ръце отиват да живеят в бмв-то и собственоръчно ще им им събера багажа.Явно съм била доста ясна , след като всичко изпълняват.Не че сина ми не яде всеки ден някво пилешко месо направено на бурито, ама да се оправят.Мен ми е много добре.Давам им разни неща като направя , щото ми е жал.Бяхме поръчали сирене, лютеница и разни други неща , та и те намазаха.Мен много бързо ми минава на мен , ама гледам да не омеквам, за да не ми танцуват пак на главата.Питам ги айде кво става няма ли да се местите-търсели.Обаче сега брата дава отбой и  не иска да ходи с тях, а да остане с нас.

# 110
Креми,

много ме кефиш! Заклевам се - това е най-подходящото твое решение, за мен. А и аз още преди си мислех - че братът ще се огъне, като види че да си самостоятелен значи да имаш повече отговорности Simple Smile)

Ганели,

За теб се радвам, че все пак си поставила началото на края. Бе значение какво ще решите утре за празненството - макар че аз бих останала, за да се радвам на детето и родителите му - но при всички случаи още утре или вдругиден постави въпроса мъжът ти да се раздели официално с мама. Тоест, да си подаде предизвестие ит фирмата. Стрива ми се, че моментът е назрял, и - не отстъпвай, ако е възможно. В крайна сметка, и той ще е по-добре, след първоначалния момент на адаптация.

Тира,

Аз пък познавам родителите на двама мои близки приятели, които са с разлика във възрастта 15+. И двете семейства са чудесни, децата им са също чудесни. Така че - хич да не ти пука. Аз съм лекинко над 35, но не се чувствам предъртяла въобще - така че защо твоят да се чувства предъртял?? Колебаех се дали е стратегически правилно - да разговаряш за притесненията си с майка му. Примерно - аз теб много те уважавам, наистина. Но много обичам и сина ти. И ако с него нещата се задълбочат - и решим да живеем заедно - считам, че ще е редно да се измесем заедно на квартира. Може би не е добре да е твоята - да не изглежда като “заврян”- а си вземете заедно общо жилище. Та - кажи й- ако предприемем тази стъпка - не искам ти да се чувстваш, че все едно ти го отмъквам. Ще се радвам изключително много да живеем някъде близо до теб. Затова, се ослушвай - ако чуеш за подходяща квартира наоколо.
Е, то не е казано че така ще направиш - но пък можеш да получиш подкрепа в нейно лице. Всички се нахвърлиха върху жената - а тя просто може да иска синът й да се задоми и да се радва и тя на внучета. Все пак, сигурно приятелките й вече си имат внучета Simple Smile. Имах едно гадже преди години- беше по-голям от мен. Майка му така ме ухажваше Simple Smile много мила и добра жена, и сега се поздравяваме - много искаше да задоми сина си и да гледа внучета. Също беше останала вдовица откакто синът е бил на 4-5 г., затова двамата бяха много привързани един към друг. Тя Работеше в детска градина. Та тъй - не винаги са им лоши намеренията, може да не знае как да ги покаже просто. Simple Smile

# 111
  • Fort Worth, TX
Забравих да ви кажа, че със синковеца имахме доста напоителен разговор, в който ми сподели, че едва ли не според него аз трябва да ги издържам.При което аз почти онемях.Обясних му, че принцес не е мое задължение, а негово както и той нейно ,след като ще си играят на семейство да се оправят.После ми каза, че заради мен бил мизерствал.Ти като я взе таз жена нали не очакваш аз да й подържам нуждите , а тя да си седи вкъщи.Като си си взел трофи си го лъскай моето момче.Така ме ядоса, че си нямате на идея и реших, че започвам да сипвам с големия черпак.

# 112
  • някъде в орбита...
Все още са при нас, но им поставих някои условия...
Ей, Богу, не го вярвах че ще се случи, но явно съм била в грешка Grin
Стискам палци скоро да се изнесат, защото това само ще спомогне за по-нормални отношения със сина Wink

# 113
Забравих да ви кажа, че със синковеца имахме доста напоителен разговор, в който ми сподели, че едва ли не според него аз трябва да ги издържам.При което аз почти онемях.Обясних му, че принцес не е мое задължение, а негово както и той нейно ,след като ще си играят на семейство да се оправят.После ми каза, че заради мен бил мизерствал.Ти като я взе таз жена нали не очакваш аз да й подържам нуждите , а тя да си седи вкъщи.Като си си взел трофи си го лъскай моето момче.Така ме ядоса, че си нямате на идея и реших, че започвам да сипвам с големия черпак.
значи той първо ти обясни своята си гледна точка, така ли Simple Smile) ако мине Simple Smile Хихи ама как не е познал

# 114
Ето това е Кремито, което познавам и бях убедена, че ще се мобилизираш правилно и набързо. Само така!

# 115
Браво, Креми! Синът-"съпруг" сигурно мисли, че трябва да го издържаш, докато излезе в пенсия. Ако много е искал мама да продължава да се грижи за него, да не си беше водил жена вкъщи. Май му е време да порасне.

# 116
  • София
Браво, Креми! Само така! Ще разбере набързо господинът, че не е лесно да си самостоятелен и да си играеш на семейство не е  точно детска игра.
Тайра, какаво стана, не сте ли се видяли с гаджето да говорите или още отлагаш. РАзбери, че всяко отлагане е пиронче в твоя ковчег (образно казано).
Ганели, по принцип си права, но съм напълно съгласна с мнението на кака Сойка - наказването на 3-ти лица водя до негативи последици със самите тях.

# 117

Разбира се, след като съм написала за възрастовата разлика, очаквах и такива мнения. Първо, искам да уточня, че мъжа, с когото живях е значително по млад и съответно “кандидат свекървата” беше неговата майка. Следващият мъж беше значително по-голям. Сега съм в отношения от 5 месеца, далеч не 2 години и именно затова се уплаших от бързото развитие на нещата.

Специфично за мен е, че допускам хора за връзка от кръгът ми на приятели и близки познати. Всеки един от тях първо беше в приятелската ми среда.

Да, открито мога да заявя и категорично, че аз харесвам и на външен вид, и по поведение, значително по-възрастни от мен мъже. Това дали значи, че имам дефицити? Не знам. Трудно се прави самооценка, а камоли адекватна и безпристрастна. Със сигурност, след като е по-рядко срещано, има нещо, което е довело до там - не споря. Това, което намирам в по-възрастни мъже е сигурност, стабилност, житейски опит, адекватно държание, емоционална интелигентност и подкрепа. Имам ли daddy issues? Определено, да. Заможен определено не бих казала, че е бил всеки един от тях. За предните двама (с 20г разлика помежду си), смело мога да кажа, че започнах относношения с тях в най-бедния им период и най-тежкия. В последствие, приключих като си бяха стъпили сериозно на краката. Аз не съм материална, а камоли материалистка. Не умея да изкарвам пари аз самата - просто защото нямам мотивация за изкарване на много пари, не съм алчна и нямам този хъс. Разбира се, за мен е здравословно да имам до мен един стабилен мъж, на който сметките са му чисти, здраво стъпил на земята е и ми вдъхва сигурност. Но това съм аз.

Всеки един човек има дефицити. Всеки един има и някакви комплекси, които трудно се превъзмогват. Аз и този мъж сме се избрали и да сме равни - като мъж и жена. Съвсем спокойно може да разглеждаме проблема ми, като проблем на една двойка, независимо от възрастовата разлика. Преди това сме били приятели - значи сме комуникирали като равни. Сравнявайки с отношенията ми с млад мъж... Ами не бих намерила много разлики. Пак имаше хубави моменти. Имаше и проблеми. Но съществена разлика няма.

Обичам мъжа до мен да се грижи за мен - да ми дава сигурност, да черпя от неговия опит, да му се възхищавам. Може да не е правилния модел на поведение и на връзка, но пък не правя нищо лошо на никого. Няма нужда от словестно линчуване.

Понеже писа, че от две години само за деца те искали, изживяваш се като домакиня, хвърляш се на тая възраст в някакви годежи и взаимоотношения със свекърви.

Е, разбира се, че си материалистка. Те 99% от материалистките използват този евфемизъм - да се грижел мъжът за тях, като е съвсем ясно, че грижата е финансова, а не да пуска прахосмукачка ли да им носи чаша вода. Хич не те интересува колко пари има, обаче знаеш, че има, и му правиш сметка кои от апартаментите си можел да продаде.

Не умееш да изкарваш пари не поради някакви мотивационни и характерови пречки, а поради простата причина, че си на 22, не си образована, квалифицирана и с достатъчен трудов опит. Точно като повечето хора на тази възраст, включително и мъжете, които няма как да се "грижат" за някоя своя връстничка на тази възраст. Като поработиш няколко годинки упорито, ако си кадърна и имаш търпението, ще можеш и сама да се грижиш за себе си. Разбирам те, идваш от бедно патриархално семейство с леко клюкарски провинциален манталитет
(бившата каква била и т.н.), искаш хубавия живот веднага, а не след 10 години евентуално, но кандидатките за добре печелещи столичани с по няколко апартамента са повече, отколкото са въпросните мъже, така че компромисите вероятно ще са трябва да са повече от твоя страна, ако не искаш да ти е поредната, стигнала почти до пръстен и брак връзка, провалила се безславно. Срещу свекървата и срещу неговото желание да си живее у тях можеш да рипаш, ако си готова да рискуваш края на връзката, като празни заплахи не върви. И няма да помогне евентуалното дете за по-силни позиции.

# 118
  • Fort Worth, TX
Все още са при нас, но им поставих някои условия...
Ей, Богу, не го вярвах че ще се случи, но явно съм била в грешка Grin
Стискам палци скоро да се изнесат, защото това само ще спомогне за по-нормални отношения със сина Wink
Аз съм много тъ.рпелив човек, но веднъж гръмна ли жална му майка на тоя дето е предизвикал гърмежа.Обаче пък ми минава за по-малко от 24 часа .Много съм жалостива и не мога да се сърдя.Днес ще има санитарен полуден.Сега ги чакам да не наспинкат принцовете и принцес и после кой ще мие баня, кой с прахосмукачка и косене на трева.Ох ако знаете кво ми е хубаво  да си имам съботата и неделята.Вчера нищо не правих.Изпих си кафето говорейки с майка.После се закотвих на компа и в хоризонтална позиция да гледам брадърите.Пригитвих вечерята, докато си пиех бирата.Яко бичене на айляк.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 17:41 от Кремито

# 119
Кремито, прочетох ти последния пост и много ми хареса решението, чак след това ми стана любопитно какъв е казусът и се зачетох в стари съобщения: ами... Звучиш като типична свекърва на моменти. Принцес не сготвила за сина ти, принцес не сготвила за всички (перифразирам). Някак оставам с впечатлението, че щом синът ти не е твоя грижа, трябва да е нейна, а къде е той в ситуацията? И като че ли обвиняваш нея за неговата незрялост. Ето просто още една гледна точка: ако временно съм поканена от партньора ми да живеем в дома на майка му, бих очаквала той да очертае границите на права/ задължения.  И през ума ми не би минало да готвя за всички обитатели на къщата, честно, още по-малко - от храна, която не е купена от мен.  Или пък да поемам домакинството като за двама  (със сина сме двойка), само, защото аз съм жената. Бих се чувствала по-скоро като на гости, като бих очаквала партньорът ми да поема по-голяма част от отговорността, защото той си е в свои води, в собственото си семейство.
Явно и двамата с девойката са много млади и неопитни, но си им дала първия урок по самостоятелност.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 16:21 от krasimilo

Общи условия

Активация на акаунт