С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 107
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Така е, това е проблем, затова единственият изход е да им покаже вратата по-бързичко.

И макар че сега множество потребители ще гракнат, аз все пак ще попитам - Креми, мислила ли си наистина да викнеш имиграционните?

# 196
Вие сериозно ли се с тези съвети да вика имиграционните? Не е шега работа. Ще се отърве от неприятната застояла се гостенка, но шансът да си развали завинаги отношенията със сина си не е много малък.

# 197
шансът да си развали завинаги отношенията със сина си не е много малък.
Това е много реална възможност и вероятно точно тя държи Креми в цайтнот. Най-реалистичното в момента е да спре всякакво обслужване и издръжка на "младоженците". Абсолютно всякакво.

# 198
  • ЯМБОЛ
Първо за прословутият ориз-правилно е било и двамата да се учат.Никъде не се казва обаче,другият близнак какво прави в къщи...

# 199
Абе, що не ми дойде на мен една такваз принцеса, да я науча от де изгрява слънцето...

Внимавай какво си пожелаваш! Wink
Внимавам аз.....ама аз съм гадна и зла.При мен няма никакъв шанс да си живеят хубавците както при Кремито.
Първо, синовете ми започнат ли работа, от първата заплата почват да дават пари у дома, режийните не са безплатни.А щом печелиш, трябва да се издържаш САМ.Второ, няма начин да влезе у дома "снаха" и да седи по цял ден да си пили ноктите/да подсмърча/да спи или каквото там й се иска да прави.Като уточнявам, че бих приютила само при крайна нужда, т.е., не ги ли взема у дома, ще се наложи да спят под "моста", разбирайте и двамата без работа за момента.И то не защото ги мързи да работят, а поради някакво стечение на обстоятелствата.
Веднага казвам, че ако аз намеря работа на "принцесата", а тя се муси, пуфти и кърши пръсти в стил "Ама хич не ми се работи!", просто сядам с двамата и заявявам, че аз търтеи няма да търпя....или се хващат и двамата да работят здраво, дават пари в къщи и се включват наравно с останалите във всичко, или имат срок 1 месец да се изнесат.Не стане ли, вдигам телефона и викам имиграционните.Не стига, че съм станала престъпничка, подслонявайки друга такава, ами и трябва да се гърбя, за да я нося на ръце.От какъв зор?!На мен тя не ми е никаква.Синковеца като иска да има всяка вечер жена в леглото, да се напъне и да си осигури нужното.Не е моя грижа да отглеждам чужди деца.
Аз съм си направила сметката колко деца мога да отгледам и съм си направила толкова.Излишни не ми трябват.

# 200
Ми аз много лесно още сега мога да ги изгоня или да и викна имигрейшъна и  
какво питам аз?Нали се сещаш  каво означава това.

А какво те спира да го направиш наистина?

Първо за прословутият ориз-правилно е било и двамата да се учат.Никъде не се казва обаче,другият близнак какво прави в къщи...

Най-вероятно нищо. Най-много да си почиства стаята.
Но пък нищо чудно в скоро време също да си доведе жена. Дано случи на някоя работна, която да се грижи за него също като мама.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 09:26 от Как' Сийка

# 201
Кремито, дано да си намерят по-бързо квартира, въпреки, че не ми се вярва да се изнесат доброволно.

# 202
  • София
Вярно, какво гракнаха всички за прословутата еманципация. И някак удобно пропускат, че синът е на работа, т.е. физически не е вкъщи, та да сготви и изпере.
Освен това Кремито е в правото си да решава кого иска да обслужва. Иска да храни сина си, но не и жена му - неин избор е, те са в нейната къща, не тя в тяхната.

Не мога да разбера това залитане в двете крайности - слугинаж или използвачество. Не може ли нещо по средата?
И колкото съм булгарише мачо, толкова съм против булгарише кифла, която няма други достойнства освен .....,, обаче е много еманципирана и не готви. Равенството е и задължения, не само права.
Скрит текст:
Сигурно сте гледали разни предавания, в които учат хората да спестяват пари - освен другите мерки, винаги ги карат да спрат с поръчките на храна. Джейми Оливър споменава цените на сотвеното и на поръчаното, обикновено е поне двойно.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 10:22 от Cuckoo

# 203
  • Варна
Айде, айде, щяла да си развали отношенията със сина. Ще ги развали за месец-два, после синът ще клекне. Аз разсъждавам по-скоро от друга гледна точка - тук, ако си дам колата на пил да шофира, аз също нося отговорност. Нелегалното пребиваване там, доколкото знам, не е маловажен проблем. А дали, ако нещата лъснат, няма и те да носят отговорност?

И да, бих викнала имиграционните. Окото ми не мига. Намерила, та премерила малката мързелана. Я у лево.

# 204
Нормално е Кремито да я интересува какво се случва със сина й. Не е нормално да очаква, че след като младежът не е нейна грижа, трябва да е грижа на девойката. Има един санитарен минимум от усилия, които човек би следвало да полага - да си оставя кутията за обяда в миялната, а не храната да мухлясва в стаята му, да си оставя дрехите за пране на мястото за това... Проблемите идват от младежа и девойката като двойка,  но някак вината пада само върху девойката.
Младежът пък да си поеме отговорността за партньорката и ако не харесва поведението й, да си й го каже на нея, а не да вика майка си на помощ тя да й обяснява как да му сготви.

# 205
  • София
АбсурТ, едно е да имаш идея как върви храната в къщи и съвсем друго да следиш с подробности грамажа и порциите на ближните. Сериозно ли някой намира за нормално мама да следи дали 20+ годишният синковец е изял две филийки хляб с боба или филийка и половина примерно?

Какво чудно има? Ако всички в къщата се кумят на по една филийка на ядене, количеството хляб ще е едно, а ако някой опуква по половин хляб- ще е нужно друго количество за деня.
И не, не иде реч за следене на грамаж, а за големината на тенджерата, в която да сготвиш.
Особено, ако има и неработещи, парите в къщата не се валят по земята и не могат да си позволят да готвят в казана, пък половината да изхвърлят........

HighSpeed
, ти деца имаш ли? Ако нямаш, опитай се да си представиш спрямо теб родителите ти така да постъпят- първо те приемат с вкъщи, после викат имиграционните........
И какво- след месец- два ще "клекнеш"?

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 10:58 от absurT

# 206
  • София
Уиш, и аз знам какво е яла щерка ми, защото сме на една маса и вадим храна от един хладилник. Ако заживее отделно - едва ли ще се чуваме всеки ден и ще ми дава отчет.
За мен е добре синът й да вижда с каква жена се е събрал и да си прави сметката. Може пък да е за добро.

# 207
Да бе, а те имиграционните ще ѝ благодарят, че ги е викнала и ще си затворят от благодарност очите, че е приютявала нелегална.

За съжаление, не виждам полезен ход освен намаляване на битовизмите. Девойката читава работа няма да си намери, явно и каквато и да е, няма да работи. Освен на сина да му се отвори възможност да изкарва повече пари, по друг начин няма да успеят да си стъпят на краката.

# 208
Съгласна съм АбсурТ, но ето Красимило го е обяснила съвсем точно:
Нормално е Кремито да я интересува какво се случва със сина й. Не е нормално да очаква, че след като младежът не е нейна грижа, трябва да е грижа на девойката. Има един санитарен минимум от усилия, които човек би следвало да полага - да си оставя кутията за обяда в миялната, а не храната да мухлясва в стаята му, да си оставя дрехите за пране на мястото за това... Проблемите идват от младежа и девойката като двойка,  но някак вината пада само върху девойката.

# 209
Айде, айде, щяла да си развали отношенията със сина. Ще ги развали за месец-два, после синът ще клекне. Аз разсъждавам по-скоро от друга гледна точка - тук, ако си дам колата на пил да шофира, аз също нося отговорност. Нелегалното пребиваване там, доколкото знам, не е маловажен проблем. А дали, ако нещата лъснат, няма и те да носят отговорност?

И да, бих викнала имиграционните. Окото ми не мига. Намерила, та премерила малката мързелана. Я у лево.

Хм. Месец-два и клякане... ама може и да не стане така.
Тя може да е мързелива, мърла и неблагодарна, но той едва ли е добър и красив принц. Иначе нямаше да е с нея. А ако някой извика имиграционни за моята половинка... Ами, не, няма да клекна след два месеца и може би след две години. Дори и да се възстановят отношенията, никга вече няма да погледна човека със същите очи. Никога. В момента съветвате една майка да поеме риска да съсипе отношенията с детето си. Въпросът е стиска ли и. На мен не би ми стискало. Но пък тук постоянно се горят мостове между синове и майки, понеже уж гадната снаха подскокоросала уж милия син, защо пък сега да не е обратното.
И дори и да викне имиграционните сега, ако носи отговорност за подслоняване на нелегален, какво ще каже? Нямах против, приех я, ама тя е мърлява мързелана и вече не я искам.
Не е в имиграционните ключът от бараката.

Общи условия

Активация на акаунт