С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 059
  • 739
  •   1
Отговори
# 255

Аз все си мисля , че той вече не е моя грижа, а нейна.

Възрастен човек е нечия грижа, когато е невменяем или инвалид. Мислиш го за невменяем или за дете?

# 256
... сина ми ми каза , че не желалел да е близко до мен...
Ми като не желае да е близо до теб, защо се домъкнаха откъдето там се домъкнаха, а не си седяха на 1000 км по-далеч Wink
Виж се ква си лоша, значи! Те така хубавичко са си били пресметнали всичко, а ти си им попарила надеждите. Направо им прецакваш любовта на младите  Frowning1

# 257
  • Fort Worth, TX

Аз все си мисля , че той вече не е моя грижа, а нейна.

Възрастен човек е нечия грижа, когато е невменяем или инвалид. Мислиш го за невменяем или за дете?
Без да се заядаме и караме, моля.Нито е инвалид, нито е дете поне не на кг.Въпреки всичко кажи ми честно не мислиш ли, че и тя по някакъв начин трябва да допринася за неговото благополучие било то под вид на храна и чисти дрехи.Айде за креватната гимнастика няма да споменавам.Кажи ми ти не се ли грижиш за мъжа си ?Мъжа ти ти помага , нали?Отвръщаш му със същото , нали.Знам колко си заета  и аз съм гледала близнаци.Питам те най-човешки.

# 258
Отказаха-сина ми ми каза , че не желалел да е близко до мен.После разбрах от моята приятелка , че 3-та един ден са били при нея и тя ги е попитала защо не са взели тази къща.Братята отговорили, че те са били много навити, но другия човек /погледнали нея/не искала.

Ха ха. Не желае да е близо до теб, ама ти живее в къщата. Еха!

# 259
  • I want it all and I want it now.
Няма смисъл от скандали, а му кажи, че баба му ще идва и трябва да бъде настанена.😅 Възрастна жена, която има нужда от спокойствие. Да наемат, а за в бъдеще с каквото можеш ще помагаш. Кажи , го и на двамата.😊

# 260
  • София
Нали гледах все да съм бяла и добра.Истината е, че те нямат никакви цели, амбиции и не гледат в една посока.Аз и това им казах вие не вървите заедно в една посока.Вие не правите планове за бъдещето си.Млади хора, а мърди отвсякъде.Аз ако бях дошла тук на тяхните години леле майко.Мазол ми излезна да му казвам на моя син-Имаш кола смени си работата .Предложих му да работи с мъжа ми, но той не иска щото понякога пътуват извън щата за по месец.Как щял да я остави?Като че ли ние ще я изядем.Пиля му да запише класове в колежа има програми и дори ще се класира за финансова помощ .Езика му е перфектен.Те просто предпочитат да си лежат в стаята и да мизерстват.Изчерпах се хора. Какво повече да направя.
Ооо, не, въобще не си бяла и добра. Двамата с мъжът ти сте научили един здрав, прав, възрастен мъж да очаква мама да му пържи яйца. Допускам, че и другият здрав, прав, възрастен мъж очаква да му е сготвено като се прибере от работа. Ти дондуркаш здрави, прави хора. Откъде да се появат тези амбиции? Вместо единият като се прибере от работа, да сготви, другият след работа да изглади, третият да избърше прах, ти да да направиш нещо друго (говоря за тримата мъже в дома ви, не за детето), Да, тя определено трябва да се включва, но не е единствената, която си прави оглушки.

# 261
Няма смисъл от скандали, а му кажи, че баба му ще идва и трябва да бъде настанена.😅 Възрастна жена, която има нужда от спокойствие. Да наемат, а за в бъдеще с каквото можеш ще помагаш. Кажи , го и на двамата.😊

Сложи бабата в тяхната стая да живее на походно легло 😂😂😂 Може да ускори изнасянето 😂😂😂

# 262
  • София

Важат, важат
Само че в добро и зло, в радост и болка не значи да прехвърляш.един пораснал мъж от едни ръце в други за да бъде обгрижван

Ми, не, тя не прехвърля нищо, защото пълнолетен човек не е вещ.
Защо се правите че не разбирате, след като тя ясно обясни няколко пъти?
Да позная ли, че е защото учите щерките си да нямат грижа за никого, но да бъдат грижа на " провайдъра"?
Защо никоя не се сети да попита как така порасла жена се изтриса в чужда къща, за да я обгрижват всички дружно, без да изпитва грам неудобство?
Защо отминахте на пръсти разказа за опита да ѝ бъде намерена работа и нейната реакция?

А, да- Кремито е нямала право да прояви такава наглост- да се бърка в живота на "чуждото дете", което са ѝ прехвърлили родителите му да отглежда и обгрижва...........

# 263
  • Fort Worth, TX
Мъжа ми когато се задържи вкъщи поема готвенето изцяло той.Не можеше , но се научи.Другият в готвенето го няма , но той пък е по прахосмукачката и миялната.Преди те да дойдат всичко си беше ок.

# 264
  • София
Е, разпределението ми беше образно. Добре е всеки да прави това, което предпочита. Аз, например, не готвя, въобще, но пък съм поела повечето грижи по детето ни. Идеята ми беше, че е абсурдно здрав мъж да очаква друг да му пържи яйца или да го обгрижва като дете. И девойката няма никаква вина за това.

# 265
... Да, тя определено трябва да се включва, но не е единствената, която си прави оглушки.
Тя, че не е единствената, не е, ама другите са си на Креми семейството - единият мъж, другите двама - синове. Креми за тях сама си е решила как и колко да се грижи. Освен това и тримата работят, т.е. голяма част от времето им е ангажирано навън, а и пари носят... Само момата - нищо!
Нали един от лайтмотивите в темата е, че снахата няма нищо общо със семейството на свекърите, тя не влиза в него  Wink
Ми тогава какви ги дири там и защо чака да я хранят, перат и отглеждат.

# 266
АbsurT ами самата тя го каза.Че синът и би трябвало да е грижа вече на момата.
И да много добре я разбирам за какво говори.
Моята дъщеря замина на 20 г . за чужбина...по любов.
7 години е там.Омъжена с дете.Гледа си къщата, гледа си детето.Кара езиково курсове, работи.Отишла е дете но никога не съм и казвала че не трябва нищо да върши, а да е нечия грижа.

# 267
  • София
Тя, че не е единствената, не е, ама другите са си на Креми семейството - единият мъж, другите двама - синове, освен това и тримата работят, т.е. голяма част от времето им е ангажирано навън, а и пари носят, само момата - нищо! Нали един от лайтмотивите в темата е, че снахата няма нищо общо със семейството на свекърите, тя не влиза в него  Wink Ми тогава какви ги дири там и защо чака да я хранят, перат и отглеждат.

Това, че са семейство на Креми, не ги прави по-работни. Както казах е абсурдно здрав мъж да очаква друг да му пържи яйца – нещо, което един "начинаещ" тийнейджър би трябвало да може да прави насън.

П.П. Какви пари? Не може да си позволи една квартира. Креми също работи, нали?  И готви. И чисти. На младежа какво му има, че не може да прави същото?

# 268
  • Fort Worth, TX
Това е добре, но ти правиш други неща, нали?Пролетта мъжа ми се задържа доста дълго вкъщи.Аз бях забравила що е то готвене, що е то сгъване на дрехи и т.н.Сутрин водеше детето , за да не ставам аз.Издръжката на семейството беше на мен.На него му харесва да готви.Научи се да прави страхотни еклери.Просто аз така разбирам семейните отношения.Уважение, взаимопомощ и всеотдайност към човека до теб.Сега той много работи и на мен няма да ми падне пръстена да се погрижа за него.

# 269
  • София
Това е добре, но ти правиш други неща, нали?Пролетта мъжа ми се задържа доста дълго вкъщи.Аз бях забравила що е то готвене, що е то сгъване на дрехи и т.н.Сутрин водеше детето , за да не ставам аз.Издръжката на семейството беше на мен.На него му харесва да готви.Научи се да прави страхотни еклери.Просто аз така разбирам семейните отношения.Уважение, взаимопомощ и всеотдайност към човека до теб.Сега той много работи и на мен няма да ми падне пръстена да се погрижа за него.
Твое право е. Считаш ли, че имаш право да налагаш това твое разбиране върху други двойки?

Общи условия

Активация на акаунт