С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 052
  • 739
  •   1
Отговори
# 270

Аз все си мисля , че той вече не е моя грижа, а нейна.

Възрастен човек е нечия грижа, когато е невменяем или инвалид. Мислиш го за невменяем или за дете?
Без да се заядаме и караме, моля.Нито е инвалид, нито е дете поне не на кг.Въпреки всичко кажи ми честно не мислиш ли, че и тя по някакъв начин трябва да допринася за неговото благополучие било то под вид на храна и чисти дрехи.Айде за креватната гимнастика няма да споменавам.Кажи ми ти не се ли грижиш за мъжа си ?Мъжа ти ти помага , нали?Отвръщаш му със същото , нали.Знам колко си заета  и аз съм гледала близнаци.Питам те най-човешки.

Не по някакъв, а по всякакъв начин трябва да допринася. Безкрайно лесно е, когато всеки от двамата свърши по нещо. Но! Когато мъжа няма самочувствие, което обикновено се постига с доходи, критериите му към жена са ниски. А такива мъже са много лесни за контрол, от жена, защото имат безброй слаби места, по които да бъдат ударени.

Мисля, че тази двойка е зациклила много сериозно. Ако ти се занимава да ги мотивираш - има начини, но не знам дали си струва, честно казано, да възпитаваш чуждо дете. По-скоро заложи на сина си. Но не с критика. Хвали го пред другите, че вече е сериозен, че ще има семейство и дрън, дрън, той сам ще започне да се държи така, както трябва, защото всеки харесва да го хвалят и да е пример. А мъжкото его е толкова огромно и бездънно, че сам ще почне да кара любовницата да се държи достойно /за да го хвалят още повече/ или просто ще я смени.

С възрастните, не може да контролираш действията - избърши това, нарежи онова, но може да контролираш процесите - да иска да избърше нещо, или да нареже друго. Така мисля.

# 271
  • Fort Worth, TX
Един въпрос към всички.Моля отговорете ми честно.Вие всичките , които пишете тук как се грижите за мъжете си?Как всеки един от вас допринася за семейния уют.Как сте разпределили задълженията си?

# 272
  • София
Добро утро.Аз това никога не бих го направила да викам , който и да е.
Те двамата са си лика прилика.Както съм ви казвала истината не съм им я спестявала и в прав текст съм им заявила , че са мързеливци и мърлячи.Аз пак с моите си консервни разсъждения.Нали са двойка.Нали уж се грижат един за друг.Нали уж семейство ще правят?Аз все си мисля , че той вече не е моя грижа, а нейна.Е не става момата в другата стая лежи той да идва и да ми вика маме пръжни ми яйца.Може би трябваше тогава да го избухам с тигана.Някой ме пита за другия.Той си  е ок.Светна му на него явно, за някои неща и не иска да се мести с тях.
Вече са го казали, но и аз мисля, че основният проблем Креми, е че си си отгледала търтеи /двамата ти големи сина/. Въпросният с девойката не е нейна грижа, ама понеже ти 20г. си му набивала в главата как като си хване момиче, и той вече ще е нейна грижа, затова чака едни яйца да му опържи тя, а като му откаже тича при теб, понеже девойката не искала - ми тя не е длъжна. Редно е и тя да полага грижи за дома, но изобщо не е длъжна да ви подгъзува на всички, само защото е жена. Не спря да я обиждаш, че била мърла, мързелива и какво ли още не - а не виждаш че синът ти е същя. То затова и са се намерили. Нали се сещаш, че едно разтропано момиче и чистофайница няма да го търпи такъв мързелив търтей, дето 3 яйца го мързи да си опържи, камо ли да си седне на гъза и да изкарва пари и да допринася за нормален живот. На твоят син капацитета му е до ниво вегетативно, и то пак с уговорката някой да му готви и чисти. Спри да се занимаваш с чуждото дете и да се изживяваш като велика свекърва, ами обърни внимание на своето. Проспала си 20г от възпитанието му, но още има шанс да се очеловечи, а не да чака някой да го дундурка като 5 годишен. Нямало кой да му опържи яйца... моля ви се  Joy щот неговите ръце са в г.... до лактите.

# 273
  • София
АbsurT ами самата тя го каза.Че синът и би трябвало да е грижа вече на момата.
И да много добре я разбирам за какво говори.
Моята дъщеря замина на 20 г . за чужбина...по любов.
7 години е там.Омъжена с дете.Гледа си къщата, гледа си детето.Кара езиково курсове, работи.Отишла е дете но никога не съм и казвала че не трябва нищо да върши, а да е нечия грижа.

Джолева, Джолева, а чия грижа беше щерка ти когато "дете на 20" замина по любов, без език, без работа?
Да позная ли, че не твоя, не на майка му, а на "провайдъра"?
Ти тогава, обясняваше ли на щерка ти, че той не бива да ѝ е грижа и не бива да се помръдва, че да не си развали принцеската стойка и хубост?
Или стискаше палци човекът свестен да излезе, а тя с каквото може да допринася за доброто на двамата?

# 274
  • София
Когато мъжът ми е болен – готвя, давам лекарства, грижа се за дрехите му, поемам изцяло грижите за детето ни, за дома ни... И обратното, когато аз съм болна. Когато мъжът ми е здрав... Хм, ами няма какво да го обгрижвам, не е дете. Той готви, аз съм поела повечето от обгрижването на детето ни, останалото делим – и двамата пускаме пералнята и простираме, и двамата чистим, и двамата гладим... Абсурдно е да тръгна да обгрижвам здрав мъж.

П.П. Не ми отговори на въпроса от по-рано: считаш ли, че имаш право да налагаш разбиранията си върху други двойки?

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 17:52 от milenaka

# 275
  • София
Един въпрос към всички.Моля отговорете ми честно.Вие всичките , които пишете тук как се грижите за мъжете си?Как всеки един от вас допринася за семейния уют.Как сте разпределили задълженията си?

Няма значние как са разпрелени, важното е да са разпределени. Как точно всяко семейство решва за себе си.  В бъдещето семейство между сина ти и девойка, проблема е, че няма никакво разпределение на семейните задължения. И двамата чакат на теб и мъжа ти, да им сготви, изпере, измие и т.н., а те се развяват по молчета /интересно с какви пари, като за една квартира нямат/. Това, че синът ти ходи на работа и отсъства от дома, не му отменя задълженията у вас. Да, тези задължения следва да са разпределени, т.е. да не са само негови, но и той трябва да участва, особено активно в собствения си елемнтарен и хигиенен минимум. А не да му трябва чистачка и прислуга да му пържи яйца, отсервира и да му бърше дупето.

# 276
Ще дам пример с майка ми, че е досадница от класа, като я хванат лудите - винаги е зяпала и мрънкала на сестра ми, защо това не е подредено, защо онова, че е мързелива и разни други обиди.

Ами не е мотивиращо, то ти идва да му хлопнеш вратата пред носа, камо ли да правиш, каквото иска. А когато е идвала в къщи, като тинейджър винаги я подхващах - ще ми помогнеш ли с това, с другото, със салатата, с банята. Ами не е мързелива, чудесно се справяше. И сега в собствения си дом е идеална домакиня. Понякога е въпрос на подход, дори и за порастнало дете не е късно.

# 277
АбсурТ, да не знаеше езика , но почти веднага започна работа/ гледаше две деца на българи/Спря да работи след като се роди малкия.През това време и учеше усилено езика.Прбираше се от работа и си въртеше и домакинството.Така че изобщо не е била грижа никому.

# 278
... Спри да се занимаваш с чуждото дете и да се изживяваш като велика свекърва, ами обърни внимание на своето. Проспала си 20г от възпитанието му,
Какво и дали е проспала, не е важно. И търтей да е, той си е нейният търтей Joy Докато момата не е! И точно защото е чуждо дете, а й е виснало наготово в къщата, е нейна грижа и има пълното право да се занимава с нея и да се изживява както си иска.

# 279
  • София

Не се грижат, Кремито, защото са феминистки и живеещи в 21- ви век.
Не готвят, не пускат пералня, сушилня и не се навеждат един чорап да вземат от земята, ако ще да мирише в спалнята месец, щото не били слугини.
Слагат храна в кутията за себе си и детето, но на мъжа не се полага, щото бил пълнолетен и ръцете му не били заврени някъде си.
Накратко- за мъж да се грижиш, е недопустимо- той е пълнолетен и не му се полага. Simple Smile

А, уюта въобще не е работа на жената- тя също работи, пък и да не работи, все тая.

# 280
... Спри да се занимаваш с чуждото дете и да се изживяваш като велика свекърва, ами обърни внимание на своето. Проспала си 20г от възпитанието му,
Какво и дали е проспала, не е важно. И търтей да е, той си е нейният търтей Joy Докато момата не е! И точно защото е чуждо дете, а й е виснало наготово в къщата, е нейна грижа и има пълното право да се занимава с нея и да се изживява както си иска.

Няма такова право. Тя е на гости на сина и. Да се оправя със сина си и да спазва добрия тон, без заповеди и квалификации.

# 281

Днес сме разпределили задълженията така - аз разхождам детето преди и след обед, оставила съм тесто за пица, която той да направи, преди да се върна от втората разходка той беше пуснал прахосмукачка и извадил чиниите. След малко той ще храни детето, аз ще пусна пералня и нова миялна. Той играе и приспива, аз трябва да поработя едно мое си нещо.
Общо взето сме взаимозаменяеми.
Утре втората разходка ще е с него, аз ще работя.

# 282
  • Fort Worth, TX
АбсурТ, да не знаеше езика , но почти веднага започна работа/ гледаше две деца на българи/Спря да работи след като се роди малкия.През това време и учеше усилено езика.Прбираше се от работа и си въртеше и домакинството.Така че изобщо не е била грижа никому.
В крайна сметка излиза, че е допринасяла и допринася за мъжа си.

# 283
На гости на сина ще е, ако той си живееше отделно. В къщата на родителите му, няма такова нещо като на него да му е на гости.

# 284
И двамата работим на смени.Имам много свободно време.
Основно готвя и чистя аз.Когато съм на работа се случва да готви и той и чинии да измие и всичко
Отопление/ локално парно/ дърва са негова грижа.Зимнина, туршии правим двамата.
Общо взето всеки полага грижи и никой не лежи на другия.

Общи условия

Активация на акаунт