С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 074
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Ще ти отговоря така, понеже знам възрастта си, въпреки че вече го направих. Семейства в семейството - не. Нито аз съм си водила гаджета, да ме слуша майка ми, как правя секс в детската, нищо ще приема такива от децата си.

Порастналото дете има точно същото право да се чувства у дома си, както и по-малкото. И няма точно същото право да спи с някой в къщи.

# 316
Ще ти отговоря така, понеже знам възрастта си, въпреки че вече го направих. Семейства в семейството - не. Нито аз съм си водила гаджета, да ме слуша майка ми, как правя секс в детската, нищо ще приема такива от децата си.

Порастналото дете има точно същото право да се чувства у дома си, както и по-малкото. И няма точно същото право да спи с някой в къщи.

WВиж можело и да се води цивилизован разговор
Някои са съглансни да живеят така, други не. Намесих малкия и син, понеже още е малък и има нужда от грижа по него, когато порасне това остава домът на родителите им. И аз съм се махнала от родителите си на 18, още в 11ти клас и от тогава не съм се връщала да живея при тях. Ние с мм живеем в чужбина и свекърите решиха и те да се местят при нас, докато си намерят квартира 3м бяха в нашето жилище. Беше по време на майчинството ми с първото ми дете и вкъщи бяхме аз и свекърите. Всеки вършеше нещо, това че саа били вкъщи не са ме чакали аз да им готвя и т.н. Свекъра на 2рата седмица почна работа при моя и със свекървата бяхме вкъщи двете- едната се занимаваше с детето другата вършеше нещо. Имали сме неразбирателства покрай детето, но никога за някаква работа.

В случая на Кремена доколкото разбрах са дошли още в началото 'докато си намерят'
Ами аз винаги бих си прибрала децата, ако нямат къде да отидат, докато си стъпят на краката. Въпроса е да не стават паразити както в нейния случай. И още от сега ги уча, че никой не им е длъжен и за да получат трябва да дадът. Какъв е приноса на нейната кандидат-снаха? Както казах ако работи случая ще е друг.

# 317
Аз не бих ги прибрала - дете и партньора му, само дете - да. Бих им дала пари за квартира, ако е някаква извънредна ситуация, но не и в нас. Това е пагубно за всички замесени, и уважението отива в кофата.

Най-сигурния начин да не направя нещо е някой да се пробва да ми го вмени, като задължение.

# 318
  • САЩ
Срам ме е да си призная, че съм била в подобна ситуация и съм се държала като мързеливата приятелка. Бях на 19 се върнах в Б-я само за няколко месеца да изчакам приятелятю (вече бивш) да вземе виза. Живеех у тях и не работех, родителите му работеха, той само от време на време по проекти. Проблемът при нас беше че ТОЙ НЕ ми позволяваше да готвя, дори чинии НЕ ми позволяваше да мия. Беше ми казал да оставя кухнята на майка му. Мивката винаги беше препълнена и понякога миех чинии и чистех тайно докато тях ги нямаше. Майка му готвеше за всички, а ако ние двамата сготвим нещо си беше само за нас, ужас. Бях притеснителна и си стоях в стаята през повечето време. Майка му не знам как се е чувствала, но го беше възпитала да му слугува, типично мамино синче. Сега той е на 35, неженен и още си живее с техните! Ядосвам се на себе си че съм била толкова смотана, а и на майка му че не е седнала да си поговори с мен открито и да ми даде някакви задължения.

# 319
   И аз си мисля, че девойката и младежът са много млади и неориентирани. Не във всеки дом се набляга толкова на битовото възпитание. Мен никой не ме е учил и карал нито да готвя, нито да чистя. На 18 г. като отидох да уча в друг град ,започна да ми проблясва, че къщата не се самопочиства , а като се ожених , се запознах и с печката. И почти 30 г. в къщи е почистено, има сготвено. Когато не сме успявали да се справим сами, плащахме за помощ. Ами по - ценно е за хората да се  образоват, да се развиват, а пусти къщи все някак се поддържат. И от глад в градската пустиня няма да умреш.
   Синовете ми са мамини синчета, но от 18 г. идват в къщи само на гости. И ги глезя. Като са в техните си къщи -готвят, перат, чистят. За каквото не успяват , плащат . Единият ми син дори се оказа, че му харесва , разпуска край печката и готви като се вдъхнови разни гурмета. На снимка ( защото живее в друга държава) изглеждат по- добре от всичко, което съм сготвила. А филия в къщи рядко му се беше случило да си намаже. Важно е да са възпитани да влизат в положението на другите, да не са готованци. Но и да не търпят готованци край себе си.
  Защо да е нормално една жена да каже , че не и харесва и няма да готви , а на мъж това право да е отнето. И ако една жена е цял ден на работа, а мъжът по някаква причина си остане вкъщи , не е ли нормално той да поеме домашната работа. Значи и в обратния случай трябва да е нормално да сготвиш и пуснеш пералнята. Двойните стандарти винаги са пречели на нормалните взаимоотношения .
   И аз смятам, че не си гостенин в една къща след   третия ден. Aнглийска поговорка има такава за гостите - че като рибата се вмирисват след третия ден.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 08:31 от Анонимен

# 320
  • София
Ей, как пак всички скочиха "гост, та гост".

Не мисля, че има етикет или култура, в които на n-тия месец лежане в чужда къща, все още си гост.

А пък на тези, които се кълнат "Аз така (не) бих постъпила", само пожелавам да не изпадат в подобна ситуация, защото това, което обикновено хората правят за децата, си не знае граници. Освен това, не се коментират хипотетичните ви ситуации, а тази на Креми (съвсем реална такава).

Мен и друго ми е чудно - пък, барем от скука дали не се завърта да свърши нещо. Миналата година месец и нещо не работех и прекарвахме повече време у дома на свекървата, която лятото си живее на вилата. Като цяло, апартаментът им не е най-подържаният на света. Да, три дена лежах с кеф, че не трябва да ставам рано и най-накрая мога да си почина, но после ми доскуча и всеки ден си човърках някоя камара хаос или мръсотия.

Освен това, гост- не гост, елементарното възпитание предполага да се включиш в дадена дейност. В неделя ходихме до вилата- ММ захвана по колата да оправя някакви неща, свекърът има кожни проблеми и почти не пипва нищо, а свекървата подбра малкия брат да събират листа из двора- предложих да им помогна. Еми, не исках да си развалям рахата с кафенцето в неделя следобед, но пък много добре ми дойде "фитнеса" в двора на чист въздух.

Само да не бях с дънките си с най-ниска талия... JoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 07:05 от Яренце

# 321
  • София
Ами и за мен девойката не е гост, а си е жива натрапница, но понеже Кая даде пример с гост, продължих същия пример.

Обаче друго ми прави впечатление.
Странно е и не говори за съответния възрастен индивид, ако той се учудва от наличието на базови различия между хората.

# 322
  • София
Ако визираш моята почуда, приемам, че ситуацията се развива при средностатистически хора, а не с девойки, отглеждани от вълци в гората. Blush
Че да говорим за толкова огромни базови различия.

# 323
  • София
И твоята, но не само.
Принципно интелигентният човек не скучае, защото винаги може да намери някоя книга за четене (примерно). Ако на теб ти доскучава някъде на третия ден, на друг човек със средностатистическа интелигетност може въобще да не му доскучае. Не би трябвало такова нещо да учудва.

# 324
 И аз съм от нескучаещите . От скука никога не бих грабнала парцала или да се засиля да готвя . Правя го , защото трябва или имам време в момента. Като не сме родени аристократи, се налага да се занимаваме и с прозаични неща . Но съм съгласна със Салсиша, че не приемам да ми се вменява като задължение отвън , че трябва да се свърши едно или друго в къщи.
 Затова смятам, че правилният подход при възпитание на децата е чувството за отговорност и взаимопомощ. А не да му буташ насила парцала от 3 годишен.  

# 325
Само че момичето живее в дома на Креми.
Затова е длъжна да се съобразява с правилата в него. А правилата се определят от собствениците. На който не му изнася е свободен да напусне.
Ще бърша и пера ла@ната на моето дете, ако искам и до 40. Щом така съм го възпитала, преценила, искам и т. Н.
Това обаче не означава, че съм длъжна да правя същото и за гаджето.
Факт е, че момичето е натрапница, мързелива и мърлява (по написаното от Кремито), който факт не се обезличава от факта, че и сина ѝ е такъв.
Накратко - Кремито ще си носи последствията от възпитанието на децата си, но не трябва да търпи последствията от възпитанието на ЧУЖДИТЕ.

# 326
Ами никой не я кара. Тя си е решила да ги търпи, да не е влязла със взлом там мърлата ...

# 327
  • София
Под "скука" имам предвид лежането, независимо дали с книга/филм. Надявам се, никой не си представя, че някой седи и гледа в точка.

Визирам желанието да се размърдаш и някакси да допринесеш с нещо в този свят (дом, в случая), защото някои хора само му хабят кислорода.

Съгласна съм, че не става насила. Говоря за вътрешното желание да ти е чистичко, подредено и хубавко. И, да, жената е тази, която превръща една къща/апартамент в ДОМ.

# 328
  • София
За мен "скука" и "книга" се изключват взаимно. Но отказвам да се учудвам, че има хора, за които двете понятия могат да стоят в едно изречение.
Както и отказвам да се учудвам, че има хора, според които един нормален мъж не може да превърне мястото, в което живее, в дом.

Абе не ставам за живот в Анадола и това е положението.

# 329
Аз не бих готвила, ако ми се обяснява, че готвя буламачи, обаче съм длъжна да готвя за цяла рота хора, и то добре, че и претенции какво точно да се готвело. Повечето хора са минали през това - не са започнали от първия ден 20-годишни да готвят на гаджето като за Мастър шеф. Няма да стане с критики и заповеди. Апропо, оризът много българи не го готвят добре, дори и с други ястия да се справят, или просто си го готвят по техен вкус, който не съвпада с вкуса на околните. За чистенето същата работа - не бих чистила, ако някое ОТК върви след мен да проверява как съм изчистила и критикува постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт