Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 36 078
  • 811
  •   1
Отговори
# 270
Може да го офертираш да му оставиш мебелите срещу месец-два-три без наем... Според състоянието им Simple Smile

# 271
Ако ще търсите добре обзаведен и изпълнен апартамент, се пригответе за други цени на наемите.

# 272
  • София
Ако ще търсите добре обзаведен и изпълнен апартамент, се пригответе за други цени на наемите.

Да, знам това. Изненадващо за мен обаче разликата не е чак толкова фрапираща и смятам, че си струва да се помисли над този вариант. 
Предишното местене ни излезе 1200 лв. На нас бус не ни стига, ние се местим с камион. В цената беше включен и майстор, който разглоби всички мебели и ги сглоби после на новото място, както и кашони и опаковъчна хартия за сервизите, стречфолио за мебелите.

# 273
  • Варна
Ехе, вие доста професионално се местите. Simple Smile Моето последно местене отне 2 курса с полото, като имаше и още място. Имам обемисти вещи - пуф, 4 стола, килими, телевизор, скара, котлон... За останалото системата ми е дребни и твърди вещи - в куфари; дрехи, завивки и чаршафи - в големи чували по 120 л. Удобно е и бързо става. Само за кухненската посуда винаги ми е било трудно да измисля кашони и да увивам всяко нещо във вестници.

# 274
Кауфланд, сгъваеми касетки. Около 7лв са. Лошото им е, че понякога се сгъват сами, а и не носят на много тежко. При последното ми местене посудата и домакинските уреди (пасатор, миксер) беше в такива касетки, увита във вестници.
Обувките на мен са ми сложни. Засега са в едни кутии от Джъмбо, но кутиите нямат дръжки и това ги прави неудобни. Иначе е лесно - в багажника, после само редя до стената/шкафа/в гардероба.

# 275
И аз се местя "безплатно", само с цената на доста усилия, но едно е да се местиш с някакви дребни неща, друго е да имаш хладилник, пералня, печка, легла, дивани, гардероби, матраци, скринове, маса, столове. А и тук става въпрос за вещите на четирима души. Аз като знам, че сама се местих 2-3 дена с немалко на брой курсове с колата... Simple Smile

# 276
Права си, затова и хазаите разчитат на такива наематели и че могат да ги разиграват, както в случая.
От описанието горе не виждам защо да се вдига наемът. В същото време има по-добри апартаменти за новия наем. Вярно, че за 4 год има амортизация, но нека сме реалисти - едно е амортизация, друго е изначално зле и непипнато.

# 277
Цвете, ами какво се чудите тогава - намерете в Лозенец и за живеене, хем ще е близо на мъжа ти до офиса.

По скоро обмислям да разкарам мебелите (матраците и без това са за смяна) и да наемем обзаведен апартамент. Така ще имаме повече избор и по-малко разходи при местенето.

Това е добра идея - хем ще сте по-мобилни занапред, хем ще си спестиш ядове с този наемодател. И да се похвалиш после какво сте взели Simple Smile

# 278
Жълто цвете, също съм на мнение да смените жилището. Явно сте с добри възможности и хазяинът го е разбрал. Как така все става в живота не знам. На свестни хора -лоши хазяи и обратното.
Мога да помогна с фирма за местене. Ползвала съм ги , но за дребни неща. коректни са, бързо и внимателно работят. Преди взимаха по-малко, сега нещо и те дръпнаха нагоре. Вещи , които стават и са запазени ще ви ги вземат и изнесат , но няма да ви платят нищо за тях, ама пък не се чудиш къде да ги изнесеш и на кой да ги дадеш. Може да ги викнеш тези или други и питаш колко биха ти взели за изнасянето и за колко време би станало, за вещите които искаш да си вземеш и ти трябват. Направи си сметката добре , сега може би ще паднат малко наемите (според мен поне) Големите апартаменти се отдават малко по-трудно. Търсят си хората семейства, но...обикновено се комбинират младежи или двойки. Вие сте идеални наематели. А за фирмата това са едни хора дето се борят против наркотиците и работят -Ремар се казва , имат и сайт. Няма да ви окрадат, те са доста притеснителни и са ...ми аз съм доволна, пък не знам, просто предлагам и да не излезна нещо виновна. това 1200 лв за местене си е много каквото и да изнасяш . Те също демонтират и монтират, стараят се момчетата, но....преценете си.
На хазяина няма какво да му оставяте нещо . Или изнесете каквото имате , или го подарете на нуждаещи се , или пуснете обяви в OLX ще зарадвате някой човек с прилични вещи на добра цена. Помисли си. Наистина разликата в обзаведено и необзаведено жилище е почти нищожна за наем. Така и ще можете да имате повече възможности за избор, ако нещо не ви изнася да си намерите друго жилище  и по-добро. Бе...по-добре е без мебели наемател , а наемодател с мебели. Ама за наемодателя не е добре така и твоят го знае , затова и си е хитрец за мен. Няма централно парно , или е махнал радиаторите , а може би сте и в Лозенец там е така без парно и топла вода в едната част. Той не рискува нищо, мебелите са ваши, ако не плащате ток ви го спират, така че... чисти пари взима , без тревоги. Пък после и ще му оставите , каквото не ви трябва или харесва, все е полза. Късметлия е бил с вас , ама...преместете се. После ще сте по-доволни според мен. .

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 16:04 от Анонимен

# 279
  • София
Мислим да ремонтираме (стая с кухня)за да даваме под наем,според вас-обзаведено или не??Нямам идея как и какво се търси..

# 280
Мислим да ремонтираме (стая с кухня)за да даваме под наем,според вас-обзаведено или не??Нямам идея как и какво се търси..

Ако стая с кухня е студио или боксониера, може да се обзаведе с елементарни неща като легло, гардероб, маса и столове за хранене. Предполагам, че кухнята е с шкафове и уреди.

# 281
А аз се чудя кой в наши дни се пренася с мебелите, съответно търси необзаведена квартира.

# 282
Обзаведено. За сам човек е по-трудно да си мъкне мебелите. А и няма да ви коства много пари. в ОЛХ има страхотни неща, ако дебнете предложенията излизат и за без пари.

# 283
А аз се чудя кой в наши дни се пренася с мебелите, съответно търси необзаведена квартира.
Семействата. Румка е права. Като знам аз с 4 уреда каква логистика намествах... мерси. Транспортни фирми ми отказваха местенето, щото били малко неща.

# 284
Има търсене и за обзаведени, и за необзаведени апартаменти.
Направете си сметка към какви наематели ще се целите, от там ще ви бъде по-лесно да решите.

Общи условия

Активация на акаунт