Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 34 723
  • 811
  •   1
Отговори
# 45
Аз разбирам, че тя се дразни от факта, че течът е стар, а тя самата трябва сега да търпи ремонт. Gal, трябваше да ти светне червената лампа, че тоя теч все някога ще трябва да се оправи. Ремонт на баня за два дни има САМО ако ще префугират тук там иначе няма начин. Дано и седмица им стигне... Ами наистина ако има къде да идеш за 2-3 дни отиди. После вземи квартира още 2-3 дни през букинг или еърбнб. Облепи си даже от външната страна хубаво с найлон вратата с все касата, защото както описваш ще се кърти под и ще е огромна мизерия, а това минава през фугите на вратите.
Не забравяй наистина да договориш с хазяйката компенсация от следващия наем най-малкото за дните дето ще си наемеш квартира ако се спреш на този вариант (3*40 лв - 120 лв). Ползвай като аргумент, че това не е авария, а стар проблем, така че няма как да ѝ влезеш в положение и да търпиш.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 11:37 от drago_2008

# 46
Благодаря ви.
Вече префугираха и нямаше ефект.
Няма да договарям намаляване. Намерих къде да се къпя, но ще спя в квартирата, поне ми върнаха т.чиния, докато стегне циментът.
Ще отиде 10 дни, 5 да стргне, още 5 мазане и слагане на плочки.
Хазайката съм я предупредила, че вече са ми дошли в повече проблемите. Вчера звънях на брокерката, поне по договор няма да има проблем с предсрочно излизане, стига да е с предизвестие.
Имам 2 оферти за жилища засега, ще помисля 2 дни как дали да се изнеса. Всеки ми казва, че аз съм си го избрала жилището с все кусурите - съгласна съм, но кусурите бяха кофти местоположение, северно изложение, стари мебели и по-неудобно оправяне на сметките. Не включваха ремонти по половин месец и самоволно спиране на ток.
Впрочем, точно като ми спря хазайката тока, Румка питаше как да разкара наемател със забавени плащания, та тогава предложих в темата схемата, която ми спретнаха - изключване на захранването от централно табло и ни гък, все едно ЧЕЗ са го спрели Simple Smile

# 47
Здравейте, предходният месец наемателите ми се изнесоха, като настояваха последният месец да е за сметка на депозита при условие, че те ще си заплатят всички сметки след това. До деня на напускане 17.09.2018г действително бяха заплатили всичко и остана уговорката да платят следващия месец сметките от този. Проблемът се яви днес, когато видях, че има излязла изравнителна сметка за парно, като мислех, че предходната от
юли е изравнителна, която сега виждам, че пише обща фактура (те платиха общата фактура, която беше на стойност двеста и няколко лева), но сега има излязла изравнителна, която е още 256лв. Ако някой има  представа, защо има нова изравнителна бележка, ще бъда много благодарна ако сподели?

Бих питала топлинния счетоводител на имота защо има нова изравнителна. Най-вероятната причина е, че не е имало достъп до един или няколко имота в сградата в края на отоплителния сезон. След отчитане на тези имоти, изравнителните сметки на всички се преизчисляват.

Още веднъж се налага изводът, че НЕ ТРЯБВА да се ползва депозитът за последен наем, както вероятно пише и във вашия договор.

Проблемът се е явил днес. Те известени ли са? И как ще ги хванеш да си платят?
Благодаря за отговора. Опитах се да се свържа с топлинния счетоводител в моя случай Техем, но никой не отговаря. Смятам утре да отида на място. Достъп е осигурен със сигурност на всички етажи (живея в 4 етажна къща, в която част от етажите са под наем), а и самата аз пуснах жалба още август месец и получих отговор септември с крайна изравнителна сметка. Все пак ще разбера със сигурност утре.  А депозита да се използва вместо наем е глупост, която няма да повторя повече. Не съм ги известила още (не знам и дали ще мога), защото първо искам да разбера какво значи тази втора изравнителна. Дали ще ги хвана?Едва ли, като вземем предвид и факта, че майката и бащата се върнаха в Троян, а синовете са някъде на квартира в София.

# 48
Токът от централното табло се спира с предпазителя или с бушона. И двете колкото лесно си ги спрял, толкова лесно и ще ги пуснеш, само ти трябва ключ от таблото. ЧЕЗ вадят кабелите, май, те са под напрежение, не че не може да се пусне, но трябва мъж с познания и/или опит...

# 49
Токът от централното табло се спира с предпазителя или с бушона. И двете колкото лесно си ги спрял, толкова лесно и ще ги пуснеш, само ти трябва ключ от таблото.
Да, но ако имаш просрочие и знаеш, че ще ти спрат тока, няма да се сетиш да видиш централното табло Simple Smile

# 50
Ходих на оглед в Красно село. Апартамента е на страхотна локация, но в  не добро състояние. Даваха се кухня и хол със старо обзавеждане + беше повредено почти всичко(печка, мебели). Цената е 380лв.
Имам и друг казус. Моля, ако някой е наясно със сменянето на статут на помещение  да ми пише на лично, че имам доста въпросителни... Благодаря.

# 51
Галче, а ти в кой квартал си и търсиш по принцип. Другите стаи пак ли са с наематели и ако са -те как реагират на този ремонт. Вярно е, че се случват всякакви мизерии в апартамент и твой да е , но пък май доста се събира; По-добре си потърси друго жилище, но не бързай, огледай се добре да ти покрива поне по-голяма част от изискванията и най-добре е да си самостоятелна има много боксониери сега на пазара. Иначе идеята за фитнеса е добра , може и на плувен басейн или ...ама ако си утрепан от работа и искаш да се прибереш и да си починеш си е проблем. Без тоалетна чиния също ...това как става ...

За сметките за парно моят блок , в който си живея е направо епичен. Пускат парното и пристигат още изравнителни за предишния сезон. Някой е оспорил сметката и затова е преизчислено, но такава голяма разлика за мен поне е, че не е имало достъп до жилището и са му начислили на пълна мощност . а може и да е наясно с нещата и да е възразил върху изчислението. Всъщност всички сме окрадени от топлофикацията , но темата е друга. Някои хора добре се оправят и минава номера за сметка на другите се преразпределя сумата им.А с наема става още по-сложно, защото ако предишният сезон хората са пестели или не са ползвали парно (при мен имаше ) следващия сезон е на старата база и плащат по-малки сметки , после след засичането става ясно и се набутва изравнителна ...замайваща. Ако са излезнали преди това ....става лошо много. Няма кой да ти покрие разликата, а да им държиш депозита 3-4 месеца също не върви
 .
Елвира, то фирми много и има да те разкарват... при всички положения ще ти трябва поне една седмица според мен да пообиколиш и видиш какво ти харесва или ...би наела. Метрото е хубаво нещо, ама наистина зависи къде ще ти е работата , затова  според мен търси някъде с бърз достъп до центъра или и аз не знам , но.. може би , ако напишеш за професия можем да видим нещо някой да даде предложение къде да търсиш и има вероятност да си намериш работа наблизо. Внимавай и с фирмите, че някои не са коректни , гледах в Господарите за един и направо съжалих и наемателите
.
Да се похваля , че днес ми монтираха мебелите дето допълних обзавеждането. Добре се получи, ама и аз не знам ... едната етажерка доста голяма , другата нещо не прецених височината, ама поне цветово е еднакво и ...повече няма какво да слагам и къде. И пак има проблем при мен . Над мен жилището вече 2 месеца се ремонтира ама отвреме -навреме (бавен ремонт , ама е пълен с избити стени , всичко махнато и наново се прави) Купили са жилището преди 2 години и сега ще го отдава под наем . Проблемът е , че ще го дава на приятел дето жена му била бременна и през ноември ще ражда . Ами хората дето ще наемат евентуално моето се притеснявам да не кажат , че им плаче бебе и да се изнесат. Вече и аз не знам какво да правя.Не върви и това е.

# 52
  • Варна
Вие съвсем изтрещяхте. Дай да не раждат жените, че на комшията може да му се спи. Как ви раждат мозъците подобни дивотии??? Направо не ми го побира умът!!! Някои хора наистина трябва да живеят в лаборатория или на самотен остров.

Ако това, което прочетох току що наистина е сериозно казано, не се и учудвам защо не ви върви. Ще има да чакате... Направо не знам какво да кажа. Flushed

# 53
Мен не ми пречи , притеснявам се да не почнат да казват че не могат да спят или знам ли . Дали да ги предупреждавам или да не казвам. То всичко се чува , има хора не желаят да има деца около тях знам ли. Просто е еднопространствено жилището и няма къде да се отиде в друга стая примерно. Да не вземат да се изнесат и го ползват за причина , Ми ясно ми е ,че ще има и деца , и бебета, ама..дали да им кажа или ...то ремонта още върви де, не е приятно хич в момента и чакам да свърши, ама като гледам...до ноември трябва да са приключили уж. А иначе аз съм давала жилище преди години на бременна жена и то в напреднала бременност , че и с куче (за него не беше казала, но нямам щети) , не е било проблем. Други пък точно в това жилище се сдобиха с детенце , не е било проблем някой да се е оплакал , но те се изнесоха после в по-голямо , ама 3 години стояха хората.  Но това е в мое жилище не над мен. Не знам вече, омръзна ми да чистя, да оправям, ремонтирам и се разправям. Иска ми се някой сериозен и дългосрочен наемател. Все пак човек иска и спокойствие, ако не може да спи ще си потърси друго и  какво се чудите , че споделям.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 23:47 от Анонимен

# 54
  • Варна
Наистина не си наред.

# 55
  • София
За мен това е абсурден казус. Ми и да няма бебе може месец-два след нанасянето някоя съседка да забременее и тогава какво? И какво общо имаш ти?
Ами ако наемателката ти забременее и съседите ти се оплачат от бебето ще я изгониш ли?

Ми и аз чакам бебе, в блока имаме 4 новородени, 2 ги слушахме последните 2 месеца от първия ред, но само съчувствам на родителите. Това е период, минава.

# 56
  • Варна
Лаленце, какво й се обясняваш? То е просто нелепо.

# 57
Питам дали да казвам, че да няма после ама това-онова или да не казвам, вярно че звучи малко странно , но за нас тук, а за хора дето наемат може и да е важно. Нямам нищо против бебето, не съм и виждала хората и не ги знам изобщо. То и без живущи отгоре си зависи от хората дето ти наемат апартамента,

# 58
Може да те наема човек работещ нощни смени - спомени го мимоходом за съседката, бременната и не зацикляй върху този факт.

# 59
Може да звучи малко необичайно и някой да се учуди неимоверно, ама наемателите (поне повечето) са нормални хора, расли в социум също като наремодателите, а не в гората.

Общи условия

Активация на акаунт