Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 34 724
  • 811
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте група!
Следя ви с голям интерес и темата ми е много полезна🔝🔝🔝
Имам едно въпросче към вас, а именно:
Някой давал ли е временно жителство на наемател, и в последствие как се е "де регистрирал" същият, в случай, че няма закон който да принуди някой да си смени настоящият адрес. Аз съм от страната на наемодател и преди година имах такъв проблем...влязох в положение на наемателите си и им дадох настоящ адрес, а после с големи мъки ги накарах да си сменят адреса...

# 61
Не разбирам защо така скочихте на Фанфанито. Мисля, че чудесно се разбира, че няма нищо против бебета, бременни и т.н. Просто след толкова лош опит напоследък е в ужас, че пак ще дойде някой, който ще се изнесе след 2 месеца, или ще почне да мрънка, или не знам какво още. Чак пък да не е наред. Айде няма нужда от такива определения Wink

# 62
Аз съм За да се даде информация за съседите. Но в случая още не я ясно дали ще дойдат точно тези хора за съседи отгоре, бебето още не е дошло да живее там, даже не е родено дет се вика. Laughing

# 63
Имам дете на 3,5г., чакам още едно съвсем скоро и с ръка на сърцето си признавам, че ако бях на друг етап в живота  си и еженощно бидех будена по 5 пъти с бебешки плач, бих помислила за смяна на квартирата. Зависи колко се чува все пак, но ако ми е проблем и не мога да съм адекватна на работа или по някакъв начин драстично ми пречи, бих се възползвала от опцията "смяна на жилището". Това им е хубаво на квартирите, че можеш да ги смениш. Сегашните ми наематели (25-30-годишни), които много хваля, на огледа питаха каква е атмосферата във входа: шумно ли е, има ли купонджии и т.н.
Относно конкретния казус: мимоходом бих споменала, че апартаментът отгоре също ще бъде даден под наем, може би на семейство, виждала си жената, бременна, без да задълбаваш. Ако попаднеш на хора с лек сън, ще им светне червената лампичка и взаимно ще си спестите неприятности.

# 64
Не можах да разбера спора за бременната. Над нас или под нас има бебе, чувам го много рядко, все пак стени ни разделят. Снощи се чуваше как плаче през банята, вероятно звука идва по отдушника, ама чак пък да ме събуди? Тия деца нали трябва да се гледат някъде, да не е куче да му сложиш намордник и да не лае?

# 65
Понякога, зависи от строителството, много се чува. В старата ни квартира от леглото на съседа и нашата спалня ни делеше само една тъъъничка стена - чува се какво си говорят с гостите му, представям си как се чува бебешки плач. Аз като майка съм претръпнала, но има хора, които не са свикнали и ги травмира, пречи им и т.н.
То е ясно, че все някъде децата трябва да израстнат, но когато си на квартира, можеш да избирав дали да е шумна или тиха, ако ти е важно. 

# 66
Е, хубаво де, това бебе ще порастне. Около годинката вече не реве от колики и зъбки.
Много са ми интересни някои хора, хомофоби дори. И вие сте били бебе и сте пречили на някой да спи, живот и здраве и вие ще имате бебета, и ще пречат на друг.
Ами дъртите глухи баби, които гледат Есмералда увеличена до дупка не ви ли пречи?

# 67
So Lucky*,  не е до хомофобство, а до удобство. Трудно е да обясниш на някой 30-годишен кариерист, че това са нормалните неща от живота. Ако човек наема жилище близо до нова работа, въобще няма да е успокояващо, че бебето след година ще престане да го буди. След година и проекта, по който работи, ще е приключил.

П.П. И дете-фоб не съм: у нас е като детски център и всяко пищящо, викащо, шумно, искащо да кара колело или кола е добре дошло, в 9 от 10 вечери пикльото има гости (често са децата на съседите отдолу).  Но това е нашият ритъм, който сами сме си избрали, колкото и да се съобразяваме с часовете за почивка, сигурна съм, че за някои съседи дори шумният смях може да е проблем.

# 68
  • София
Досега само четях, понеже съм наемател, но заради последните постове ще се включа.
Това, че има криви хора, на които всичко им пречи, не значи че това е общия случай. Честно, наемателите са нормални хора, не са расли в джунглата.... То по тая логика днес бебето ще му пречи, утре някой тийн с купон, после някоя баба с ТВ и т.н....
Не знам какви чудеса очаквате с тази нагласа все едно банда олигофрени ще ви наемат апартамента. Не го приемам за нормално, но и реферирането към дете с "пикльо" също ,така че...

А, също и "искам спокойствие" надявам се осъзнавате, че отдаването на имот си е "работа" - винаги има ангажименти, малки или големи, та за пълно спокойствие винаги може да се преустанови. Не може само да се иска печалба без усилие (не визирам крайните случаи, споделени от някои потребители, това не го пожелавам на никого).

# 69
Смятам, че има право да знае, ако всяка вечер съседчетата отгоре играят футбол над главата му. Иначе ще се изнесе скорострелно и за всички всичко започва отначало.

# 70
Meredith_Grey, позволи ми с цялата ми майчина любов в отсъствието на детето  ми да го наричам, както преценя Simple Smile

Наемодател съм, но се опитах да се поставя на мястото на потенциален наемател и да минимизирам риска от преждевременно изнасяне. Когато говорим, че искаме спокойствие, става въпрос за спокойствието и на двете страни. Вече стана ясно - на някои бебешки плач не им пречи, на други - им пречи.

# 71
fanfanito  Стискам ти палци Flowers Four Leaf Clover
Айде сега да се опише ситуация/по действителен случай/ :
Имаш наематели, които работят и нощна смяна, имат си гости иииии
- от едната страна дърта кукумявка опява, че били шумни разговорите им /няма музика/, но се чува как говорят и се смеят и не се спи! 
- втората страна- спалня на комшия с малко бебе, то пък и те трябвало да спят и не може да се говори силно, щото се чува, да не се пуска и пералнята, да не се прибират посудите, че тропат!
- трета страна-  с 3 "възпитавани" деца по Монтесори... /писъци, крясъци, скачане от диван или маса, игра с метални
 топчета, влачене на стол и караоке за 2 годишно .../
Колко наем ще трябва в такава обстановка и вие бихте ли се задържали там  Innocent
fanfanito иска да е коректна, та и аз като Мишелин не разбрах защо да не е У ред.

# 72
Аз също не бих била особено щастлива от препускане отгоре. Смятам, че на едно дете може да му се повлияе и да се възпита и това е работа на родителите. Не намирам за адекватно, когато почнат да се жалват потърпевшите от препускане в полунощ, родителите да отговарят с квалификации кой колко обичал, мразел или не знаел как се гледат деца.
Има и кротки деца, които пак си дивеят по площадките, обаче в 22ч са си в леглото, а не тепърва да почват с дивеенето. И това е работа на родителя.
Сегашните ми съседи имат две относително шумни момиченца в яслена и градинска възраст. Писъци, плач, влачене на играчки, абе пълна програма. Интересното в случая е, че децата не ми правят въобще впечатление - вдигат фонов шум, който изключвам. Обаче майка им като викне да им се кара, не млъква по половин час, и я чувам изключително добре.
Колкото и да не се харесва, има си приети разбирания за нормално и ненормално. Никой не е длъжен да слуша нечия семейна или родителска некадърност. Да се обвинява някой, че искал да си почине през нощта, когато Е време за почивка - не за игри на деца без изграден режим, не за семейни скандали на нерваци, а точно за почивка - е, извинявайте, ама който обича да вдига зверски шум по никое време, да си вземе хижа в гората.

# 73
Здравейте група!
Следя ви с голям интерес и темата ми е много полезна🔝🔝🔝
Имам едно въпросче към вас, а именно:
Някой давал ли е временно жителство на наемател, и в последствие как се е "де регистрирал" същият, в случай, че няма закон който да принуди някой да си смени настоящият адрес. Аз съм от страната на наемодател и преди година имах такъв проблем...влязох в положение на наемателите си и им дадох настоящ адрес, а после с големи мъки ги накарах да си сменят адреса...
Няма сила, която да принуди наемателя да си смени адреса, ако той не желае.
Няма и понятие "дерегистриране".
При смяна на адреса се заличава стария такъв. Само тогава! Човекът не може да остане известно без адрес.
Аз имам случай наемателка да си извади паспорт с постоянен адрес в наетото жилище. Години наред и пишеха институции разни писма, очевидно не го беше сменила. Колко пъти сме говорили и съм и напомняла...
Може би трябва да поставите в договора условие към датата на приключване на наема да ви покаже документ за нов адрес, иначе няма да си получи депозита.

# 74
Gal, ако шумът ти пречи, с родителската безотговорност може да се справиш, викаш полиция и толкова. После родителите да се обясняват как не могат да накарат 3-годишно да кротува или те не могат да си озаптят отрочетата. Но за бебе няма как да викнат полиция, не е и нормално. Двата казуса са различни. За шумни деца заговорих аз (визирайки моето), което много обича гости и всяка вечер има поне още едно такова, но игрите приключват преди 21 часа и категорично звукоиздаващи играчки не се пускат след 22 часа.
А е факт, че детефоби (май създадох нова дума) съществуват и може да не са подходящи наематели за конкретен имот. Съжалявам, че не мога да го копирам и сложа тук, за да онагледя "толерантността" на някои възрастни към децата, но през лятото във ФБ-групата на блока ни имаше гневен пост от около 30-годишен мъж. Звучеше горе-долу така: междублоковото пространство не е за игра на деца, писна ми като се прибирам от работа, да се спъвам в тичащи и смеещи се деца, искам спокойствие, а заради вас, мързеливи родители, които не желаете да заведете детето си в парк (най-близкият е на 3 спирки с автобус), ние, работещите хора, не можем да си ползваме терасите и да отмаряме.

Общи условия

Активация на акаунт