Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 391
  • 811
  •   1
Отговори
# 450
Трошката е лична на наемателя, следователно е лична негова грижа. Като е наемал, нали е гледал, че паркира на тротоара, и е бил ок с такава селяндурщина. Не виждам какво е виновен хазайнът, че наемателят поначало не иска да дава пари за паркинг. Бившият ми плаща за паркинг, за да не спира колата пред блока, както правят стотици хиляди други тъпаци и задръстват улиците. Аз ползвам ГТ който закъснява заради многото коли, и слаломирам между много коли, за да стигна до спирката. Пречат ми тези таралясници, паркирани на аванта. Да им търсят място.

# 451
С тази зона все повече наематели ще искат да се регистрират. Може би още един депозит (отделно от вече договорния), който се дава при регистрация и се връща при отрегистрация. newsm78

# 452
Не знам защо го мислиш изобщо. Хем иска да паркира в зелена зона, хем го мързи да си сменя регистрацията на колата. Егати и малоумният. Изобщо не му прави услуги.

# 453
  • Бургас
Какви лоши хазайки, ама ако живеете вие там, ще си вземете стикер или ще държите таралясника в хола?

Ако карам обаче служебна кола със собственик фирмата, в която работя, никой няма да тръгне да ми решава проблема. Та ще си я спирам след 19 и ще я махам сутринта в 8.

Аз нямам проблем с регистрацията на наемателя, досега просто не ми се е налагало. Бих поискала като гаранция отделно 2 депозита за отрегистриране. Освен стандартните 2.

# 454
  • София
И аз се чудя, досега не са ми искали регистрация... нооо, всичко става, има хора с деца, аз брах ядове за градина и за училище, искат се ригистрации, пък да са от 3 години назад поне и т.н. Та хората може да имат нужда, освен да им искам още един депозит дето казвате , знам ли? Confused

# 455
Добре че не се съгласихме на азиатските масажистки ....... то туй регистриране и от регистриране си е ...

# 456
  • София
Добре че не се съгласихме на азиатските масажистки ....... то туй регистриране и от регистриране си е ...
ааа що, можеше някой масаж да намазвате при визитата да си вземете наема Grinning

# 457
😺😺😺 да го мисля аз ММ - дали някоя няма да го омагьоса Simple Smile)

# 458
  • София
Какви лоши хазайки, ама ако живеете вие там, ще си вземете стикер или ще държите таралясника в хола?

Ами ние може и гараж и мазе да си имаме към апартамента, който отдаваме, но тях да си ги ползваме. Или предлагаш заради зоната да отстъпим гаража, че и мазето ако случайно наемателите имат много багаж, който няма къде да държат?

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 11:34 от Госпожа Лаленце

# 459
Еха, апартамент с мазе, много екстрено ще стане. Simple Smile

# 460
  • Бургас
Аз давам мазето и въобще се старая да осигуря комфорт на наемателите си, доколкото мога. Защо да не им го дам, какво ми коства?

Скрит текст:
Пък щом иска да се нанася и в мазето, значи трайно ще остава, какво по-хубаво от туй:)

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 18:12 от Tintina

# 461
Ако е празно, да. Иначе може да си го ползваш ти  - в случай, че ти е удобно.
Май не съм срещала да се дава квартира + мазе, но не съм се и интересувала по въпроса всъщност.

# 462
Нашето мазе си го ползваме ние (прибрахме само гумите на наемателите), но когато бяхме на квартира имахме и мазе.  Въпрос на договорка е. Много от новото строителство въобще не разпоага с мазета по план.

# 463
  • София
Аз давам мазето и въобще се старая да осигуря комфорт на наемателите си, доколкото мога. Защо да им го дам, какво ми коства?

Скрит текст:
Пък щом иска да се нанася и в мазето, значи трайно ще остава, какво по-хубаво от туй:)

Ние ползваме мазето за да складираме част от мебелите, които наемателите не искаха да ползват.

# 464
  • София
Благодаря на всички за отговорите за т.н. Зелена зона.
Младежа има задача да проучи и да ме информира за правилата.
Ако се налага адр. регистрация - няма проблем да я направя.
Днес обикалях от задната страна на блока в обедната почивка.По мои наблюдения там няма табела за зоната, колите нямат стикери и гадове със скоби не мернах. Ще го мисим в последствие.
Мазето в Лозенец не са го искали, иначе е празно и аз не го ползвам.
Другия ми имот като го купих не ми показаха мазето, то и не ми трябваше. След 2 -3 год. квартирантката поиска разрешение да си прибере зимните гуми там. Ами наложи се тя и гаджето и да си го издирят, да счупят катинара, да изхвърлят боклуците на предишните собственици и да си го ползват. Нямам проблеми, не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт