Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 243
  • 811
  •   1
Отговори
# 720
Гал, понеже утрото е по-мъдро от вечерта: оглеждай се за нов апартамент (да те подкукуросам и аз). То твоето си е жива мъка, все едно в латиносериал си се навряла.

# 721
Благодаря за отгововорите по моят казус!
Нанесли сме се преди 7 и 1/2 години на наем 450 лв., които периодично е вдиган и в момента е 650 лв. Иска се наем от януари 800 лв.
Не съм правила по-подробно проучване, освен едно бързо такова в имоти.инфо и излиза това:

Вид имот: ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ,
Райони: СТРЕЛБИЩЕ, ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, БОРОВО, БЕЛИТЕ БРЕЗИ,
Особености: Необзаведен
Средна цена на имотите: 436 euro

Онова, което описваш като жилище назад в темата е по ново му 4-стаен. Писала си: 2 малки спални, хол, кухня, баня. Квадратура няма посочена, но предполагам, че е 90-ина кв.м. Реалният наем за тази квадратура и това състояние без да е обзаведен е около 650-700 лв макс и то зависи от коя страна на бул. "Гоце Делчев" и бул. "България" е.

# 722
Благодаря за отгововорите по моят казус!
Нанесли сме се преди 7 и 1/2 години на наем 450 лв., които периодично е вдиган и в момента е 650 лв. Иска се наем от януари 800 лв.
Не съм правила по-подробно проучване, освен едно бързо такова в имоти.инфо и излиза това:

Вид имот: ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ,
Райони: СТРЕЛБИЩЕ, ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, БОРОВО, БЕЛИТЕ БРЕЗИ,
Особености: Необзаведен
Средна цена на имотите: 436 euro

Повечето апартаменти са около исканата сума, но ... няма да си кривя душата - в много по-добро състояние са от обитавания от нас ... Дори и на "картинка" ...

http://www.imoti.info/pcgi/info.cgi

Ще видим ... Ще го мислим ... Аз лично си мисля да се изнасяме до 2-3 месеца - според мен се разчита на това, че е зимен период, че трябва много разглобяване, много събиране на багаж - все пак имаме много мебели, дрехи, посуда, техника, и много труд, за да се изнесем, а сме заети, на работа, с други ангажименти и сме свикнали в това жилище ... Но, макар и да е трудно си мисля, че за същата сума можем да живеем в по-добри условия - поне да е по-качествена дограмата и да не духа през нея Simple Smile
Хазайката ви просто иска да изкара 800 лева от своята стока. На нея и е все едно кой ще и ги плаща. Това е нейно право. Нека опита, пазарът ще покаже. Много лично някак го приемате, един вид като действие 'против вас'. Ако смятате, че и  на вас това жилище и наемна цена не ви харесват, просто се изнесете. Тя трябва ли да приеме вашето изнасяне като трагедия или като урок?

# 723
  • Бургас
 И няма място за компромис и човещина ,или  всичко е бизнес и пари? Едно е от 650 на 700, друго е директно на 800.Ако искат да си освободят апартамента да кажат като хората, не по този начин.Това е изнудване за мен и как да не е лично, познават се и имат взаимоотношения много години.

# 724
Ми то момичето искаше да си свери часовника. Не го разбрах аз като мелодрама. Ми много ми се вижда 800 лв предвид предложенията на пазара.

# 725
  • София
Абе как 800 лева за балатум в кухнята и баня на 20 сет години.. + стари дограми на целия апартамент , освен аз да не съм в час нещо Confused
21 ви век сме все пак ....

# 726
8-9 лв. на квадрат за старо жилище не е нещо невероятно.

Но моето мнение отново е, че стигне ли се до усещане за изнудване, по-добре е да се търси ново жилище под наем, вместо да си тровят годините напред с обида и подозрения.

# 727
Само че това освен старо, е и необзаведено.

# 728
Според мен също 800 на това са му много. Подобно жилище, цялото на паркет, нециклен и непренареждан (май), стени на латекст, баня на боя и мозайка, стара кооперация на Гургулят, на 3 мин от метрото на НДК, е 800 лв. Къде е метрото в центъра, къде е България и Г. Делчев.

# 729
Наемодател може да поиска 800 и за дупка, щом има кой да му ги даде, значи, цената е 800. На наемния пазар не сме, за да се сприятеляваме или да си влизаме в положението един на друг, а да сключваме сделки. То по тази логика и наемодателят може да е в трудна финансова ситуация...

# 730
Да де, може да поиска, това е ясно. Въпросът е, че сега ще избута сигурни наематели заради хора, които не се знае какви ще са.
7 години да съм редовна с всичко, и аз ще го приема лично, нормално е да реагира така момичето.

# 731
Да де, може да поиска, това е ясно. Въпросът е, че сега ще избута сигурни наематели заради хора, които не се знае какви ще са.
7 години да съм редовна с всичко, и аз ще го приема лично, нормално е да реагира така момичето.
Добре де, това не е ли негова работа, на наемодателя да прецени? Това е сделка, неговите условия са такива, ако не им харесват и си намерят по-добри, разбира се, че ще си излязат. Всеки за себе си преценява какви условия по сделката иска. Наемодателят си носи негативите, както и ползите, наемателите -също.
Само бих ги посъветвала преди да му съобщят, че си излизат, за да направили проучването, но с обаждания и огледи, а не така ангро от имот.бг. В техен интерес е.  

# 732
  • В планината / На морето
НА МЕН МИ ПЛАЩАТ НАЕМАТЕЛИТЕ С БАНКОВ, ОНЛАЙН ПРЕВОД НА ПЪРВО ЧИСЛО, ИЗПРАЩАТ МИ И КОПИЕ НА ТРАНСАКЦИЯТА ПО СКАЙП, КАКТО И НА ПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, ВОДА И ТОПЛА ВОДА

# 733
НА МЕН МИ ПЛАЩАТ НАЕМАТЕЛИТЕ С БАНКОВ, ОНЛАЙН ПРЕВОД НА ПЪРВО ЧИСЛО, ИЗПРАЩАТ МИ И КОПИЕ НА ТРАНСАКЦИЯТА ПО СКАЙП, КАКТО И НА ПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, ВОДА И ТОПЛА ВОДА
И защо крещиш? Не си открил топлата водата. Повечето наематели плащат по банков (през телефона си)път. Ток и вода се проверява с едно цъкцък, дали са платени.

# 734
проучването, но с обаждания и огледи, а не така ангро от имот.бг. В техен интерес е.  
Аз от не чак толкова богатия си опит да кажа, че средната цена съм я виждала поне 50 лв надолу точно на големите апартаменти. Нека проверят.
А и като ще се изнасят, нали първо ще се нанесат на новото място и ще платят там?

Общи условия

Активация на акаунт