Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 228
  • 811
  •   1
Отговори
# 735
проучването, но с обаждания и огледи, а не така ангро от имот.бг. В техен интерес е.  
Аз от не чак толкова богатия си опит да кажа, че средната цена съм я виждала поне 50 лв надолу точно на големите апартаменти. Нека проверят.
А и като ще се изнасят, нали първо ще се нанесат на новото място и ще платят там?
Пълно е с фалшиви обяви за наеми из нета. Има имоти с чужди снимки, има отдавна дадени, има  изобщо несъществуващи. Има обяви за наеми със снимки, произволно взети от интернет. Абе лудница. Същото е и за продажби. Не, имам предвид да проверят сериозно преди изобщо да вземат това решение. Да не се окаже "от трън та на глог". Просто предпазливост. Ако от всички оферти, които им харесат, има поне 3-4  реални, да отидат, да огледат и чак тогава да решават.

# 736
Гал, чак сега прочетох за момичето.
Не е само да му вземеш данните по лк.
Трябва хазяйката да е дала пълномощно да и движи нещата.
Ако няма такова , да дойде и да се разпише под договора ви , че я упълномощава , като декларира в свободен текст.
Ама че работа, как така ще даваш пари на непозната , защото е казала това-онова.
Не давай нищо, такива измамници има, че....
после хазяйката ще каже, че не я познава , нищо не се е разбирала и ще изгориш като нищо.
дори и по телефона да ти вдигне , обясни , че искаш неин подпис под договора за това , че е дала право на момичето да взима парите, като запишеш и нейните данни.

# 737
  • В планината / На морето
НА МЕН МИ ПЛАЩАТ НАЕМАТЕЛИТЕ С БАНКОВ, ОНЛАЙН ПРЕВОД НА ПЪРВО ЧИСЛО, ИЗПРАЩАТ МИ И КОПИЕ НА ТРАНСАКЦИЯТА ПО СКАЙП, КАКТО И НА ПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, ВОДА И ТОПЛА ВОДА
И защо крещиш? Не си открил топлата водата. Повечето наематели плащат по банков (през телефона си)път. Ток и вода се проверява с едно цъкцък, дали са платени.
и къде цъкаш за водата - за студената и за топлата ?

# 738
проучването, но с обаждания и огледи, а не така ангро от имот.бг. В техен интерес е. 
Аз от не чак толкова богатия си опит да кажа, че средната цена съм я виждала поне 50 лв надолу точно на големите апартаменти. Нека проверят.
А и като ще се изнасят, нали първо ще се нанесат на новото място и ще платят там?
Пълно е с фалшиви обяви за наеми из нета. Има имоти с чужди снимки, има отдавна дадени, има  изобщо несъществуващи. Има обяви за наеми със снимки, произволно взети от интернет. Абе лудница. Същото е и за продажби. Не, имам предвид да проверят сериозно преди изобщо да вземат това решение. Да не се окаже "от трън та на глог". Просто предпазливост. Ако от всички оферти, които им харесат, има поне 3-4  реални, да отидат, да огледат и чак тогава да решават.
аз не давам да ми слагат снимки на апартамента , в момента го давам от 15 декември , сложила съм описание, който иска да заповяда на оглед, снимки - не

# 739
НА МЕН МИ ПЛАЩАТ НАЕМАТЕЛИТЕ С БАНКОВ, ОНЛАЙН ПРЕВОД НА ПЪРВО ЧИСЛО, ИЗПРАЩАТ МИ И КОПИЕ НА ТРАНСАКЦИЯТА ПО СКАЙП, КАКТО И НА ПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, ВОДА И ТОПЛА ВОДА
И защо крещиш? Не си открил топлата водата. Повечето наематели плащат по банков (през телефона си)път. Ток и вода се проверява с едно цъкцък, дали са платени.

В сайтовете на местните  ВиК и Топлофикация, а също и чрез Изипей.

# 740

В сайтовете на местните  ВиК и Топлофикация, а също и чрез Изипей.
мерси

# 741
Пълно е с фалшиви обяви за наеми из нета. Има имоти с чужди снимки, има отдавна дадени, има  изобщо несъществуващи. Има обяви за наеми със снимки, произволно взети от интернет. Абе лудница. Същото е и за продажби. Не, имам предвид да проверят сериозно преди изобщо да вземат това решение. Да не се окаже "от трън та на глог". Просто предпазливост. Ако от всички оферти, които им харесат, има поне 3-4  реални, да отидат, да огледат и чак тогава да решават.
аз не давам да ми слагат снимки на апартамента , в момента го давам от 15 декември , сложила съм описание, който иска да заповяда на оглед, снимки - не
защо не давате снимки? От какво се страхувате?

# 742
Пълно е с фалшиви обяви за наеми из нета. Има имоти с чужди снимки, има отдавна дадени, има  изобщо несъществуващи. Има обяви за наеми със снимки, произволно взети от интернет. Абе лудница. Същото е и за продажби. Не, имам предвид да проверят сериозно преди изобщо да вземат това решение. Да не се окаже "от трън та на глог". Просто предпазливост. Ако от всички оферти, които им харесат, има поне 3-4  реални, да отидат, да огледат и чак тогава да решават.
ами не искам - защита на данните Simple Smile пък и той се отдава за 2-3 дена ,докото си избера аз наематели от кандидатите , ей сега се освобождава от 15 дек. и още докато пусках и редактирах обявата, вчера, се скъсаха да звънят днес е първият оглед , надявам се да няма други , това семейство да е подходящо , има много кандидати, които трябва да напуснат ,защото апартамента в който живеят се продава или се връщат собствениците от чужбина- Имам и изискванията - непушачи и без домашни любимци

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 14:55 от RichiRich

# 743
пък и той се отдава за 2-3 дена ,докото си избера аз наематели от кандидатите , ей сега се освобождава от 15 дек. и още докато пусках и редактирах обявата, вчера, се скъсаха да звънят днес е първият оглед , надявам се да няма други , това семейство да е подходящо ,
Наемателите не са се изнесли, а вие организирате огледи (обезпокоявате ги).  Cry
Гледате да не изгубите 2-3 дена без наематели?
Няма ли да го освежите жилището след напускането им?
Снимки винаги могат да "изтекат".
Наемателите като се снимат нали ще се вижда обстановката?

# 744
Пълно е с фалшиви обяви за наеми из нета. Има имоти с чужди снимки, има отдавна дадени, има  изобщо несъществуващи. Има обяви за наеми със снимки, произволно взети от интернет. Абе лудница. Същото е и за продажби. Не, имам предвид да проверят сериозно преди изобщо да вземат това решение. Да не се окаже "от трън та на глог". Просто предпазливост. Ако от всички оферти, които им харесат, има поне 3-4  реални, да отидат, да огледат и чак тогава да решават.
ами не искам - защита на данните Simple Smile пък и той се отдава за 2-3 дена ,докото си избера аз наематели от кандидатите , ей сега се освобождава от 15 дек. и още докато пусках и редактирах обявата, вчера, се скъсаха да звънят днес е първият оглед , надявам се да няма други , това семейство да е подходящо , има много кандидати, които трябва да напуснат ,защото апартамента в който живеят се продава или се връщат собствениците от чужбина- Имам и изискванията - непушачи и без домашни любимци

Това може да се случи само, ако търсенето надвишава предлагането. Ако не е така, без снимки, ще се лишите от много от кандидатите. Можете да си надпишете снимките през средата, за да не могат да ви ги крадат по интернет.  Щом има толкова кандидати, вдигнете цената...

# 745
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Благодаря отново за отговорите по моят казус!
Разбира се, че смятам за абсолютно приемливо всеки наемодател да определя както си иска наемната цена на неговият имот Simple Smile Няма как да се бъркам в това му изискване, а не искам Simple Smile
Благодаря за съветите за реални огледи - така смятам и да процедираме.
Наистина приемам отношенията ни с хазаите като сключване на сделка и не смятам, че трябва да има сръдни и караници - все пак сме възрастни хора, които се договарят за нещо. Просто ме обхваща ... тъй де, не намирам точната дума ... като се сетя за цялото събиране на багаж, разглабяне, после сглабяне на мебели и т.н. Simple Smile
Пожелавам на хората после да си намерят добри наематели ..., но пък съм и убедена, че ако не отделят средства да сменят поне дограмата, ап. е изцяло външен, няма да може да се отдаде на исканата от тях сума 800 лв. Но пък знае ли се ... Може и да си намерят техните наематели, на тяхната цена ... Просто по мое, и на съпруга ми, виждане, ако даваме 800-900 лв. за наем искаме поне да има хубава дограма и ремонтирана баня Simple Smile Не ми пречи овехтяването и остарялостта на ап. , но и наемната цена трябва да е съобразена, според мен, с това ...

# 746
Няма дума "сглабям", иначе за запетайките мерси.

# 747

Крадат снимки и си ги ползват за набирателните обяви. Peace

# 748

Крадат снимки и си ги ползват за набирателните обяви. Peace
Сложете диагонално един голям надпис "Собственик" и готово.

# 749
Почти безобидна,

Имате ли как да се договорите - ако ще увеличава наема, на сложи нова дограма?
Или вие да я сложите за сметка на наема?

Може да се съгласи

Общи условия

Активация на акаунт