Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 205
  • 811
  •   1
Отговори
# 750
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Почти безобидна,

Имате ли как да се договорите - ако ще увеличава наема, на сложи нова дограма?
Или вие да я сложите за сметка на наема?

Може да се съгласи

Опитвали сме се миналата година ... Но ап. е наследствен на възрастна жена пенсионерка и двамата й племенника - делят наема на 2 и после 1/2 на още 2 ... Та, наистина им е за допълване на доходите това, което вземат като наем и отказаха тогава. Сега, като са големи сметките за парно през зимата още повече няма да се съгласят ... Здрави да сме - и ние, и те ... Всеки от ситуацията ще си намери неговото решение ...

# 751
От опит знам, че пазарът определя цените, обаче 800 лв. за стар неремонтиран и необзаведен ми се струва лудост. С уговорката, че съзнавам как добрите оферти са рядкост, но само преди дни приятели наеха тристаен около 90 кв.м в Младост-4 под Бизнеспарка (достатъчно скъп и търсен квартал) за 900 лв. - обзаведен, ново строителство, сравнителство, нова техника (може би на 2-3 години). Новичко, чистичко, топличко, млади съседи...

# 752
Въобще не виждам повече от 1000 за апартамент, който се намира в квартал, да ме прощавате.
А за случая горе - ясна работата, щом 2+различни човека взимат пари. Аз бих се навила и бих се изнесла при първа възможност. Големи жилища под наем бол.

# 753
За тези 900 лв колко домакинства живеят?
Ако е 1 семейство - наемът хич не е нисък.

Ако 3 човека си го делят, бива

# 754

Семейство с две големи деца в 3-стаен апартамент за колко лева да им е наемът според теб? Допускаме, че е хубав квартал и ап. е сносно ремонтиран и обзаведен.
Въобще не виждам повече от 1000 за апартамент, който се намира в квартал, да ме прощавате.
А то пък в центъра е една хубавиня. Семействата едва ли се избиват за там.

# 755
Всеки случай е по-хубаво от бетонните градини на Младостите, поне за мен.

# 756
  • София
Е, те понеже няколко души делят наема на Безобидна, затуй така, все им е малко. С тази схема шанса някой да вложи пари в апартамента е 0. Всеки ще чака другия нещо да предприеме.  Питали ли сте да го купите? Или чакат бабата...тъй да се каже..

# 757
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Е, те понеже няколко души делят наема на Безобидна, затуй така, все им е малко. С тази схема шанса някой да вложи пари в апартамента е 0. Всеки ще чака другия нещо да предприеме.  Питали ли сте да го купите? Или чакат бабата...тъй да се каже..

Влагане за пари за подобрения няма да има ... поне на този етап ... А и в близките години също. Имат си го ползват си го както си знаят - за отдаване под наем. Едната собственичка е пенсионирана дама на около 70, ако тя си замине ... собствениците вече стават 4-ма. Не сме говорили за продажба, защото от разговори с тях сме си направили извода, че това няма да стане. Апартамента се нуждае от цялостен, основен, ама основен ремонт - да остане само на шпакловка и замаска, без дограми и да се почва - > а това са поне 40 000 + лв. Тристайни в района (около 85 кв. ) вървят 70-90 000 Е. На този, в това състояние повече от 60000Е никой няма да даде, а това за делене на толкова хора (4 човека) ще е малко ... Та, така си върви живота ... Дава се под наем и се харчат за ежедневни нужди малкото пари, като се разделят ... Не искам да правя сметка на хората - те си знаят, но наистина е просто нещо, което имат и си го ползват ... по възможност без да се обременяват с допълнителни ангажименти ... Но и тези възможности ще се изчерпат в един момент ... Ние ще останем още 2-3-4 месеца най-много и ... след това наистина ще им се наложи да се стегнат и да отделят средства за ремонт, защото няма да могат да му вземат и сегашният наем от 650 лв. , ако не направят нищо по апартамента ... Но това са си техни грижи ...

# 758

Семейство с две големи деца в 3-стаен апартамент за колко лева да им е наемът според теб? Допускаме, че е хубав квартал и ап. е сносно ремонтиран и обзаведен.

За семейства също е много добре. Едни от най-добрите училища са точно там. Отделно и градинките ги поддържат много добре с хубава зеленина и нови детски кътове.

# 759
За споменатия тристаен - семейство с две деца. 900 лв. е добра оферта от гледна точка на наемател за подобен имот - мебели и техника на 2-3 години макс, хубава баня, хубави смесители, на 5 минути от Бизнеспарка. Може да е квартал, но е квартал с много работни места, концентрация на фирми, които предлагат добри заплати. Сега построиха още една бизнессграда там, което ще направи жилищата наоколо още по-търсени.

# 760
В цитираните квартали тристаен за 60 000 евро абсурд да се намери. Каквато и катакомба да е. Та, наистина проучете си пазара за продажби и наем, защото ще се изненадате.

# 761
На този, в това състояние повече от 60000Е никой няма да даде, а това за делене на толкова хора (4 човека) ще е малко ...  ...

Аз бих дала 60 000 евро още днес, ако знам че ще му вземам 800 лв наем. Wink

# 762
На този, в това състояние повече от 60000Е никой няма да даде, а това за делене на толкова хора (4 човека) ще е малко ...  ...

Аз бих дала 60 000 евро още днес, ако знам че ще му вземам 800 лв наем. Wink

Няма начин в момента в Бели Брези, Борово, Стрелбище или Гоце Делчев тристаен панел или ЕПК да е на тази цена, освен ако не е измама или сделка между роднини, говорим за реална обява на свободния пазар - цените там са около 90-100 К евро за 80-85 кв за ремонт. За НС и стара тухла пък изобщо не говорим. И не състоянието е определящо, а мястото.
В цитираните квартали тристаен за 60 000 евро абсурд да се намери. Каквато и катакомба да е. Та, наистина проучете си пазара за продажби и наем, защото ще се изненадате.
И аз така мисля.

# 763
Да, в добрите квартали е по-изгодно да се наема, отколкото да се купува.

# 764
За това казвам, ако някой продава за 60к тристаен който се отдава за 800лв, да ми свирне, ще се договорим.

Общи условия

Активация на акаунт