Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 34 748
  • 811
  •   1
Отговори
# 30
Боксониерата е стая, отделена от тристаен. Има електромер, но няма собствена партида. Та аз си засичам тока и давам парите и след 10 дни - няма ток. И единия път го беше спряла хазайката.
Не съм против ремонта. Съвсем друго ме ядосва в случая.

# 31
Боксониерата е стая, отделена от тристаен. Има електромер, но няма собствена партида. Та аз си засичам тока и давам парите и след 10 дни - няма ток. И единия път го беше спряла хазайката.
Не съм против ремонта. Съвсем друго ме ядосва в случая.
Значи, живееш в стая от апартамент, съответно плащаш нисък наем. Когато си на нисък наем винаги има неудобства.
Наеми си самостоятелна боксониера и с тока няма да има грижи.

# 32
Аз мисля, че решението е просто - наеми си стая в хотел/ хостел и за тази седмица хазайката да го плати, или просто да ти отбие от наема. А ако ти предлага нещо тя - я примоли да го почисти и оправи браеата

# 33
Значи, живееш в стая от апартамент, съответно плащаш нисък наем. Когато си на нисък наем винаги има неудобства.
Наеми си самостоятелна боксониера и с тока няма да има грижи.
Коментирахме още в предната тема, че не плащам нисък наем, а е точно като за самостоятелна боксониера в квартала. Не ми се повтаря, вече съм го писала назад.
Аз мисля, че решението е просто - наеми си стая в хотел/ хостел и за тази седмица хазайката да го плати, или просто да ти отбие от наема. А ако ти предлага нещо тя - я примоли да го почисти и оправи браеата
Рефренът й е 'много неща са ми на главата'.
Уредих си нощуването, но... не съм за това под наем.

# 34
Gal, мисля, че трябва да ти приспадне от наема дните, в които не си ползвала квартирата, както и да ти се извини за неудобството.
Сегашните ми наематели са с котка, по абсолютно нищо не личи, че има животно вътре. Обаче при следващите наематели не бих рискувала. Просто не искам да поема риск, който мога и да не поема.

# 35
  • София
--Gal--, аз помня когато беше обяснявала за случките с тока... На твое място може би бих започнала да се оглеждам за ново местенце. Мен лично ме дразни липсата на всякаква самостоятелност, а и щом започваш да се дразниш на хазяйката май така е най-разумно.

Pepina_n3, аз съм писала по въпроса с домашните любимци, но най-накратко: две момчета с куче, разрешихме им. При изнасянето след година и половина в апартамента ни посрещнаха две кучета и котка. Равносметката - косми и мизерия навсякъде, опикан и надран чисто нов диван. Съсипани ниските части на комарниците на прозорците и вратата, косми в леда във фризера, между всяка една щора, хубаво набити в дивана, в пералнята, във фурната, нагризани изтривалките пред вратите...

# 36

Pepina_n3, аз съм писала по въпроса с домашните любимци, но най-накратко: две момчета с куче, разрешихме им. При изнасянето след година и половина в апартамента ни посрещнаха две кучета и котка. Равносметката - косми и мизерия навсякъде, опикан и надран чисто нов диван. Съсипани ниските части на комарниците на прозорците и вратата, косми в леда във фризера, между всяка една щора, хубаво набити в дивана, в пералнята, във фурната, нагризани изтривалките пред вратите...
а накрая платиха ли щетите?  А паркета как беше?

# 37
  • София
Паркета е естествен и не беше току що циклен и лакиран, нямаше щети и разлика по него. Явно е качествен достатъчно.
Аз им казах колко пари ще им удържа за почистване на дивана само. За първи път се сблъсквах с подобно нещо и бях в шок и въобще не реагирах адекватно, трябваше да задържа целия депозит, а не само 100 лева. Те имаха и по 4 неплатени сметки за вода и топло и там отиде остатъка.

Научените уроци: с новите наематели ходим всеки месец да взимаме наема в апартамента, оглеждаме всяка стая с по един поглед (това е описано в договора), следим много строго да си плащат сметките и също така им разказахме за предните наематели и че няма да допуснем това да се повтори. Дано не ни се случва повече.

# 38
Здравейте. Налага се да се преместя в София, почти не познавам града, можете ли да ме ориентирате към брокер или агенция за недвижими имоти. Трябва да си наема едностаен апартамент, ровя се в интернет и намирам все някакви обяви, не мога да разбера реални ли са или не, от утре ще почвам да звъня да видим. Искам да ви попитам вие като наемодатели държите ли наемателят в момента на наемането да има работа в София? Четох различни мнения и това малко ме притеснява. Ще си потърся работа, но след като съм си наела жилище, защото няма къде да живея. От финансова гледна точка - имам достатъчно средства за няколко наема напред, тъй като съм работила в чужбина. Благодаря ви предварително и усмихнат ден Wink

Щях да пропусна: ако вие или ваш познат предлагат едностаен в близост до метростанция, в бюджетните граници - 450-500 (без партер), може да ми пише. Благодаря отново.

# 39
Здравейте. Налага се да се преместя в София, почти не познавам града, можете ли да ме ориентирате към брокер или агенция за недвижими имоти. Трябва да си наема едностаен апартамент, ровя се в интернет и намирам все някакви обяви, не мога да разбера реални ли са или не, от утре ще почвам да звъня да видим. Искам да ви попитам вие като наемодатели държите ли наемателят в момента на наемането да има работа в София? Четох различни мнения и това малко ме притеснява. Ще си потърся работа, но след като съм си наела жилище, защото няма къде да живея. От финансова гледна точка - имам достатъчно средства за няколко наема напред, тъй като съм работила в чужбина. Благодаря ви предварително и усмихнат ден Wink

Щях да пропусна: ако вие или ваш познат предлагат едностаен в близост до метростанция, в бюджетните граници - 450-500 (без партер), може да ми пише. Благодаря отново.

Аз лично бих си търсила квартира след като имам работа, близо до работата. Така бих спестила много часове в път ежедневно. За брокер, ще пиша на лични. Нормално е наемодателят да иска работещи наематели. Бих изчакала да имам поне интервю за работа, преди да тръгна за София. Има възможности за наемане на стая за ен на брой дни чрез airbnb, booking и подобни сайтове.

# 40
Абсолютно подкепям, точно същото почнах и аз да пиша!

# 41
Здравейте, предходният месец наемателите ми се изнесоха, като настояваха последният месец да е за сметка на депозита при условие, че те ще си заплатят всички сметки след това. До деня на напускане 17.09.2018г действително бяха заплатили всичко и остана уговорката да платят следващия месец сметките от този. Проблемът се яви днес, когато видях, че има излязла изравнителна сметка за парно, като мислех, че предходната от
юли е изравнителна, която сега виждам, че пише обща фактура (те платиха общата фактура, която беше на стойност двеста и няколко лева), но сега има излязла изравнителна, която е още 256лв. Ако някой има  представа, защо има нова изравнителна бележка, ще бъда много благодарна ако сподели?

# 42
Здравейте, предходният месец наемателите ми се изнесоха, като настояваха последният месец да е за сметка на депозита при условие, че те ще си заплатят всички сметки след това. До деня на напускане 17.09.2018г действително бяха заплатили всичко и остана уговорката да платят следващия месец сметките от този. Проблемът се яви днес, когато видях, че има излязла изравнителна сметка за парно, като мислех, че предходната от
юли е изравнителна, която сега виждам, че пише обща фактура (те платиха общата фактура, която беше на стойност двеста и няколко лева), но сега има излязла изравнителна, която е още 256лв. Ако някой има  представа, защо има нова изравнителна бележка, ще бъда много благодарна ако сподели?

Бих питала топлинния счетоводител на имота защо има нова изравнителна. Най-вероятната причина е, че не е имало достъп до един или няколко имота в сградата в края на отоплителния сезон. След отчитане на тези имоти, изравнителните сметки на всички се преизчисляват.

Още веднъж се налага изводът, че НЕ ТРЯБВА да се ползва депозитът за последен наем, както вероятно пише и във вашия договор.

Проблемът се е явил днес. Те известени ли са? И как ще ги хванеш да си платят?

# 43
юли е изравнителна, която сега виждам, че пише обща фактура (те платиха общата фактура, която беше на стойност двеста и няколко лева), но сега има излязла изравнителна, която е още 256лв. Ако някой има  представа, защо има нова изравнителна бележка, ще бъда много благодарна ако сподели?
Може и някой да е пуснал жалба за преизчисляване ако грешно са му засечени уредите + или горния сценарий. Сега трябва да ги търсиш и да молиш да си покрият това потребление. Въобще това отчитеане е  такава измама и са толкова нагли топлинните счетоводители, думи нямам.

# 44
Gal, нека хазяйката да ти намали наема с 1/4, а ти си вземи Airbnb. Аз доколкото помня историята, мисля, че се ядосваш, че този теч беше от преди ти да отидеш, ама хазяйката се правеше на ударена. Ако ли пък не, наистина намери някоя приятелка, в която да се изкъпеш 2 пъти. Не е лято все пак, няма да стане нищо фатално ако не се къпеш всеки ден Grinning Иначе за ремонтите по принцип, ако се наложи инцидентно, освен с намаляване на наема не виждам как да се компенсира. Все пак и в собствено жилище да живееш пак се случват такива неща.. Пък и в договорите не фигурира заместващо жилище Simple Smile Сетих се и друго - тази седмица ходи на фитнес и се къпи там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт