Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 827
  • 811
  •   2
Отговори
# 105
Може би зависи от ФБ-групата. Първия път ми писаха основно хора над 25 години, само че, не помня коя беше точно. Ще си питам сегашните наематели да ми кажат 😃
В други групи съм срещала откровено груби или безсмислени такива - за алчните лоши хазяи, основно тогава са ограничавани, но все пак се вижда, че тая функция е ползвана.
Не ме притесняват, че могат да разгледат ФБ- профила ми - ограничила съм достъпа до него и най-много да видят профилната ми снимка на майка с дете и един-два пейзажа, свидетелство на бездарните ми фотографски търсения, но пък от профилите на други може да се направят големи заключения (нацистки призиви, алкохол и цигари на фона на летящи салфетки и т.н.).

# 106
Краси, виж тази група във фейса, за мен е една от добрите
има и други , но не ги намирам сега
дано да е тази , която търсиш
АПАРТАМЕНТИ И СТАИ под наем СОФИЯ БЕЗ БРОКЕРИ
https://www.facebook.com/groups/1790505331252997/

# 107
Благодаря! Имам опция да ползвам брокер без комисионна за мен, но засега предпочитам да не я ползвам.

# 108
Фейсбук върши работа и оттам ще си намерите наематели директно, без никакви брокери и плащания. Хората не пишат под обявата, а директно на лични. Профила ви го  разглеждат, вие също разглеждате техните.
Друг е въпроса искате ли да имате тази информация в публичния Фейсбук?

Аз лично не бих дала комисионна на посредник като наемодател. Бих дала обява в някой сайт, плащам си обявата и на всеки брокер казвам, че не давам комисионна. Брокерите  молят да сложат имота в сайтовете си. Надписвам си снимките, и въпреки това някои некоректни се опитват да изрежат надписа и да разтегнат останалото от снимката.  На такива им казвам веднага да свалят обявата.

# 109
  • София
Здравейте, аз и моят приятел търсим да наемем двустаен апартамент до 700лв. Имаме котка - британска късокосместа. Мейлът ми е bojidaramancheva@abv.bg. за снимки. Желанието ни е да е с по-нови мебели и да е сравнително близо до метростанция. Готови сме да дадем 2 депозита. Благодаря!

# 110
  • София
fanfanito, чуй се с наемателя и го помоли за подпис. Според мен се случват такива неща, няма какво да се притесняваш. Той влязал ли е във владение?

ПС: Подпис трябва да има на всяка страница и от двама ви.

# 111
  • София
Уфф, и моите сравнително безпроблемни наематели напускат... егати.... някакво дежавю ми е Grinning
Миналата година баш по Коледа се падна да правя ремонти и януари /февруари да търся наематели... сега май пак така ще стане.... Confused

# 112
  • София
Yangdze, неподходящо време от годината, но сега налагат ли се пак ремонти?

Имам близка приятелка, която в чудо се е видяла, търсят си под наем (двойка са) нещо хубаво и спретнато по линията на метрото от центъра, Изгрев, Изток и тези квартали и няма и няма... А имат бюджет до 900 лева, което ми се струва много.

Направо не знам какво се случва с пазара!

# 113
Yangdze, много неприятно. В подобан ситуация съм, затова реших, че следващия договор ще е или за 12 месеца, като на 11-тия следва или преподписване или срок, който да не е декември/ януари, когато е най-куцият период. Аз не се оплаквам, пуснах обява и засега имам поне 5 двойки, които са много заинтересовани, но все пак зимата не е най-приятното време за смяна на квартири и квартиранти.

# 114
  • София
Ами каквото такова, реших пък че ще поискам по - висок наем сега и в крайна сметка ще съм на сметка от това
Миналата година тези , уж познати , ги пуснах на сравнително нисък наем и сега имам основание да повиша Confused
Незнам дали ще се налагат ремонти, понеже миналата зима ремонтирахме основно... та едва ли сега ще се налагат... ама знам ли, като се изнесат ще видя "пораженията" Ходила съм през 2-3 месеца и ми се струваше че поддържат, но може да има изненади
Отделно , то само да изпера килимите( да викна фирма да ги вземат) . Да изпера дамаските на диваните, пак с фирма . Да изчистя хубаво и да лъсна, да се занимая със сметки и отчитането на всичко коректно, да следя последните плащания... плюс евентуално дребни ремонти = то не е малко цялата разправия и то посред зима, по Коледа  + най - неприятното е търсенето на нови хора и да са свестни Confused
Какво да правя с последните сметки, да речем за декември? Чакам да мине месеца и да се отчете всичко , да излязат сметките, плащам ги от депозита? И после им връщам разликата? Аз не помня преди как сме правили, честно... пък и сега ще има парно Thinking

# 115
Аз идвам да се оплача пак.
Ремонтът на банята ще хване 2 седмици. Хазайката ми е 'осигурила' жилище, което не мога да заключа. Не знам как ще реагира, когато си направя устата за отбиване от наема. Вчера не ми вдигна телефона.
Квартирите, които имах като резерва - в едната още има хора. Другата е на майката на МП - преди 3 седмици ходих, огледах, този уикенд щяхме да се виждаме да се разбера с жената. Тя взела, че казала на МП, че нямало да го дава на познати. Не се познаваме с нея, не съм представена като гадже, не е искан по-нисък наем.
Яд ме хвана.

# 116
Къде ще се буташ пък ти при /кандидат/ свекървата? Simple Smile
Според мен измисли нещо за тези 2 седмици и после, ако те устройва сегашната квартира, ще се радваш на новата баня.

# 117
  • София
Гал, аз директно бих започнала да гледам комерсиалните обяви и да се нагласям за изнасяне. Ами ако и тези две седмици се окажат повече?

# 118
Аз идвам да се оплача пак.
Ремонтът на банята ще хване 2 седмици.  Не знам как ще реагира, когато си направя устата за отбиване от наема.
Ще и кажете да си прочете договора. Там пише, че ви пренаема  жилище с  баня и самостоятелно заключване (боксониера в двустаен ли беше? Simple Smile).  Тези две условия са нарушени, т. е. хазайката ви е незиправната страна.  И трябва да плати неустойка - в случая отбив от наемната цена за времето на ремонта.

# 119
То едната седмица мина вече Simple Smile Ама е притеснително как за този ремонт от 2 дни станаха 5, после станаха седмица, като изтЕче седмицата се оказа, че още 5 дни ще работят. Сега не знам - в петък уж слагат вентилатора, ама като дойде петък, да не се окаже, че ще има ново удължаване  😁 Вече не знам смешно ли ми е, тъжно ли ми е.
Обявите ги гледам, но малко тъпо се получи с тези уж сигурни места.
Иначе не изгарям от желание да плащам на свекървата, но за парите си жилището й е добро. Мрънкала на МП 'ми то тя сигурно взима под 1500 лв заплата'. Ми не че нещо, но жилището не е за човек със стандарт 1500 лв заплата.

Общи условия

Активация на акаунт