Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 36 116
  • 811
  •   1
Отговори
# 165
Да бе, 200. Аз съм в едностаен 50 кв. с приятеля ми и са ми 70 лв. сметките + 15 входни за двамата.

# 166
Лъки, смятам си ги. Не съм от вчера под наем, нито от вчера си плащам сама сметките.
Като каза домоуправител, при нас няма такъв, няма такса, никой не чисти. Входът прилича на гъз. Асансьорът е шикарен, с чип, обаче за 4 месеца съм видяла само един човек да се вози. Входната врата уж се заключва, ама само на теория. На нашата площадка и крушка няма, всеки се ослушва, един бил нисък, друг нямал стълба... Утре ще хвана майстора, че е висок, да сложи една крушка. Хубаво, че имам резервна.
Та, в Германия едва ли е така без крушки и мръсно Simple Smile

Да бе, 200. Аз съм в едностаен 50 кв. с приятеля ми и са ми 70 лв. сметките + 15 входни за двамата.
О, 200 са си. Телефон с апарат 45, дом.нет 15, ток 40, вода 15. И кредитната карта 30. Зимата си чукват 200.

# 167
Галче, що не видиш във фейсбук групите. Понякога пишат момичета, че си търсят съквартирантка. Разбираемо е , някоя отива в чужбина, друга при приятел или се жени. Има и хубави апартаменти и дори е по-весело понякога или поне се чувстваш по-добре. Някои жилища са си почти стаята самостоятелна и отделна , другата отделна и общите сметки си делите, но ако се разберете и сте си една "кръвна група" може и да ти е по-добре. На сравнително хубаво място и с добро обзавеждане съм виждала стаи на добра цена. Просто погледни , може и да не се харесате, но... поне опитай .

# 168
Ми не знам как го правите това. Тока ми е 15-18 лв.,топлата вода 10-12,студената до 10, нет и тв 20, телефон 23 *2. И сме двама. Зимата не знам още, миналата е било 50 отгоре. Но аз и търсих жилище с ниски консумативи и исках да видя старите сметки.

# 169
И в отоплителния сезон ли? Браво на вас.

Лъки, смятам си ги. Не съм от вчера под наем, нито от вчера си плащам сама сметките.
Като каза домоуправител, при нас няма такъв, няма такса, никой не чисти. Входът прилича на гъз. Асансьорът е шикарен, с чип, обаче за 4 месеца съм видяла само един човек да се вози. Входната врата уж се заключва, ама само на теория. На нашата площадка и крушка няма, всеки се ослушва, един бил нисък, друг нямал стълба... Утре ще хвана майстора, че е висок, да сложи една крушка. Хубаво, че имам резервна.

За входа сложи едни 10тина лева да кажем.
Еми не знам как живееш с оставащото от заплата, много малко ми се вижда. Хем мизеруваш, хем неволи с квартирата.

# 170
  • Варна
Аз казах по-рано нека не се сравняваме със западните страни, защото е несериозно. Шефката на майка ми в Берн е наела жилище за 1500 франка и само защото се е оказало, че фурната е мръсна, жената е направила рекламация и са й приспаднали 200 франка. А аз тук съм си търкала печки раховец по 2 седмици, съсипвала съм си маникюра - за моя сметка. Пазарите в двете държави просто са несравними.

За сметките - съвсем реално е да стигнат 200 лв на месец. Аз миналата зима имах сметка за ток 110 лв, вода - 10, интернет и тв - 20, телефон - 20. И съм сама. Още като наемах жилището, ми беше ясно, че ще е трудно с отоплението. Става въпрос за последен етаж от къща. Но много ми хареса самия етаж, местоположението, гледката и ниския наем, та всичко е изчислено. Simple Smile

# 171
So Lucky* първа зима ще ни е тук, но апартамента е вътрешен, югозападен и много топъл, не очаквам високи сметки. Още не ни се е налагало да пускаме отопление.
Късмет на Gal, дано си намериш нещо наистина подходящо.

# 172
Да се чудиш, при тия ниски лихви, докога ще царуват хазаите.

# 173
  • Варна

Ей това студентите са много глупави същества. Как само са се прецакали, като не са си купили жилище в града, в който учат по 4 години.
Аз като се изнесох от вкъщи на 18, може би тогава е трябвало да тегля ипотечен кредит по твоята логика? Явно съм направила невероятна грешка в живота си.
Ай малко по-сериозно.

# 174
Тази твоя змийска злобичка ми идва в повече. Не помагаш на никого. Просто пускаш излишен коментар, даже не се разбира какъв ти е случаят с озлоблението. Айде стига.

Еми не знам как живееш с оставащото от заплата, много малко ми се вижда. Хем мизеруваш, хем неволи с квартирата.
Не знам какво разбирате под мизеруване. Не съм спряла заведенията, киното и глезотиите, просто не се охарчвам за тях всеки ден. Смисъл, за какво трябва да харча, че да не се сметне за мизеруване?

# 175
  • София
е, млади сме били всички , човек знае и 2 и 200 , пък бяха за мен най безгрижните години като живеех сама на квартира, като имам имам и харча за скъпи неща, като няма няма... и на картофи ще карам и ще издраскам до заплата, ама с деца неее става и толкова... 

# 176
  • София
Ама какво сте тръгнали да ѝ разпределяте бюджета на Гал? Ако иска съквартирант/ка ще си намери, жива я ожалихте значи!

Аз като живеех сама по-миналата година и на мен тока ми беше 13-18 лева, но за ТЕЦ давах към 90, та пак стигах 200 за всички сметки.

# 177
Обсъждам тенденции, да не искаш тока да ти смятам или с какво колело ходиш на работа.

# 178
Аз миналата зима имах сметка за ток 110 лв,
Didi168,
бяхте споделили, че ползвате климатик,
на който не му е правена основна профилактика (цялостно разглобяване).
Мисля, че и от там имате неефективност.
Каква марка и модел е климатика, и каква квадратура отоплявате?
Колко Ви сметката за ток без да ползвате климатик?

# 179
110лв за ток през зимата ми се вижда съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт