АПРИЛСКА и МАЙСКА лятна ваканция

• 23 038
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Но за акането е желязна. Само в гащите и това е. Някй знае ли някой полезен трик?
Знам, знам, ама много малко са майките, които ще го направят. Нека да разкажа нашия случай.....

Стоим си с Кети у дома. Тя както винаги гола. Знам, че трябва да ака и я питах три пъти. Нашата не и не. Нали тя трябва да реши кога.
Прибира се баща й. Аз приготвям нещо в кухнята. И изведнъж чувам кански писъци от устата на тати. Отивам в другата стая и няма да ви кажа какво намерихме. Майката, таткото бебето и всички роднини на акото из цялата стая (Цитат Ивчо Mr. Green). По килима, по дивана, по гардероба, вътре в гардероба. ОТКАЧИХ #Cussing out. Хванах я, заведох я в банята и я цапнах по ръцете и краката с нейното ако. Тя реве иска да излиза. Не смее да се пипне. И само повтаря МИЙ МЕ!!! АЗ и баща й чистим родата от стаята и й обясняваме, че е наказана. Стоя така 3-4 минути докато  изчистим стаята. После Сашо влезна да я измие в банята, защото играехме сценка, че мама повече няма да мие акото на Кети (не помагаше). Мие я в банята и ми се кара на мен, че това няма измиване, а уж не я бях намазала много. После детето обясняваше на всички "Мама ме маза с ако, щото цялата къча е в аня" .  И ме заплашваше "Аз кажа на баба Диди".  От тогава до ден днешен си ака само на гърнето. Иначе и тя беше като Евка, но Зори е по-търпелива от мен. Аз уверявам ви тогава изтрещях. И сега като се сетя гледката на стаята  се втрисам. А и Кети ми го правеше нарочно. Всички познати на морето го констатираха. Аз я заплашвах дългооо време, но ефект нямаше.
Та метода е гаден, но безотказно действа. на мен ми го каза една приятелка, която чакала така 1 година  и само го заплашвала с това, но най-накрая го направила свекърва й. И тя каза, че от раз е започнал да ака където трябва
И да споделя, че вече започнахме със "Какво е това?"  smile3511 Аууу побеля ми косата......
Добре дошли в отбора. Вчера Кети казва на татко си  "Искам ода пака с ата" и баща й отговаря "Добре, ще отидеме в парка и ще играем с колата", а тя "ЩО??????"
Сутринта гледаме по телевизията Тя и Той. Сцената е в леглото и ще си правят бебе. Тогавя Тя казва "Сваляй гащите" и Кети "Мамо, що чичото сваля гачите? Боли го емчето и? Оди ака". Аз отговарям "Ами да" и тя "Щоооо"
Ама цицината си ви я бива. Аз ако не знаех, че е цицина щях да кажа, че нещосте му сложили на челцето. Милото, дано не го боли и му мине по-бързо

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 10:46 от Evjeni

# 196
  • СОФИЯ
Привет и от нас!
Включвам се май в точния момент...в тоалетните истории Grinning

Evjeni страхотен трик, аз обаче не бих имала смелостта да го направя.

Ицко от 1 месец вече е без дневен памперс. Вече мога категорично да се похваля, че пишкаме и акаме в гърнето. Даже сме без следобеден памперс  Wink Замислям се дали да рискувам някоя нощ, но леглото му е само едно и незнам дали ще изсъхне. Иначе сутрин струва ми се памперса му е празен. Притесненията ми обаче не стигат до тук. Сега всичко е ок, защото е на село. Но когато започнем да водим активен светски живот, незнам как ще се справим........най-вече с голямата работа.

Иначе нашата ваканция продължава в Родопите. Речниковият запас се обогатява с всеки изминал ден. Храненето става все по-трудна мисия, но поне мляко пие в огромни количества.

Пожелавам на всички много лятно и слънчево настроение.

Предлагам една септемврийска срещичка да организираме Peace

# 197
Здравейте момичета,
явно темата,кжято ни вълнува е една Sad
Мога да се похваля че за пишкането нямаме абсолютно никакъв проблем - от раз реши и започна да казва. Без дневен памперс сме и даже си мисля вече и през нощта да го махам.
Проблемът ми е с акането - започна да се стиска - не ака по 2-3 дни. И като му дойде музата - ака прав - не иска да седне на гърнето и изпада в панически ужас и само плаче и вика МАМО МИЙ.
Направо съм се видяла в чудо - и аз страдам с него. Не знам как да постъпя, но съм много притеснена. Не иска  и не иска да седне на гърне. Rolling Eyes

# 198
И Кети имаше такъв период. Точно след като започна да казва за пишото, започна да стиска акото. Тя по принцип ходи два пъти на ден. 30-40 минути след като стане от сън. И изведнъж не беше акала два дни. После акото й стана доста твърдичко. Кети пие много течности, яде предимно супички, но ако не се изака два пъти на ден акито става като камък. Но този период някак си мина от само себе си. Не след дълго започна да си ака пак по два пъти на ден. Както ти казваш права и да се крие и да го прави само в гащите. Явно е някаква стачка. Реагират по своему на новото
Предлагам една септемврийска срещичка да организираме Peace
Може и по-раничко. Хайде тези, които сме в София може да се видим. Макар, че Кети от петък ще е на вилата при баба и дядо. Ама нещо може да измислим

# 199
  • София
Жени разби ме с тази , с извинение, акана работа Mr. Green Mr. Green
Аз явно трябва да се радвам, 4е така безпроблемно стана всичко, ве4е сме и без нощен памперс, ама сутрин като се събуди първата работа е да поиска гърнето (иначе е по скоро фен на тоалетната). Тази сутрин направо се зачудих дали да не търся гърне с по-голяма вместимост, 4е 4иковското почти до ръба го напълни. Но пък той нощно време пие и вода понякога, та е нормално да събира пове4е.
Светле, относно притесненията за леглото- аз слагах няколко пъти (за застраховка) под неговото си чаршафче от тези еднократните (продават се в аптеките по 0.40лв, от материята на памперсите е - отдолу найлон, отгоре като лигнин), за да се запази матрака. Имаше един инцидент, когато почти се бях отказала, защото цялото дете беше мокро, че и завивката, но пък не се повтори. И така ние окончателно "скъсахме" с памперса Peace

За среща както вингаи съм ЗА. Wink

# 200
  • София
ООООООООох и аз като ви чета се радвам,че и при нас стана безболезнено махането на памперса.
Да дойде есента ,да се завърнете,че да се съберем един ден.И Кари като другите наборчета постоянно ме изумява с изказванията си.

# 201
Здравейте, вчера бяхме на консултация. Взехме си доза полио, че сме поизостанали с ваксините. Използвах, за да питам педито за това пускане на Ктеи в гащичките. Тя каза, че детето било учено на сила на гърне. Но при нас това не е вярно, защото тя имаше страхотно желание. Каза да изчакам известно време и ако видя, че продължава да й направи стерилна урина. Каза, че 99% е сигурна, че ще отмине.  newsm78 Ще видим. Дано е права. Аз като я изпишквам няма проблем, ама ако я чакам тя да каже, проблема е на лице.

Аааа Кати ще се караме. Драсни и ти няколко реда за Кари. МОЯ!!! (заповеднически както казва Кети)

# 202
Привет момичета историите ви са страхотни направо се развеселих от смях.

При нас нещата са повече от добри, Пепката е здравичък вече цели  3 месеца  Hug
Аз май съм единствената майка която няма проблем с храненено, яде си моето човече много добре и даже сам.
Памперса го махнахме и дневен и нощен от веднъж, но Пепи не пие течности през ноща и нямамем авариии. Все още имаме по някои инцидент отвреме на време, но и това време ще мине.

Бърбори без да спира и въпроса "Мамо това ко е?" е на всяка втора дума. Много са сладки в тази възраст.
Малко се е закротил, даже е започнал да се заиграва за по 5-10 минути.
Аз съм за среща и през август ние ще сме отпускари през септември.

# 203
Ейй много ме е яд на мен си -вчера правих опити да кача снимки обаче все не ми оставаше време да прочета как трябва да стане - моля помогнете ми малко Embarassed

# 204
нещо пак не се справям - но съм птица упорита Laughing

http://www.bgphoto.net/photos/20272/t632906353108125000.jpg

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=20272&AlbumId=62774

ee най-накрая успях- качила съм ви малко снимки за проба Laughing

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 15:24 от Charr

# 205
Charr с кое не се справяш с качването в албумчето или с показването на самото албумче в темата?

# 206
И аз съм за среща. От 4 до 15 септември съм в отпуск, но още не съм решила къде ще отида. Откакто всехме ключа за апартамента, още не сме имали време поне да влезем да измерим, камо ли нещо друго.
Вие дайте предложения, аз ще се съобразя.

# 207
Evjeni , представям си, как си "изтрещяла", важното е, че резултатът е положителен
Една моя позната е карала 4-годишната кака да си пере сама нааканите гащи, защото 2-годишната сестричка вече е акала в гърненцето и срамът ли, що ли... , но е имало добър резултат. Надядвам се да подейства и при други Wink, ако решат да изпробват този метод.

Сарсарилке, мила, честит ви ключ Hug, а като измерите да не си забравите мерките, когато тръгнете на покупки, като нас Embarassed

# 208
Я вижте това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=118134.20

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119554.0

Хайде на бебеправенетоооооооо ...... ама друг път с анцунга и гуменките или поне  догодина  Mr. Green

# 209
  • Sofia
След 10 дневно пребиваване на Бояна се прибрахме - аз съм добре, но мнооого нервно, хормонално най- вероятно Mr. Green Дребния е супер, там като по чудо хапваше повечко и вече му личи, ако не беше това отвратно време щеше и с як тен да е, но сега е с по- лек загар. Произшествия 0, но съчувствам на Чарр, понеже и ние сме в това положение с акането - тъпче като индианец на едно място и даже на рев го избива, но не иска да ака. Сега последно от 3-4 дни проблема е по- лек, понеже си науми, че като си лягаме следобед и слагаме памперса, тогава задължително ака и се успокой. Но това ми показва, че не е готов да махна изцяло памперсите и засега сме пас.

За септемврийска среща аз съм пас абсолютен, сещате се защо. Не се знае с това секцио кога и как ще ме привикат, а и немога нещо да се движа като хората, подпира ме вече отвсякъде. Но поне ме крепи мисълта, че няма да съм безпарична майка поне първите 9 месеца   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт