Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 418
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
В по предните страници някой беше споменал ,че от оризовата и царевичната каша бебетата пълнеели.
Преди захранване с АМ бебка надаваше 1-1,2 кг на месец .
След захранване с каши през 6 месец + 900 гр  , 7 месец + 600гр  .
Обратно на схващанията със въведени каши наддава нормално.

# 226
В по предните страници някой беше споменал ,че от оризовата и царевичната каша бебетата пълнеели.
С повишаване на двигателната активност след 6 м. бебетата започват да наддават по-малко.

# 227

Това не се дължи на въвеждането на кашата, а просто, защото бебетата след 5-6 месец вече не наддават толкова

# 228
  • Варна
Именно. Повишена двигателна активност - нужда от повече калории. Т.е. това за кашите е поредният мит. Не съм видяла досега дете, което рязко да напълнее, щото са му въвели каша.

# 229
  • Somewhere in Spacetime
Затова след този период на децата им трябва по - калорична храна, за да се задоволят дневните енергийни потребности.

Ако едно дете има фамилна обремененост да качава килограми, ще качва. Имам няколко познати с такива деца. Ами качват децата, макар че те контролират какво и колко хапват. Родителите им се притесняват, защото не е здравословно състоянието както сега, така и занапред.
А за изчисляване на здравословното тегло е важен ИТМ като показател, не само теглото.

# 230
И аз захраних с каши(уж да качи повечко), но реално не е качвала повече, спрямо предишни месеци.
Това, което със сигурност знам, е че кашите я засищат значително повече спрямо зеленчуковите Пюрета.

# 231
  • Варна
Факт, един гол зеленчук няма как да засити за дълго, освен ако не е картоф. Затова му се добавя примерно месце, жълтък, сухар, ориз (след въвеждане на тези неща, де, преди това се дохранва с мляко).

# 232
Аз не съм казала, че бебетата рязко напълняват от каша, а че оризовата каша няма толкова витамини, колкото царевична, елдова, овесена и т.н. и единственото й качество е многото калории, които за съжаление са празни, защото няма почти никакви витамини.

# 233
  • Варна
Е да, но за разлика от тях не е алерген. Затова е добре да се започне с нея. А и не е казано да се дава чиста. В комбинация с плод или зеленчук се получава точно засищаща и полезна храна.

# 234
  • Плевен
Кашите са си полезни и нужни, дори да не са под форма на каша е нужно да се ядът зърнени храни. Картофа може да засища, но съдържа бързи въглехидрати и по бързо се огладнява от него.

# 235
Значи... не знам за каши и прочее, обаче аз днес за първи път дадох пюре и претърпях страхотен провал Sweat Smile Утре ще пробвам пак...

# 236
  • София
Като за говорихме за кашите да споделя моите наблюдения. Те са на голям почит в Русия и бившите й републики. Основна храна са на бебетата и критерии за добре гледано бебе е именно пълнотата. Всички руски бебета са много дебели именно заради кашите. Мислих си, че това е останало в миналото, но се оказа че и в днешно време е така, но в по-малка степен.

Напоследък децата реагират на все повече храни. Моето направи алергична реакция към ориз. Алергологът ме предупреди за картофа също да внимавам.

# 237
Значи... не знам за каши и прочее, обаче аз днес за първи път дадох пюре и претърпях страхотен провал Sweat Smile Утре ще пробвам пак...
И примен така. Такъв рев му дръпна все едно ваксина и слагат 😓 утре пак ще пробвам, може да е по-успешно 😉

# 238
Ох, поне рев нямаше тук Joy Че тя гладна ли е, целият блок разбира... Може би не са съвсем готови още. Rolling Eyes

# 239
  • Варна
Как се прояви алергичната реакция?
Скоро пътувахме и дадох пюрета на Гербер, понеже около устата се цапа доста, веднага почти се изприщи със ситни пъпки и се оцвети ужасно, едва изтрих после. Никога не му се е оцветявала кожата от домашни пюрета с тиква, морков, нямаше нови съставки в пюрето. Но по принцип от седмици кожата му започна да се обрива, четох към глутена как се проявява непоносимост. Взех да се чудя да не е някоя алергия, въпреки че при въвеждането на храни, реакция не е правил.

Общи условия

Активация на акаунт