Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 422
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Как се прояви алергичната реакция?
Скоро пътувахме и дадох пюрета на Гербер, понеже около устата се цапа доста, веднага почти се изприщи със ситни пъпки и се оцвети ужасно, едва изтрих после. Никога не му се е оцветявала кожата от домашни пюрета с тиква, морков, нямаше нови съставки в пюрето. Но по принцип от седмици кожата му започна да се обрива, четох към глутена как се проявява непоносимост. Взех да се чудя да не е някоя алергия, въпреки че при въвеждането на храни, реакция не е правил.

Ако въпроса е насочен към мен, получи много силна диария със зелени изпражнения и слуз.

# 241
Моя получи от ябълково пюре на плазмон. Още на половината пюре му се образуваха много червени почти лилави петна около очите и веждите . До час нямаше нищо но не смея да му дам пак.

# 242
Аз ябълково пюре никога не съм купувала. Все аз си го правех. Това лято имах много домашни ябълки. Заредила съм шкафа за зимата с пюрета Wink

# 243
Аз ябълково пюре никога не съм купувала. Все аз си го правех. Това лято имах много домашни ябълки. Заредила съм шкафа за зимата с пюрета Wink

Как ги направи?И на мен ми докараха цял кашон, от село.

# 244
Обелих, сварих, пасирах , в буркани и топли ги обръщам

# 245
Какви буркани ползваш за пюретата? С тези, които съм купувала с готови пюрета (Гербер, ДМ Био), не става номера с обръщането, не пукат при отваряне, затова правя за два три дни и държа в хладилника, но е голяма занимавка, някой път ми се ще да направя за цяла седмица.

# 246
340 мл ( мисля, че са) от Лидл

# 247
Какви буркани ползваш за пюретата? С тези, които съм купувала с готови пюрета (Гербер, ДМ Био), не става номера с обръщането, не пукат при отваряне, затова правя за два три дни и държа в хладилника, но е голяма занимавка, някой път ми се ще да направя за цяла седмица.

И на мен ми се е случвало. И аз общо взето правех за по 2 до 3 дни напред. Затова и попитах.
Мисля, че трябва да са от старите буркани на винт. Те са по надеждни. Тези купешките от бебешките пюрета, уви, не стават.

# 248
  • Варна
А защо трябва да правите промишлени количества ябълкови пюрета точно? Ябълките са трайни, ще изкарат цяла зима и ще давате пресни. В буркани бих затваряла нещо, което е сезонно и не издържа - праскови, кайсии, ягоди, ако щете. Ама баш пък ябълки...

# 249
Е чак пък промишлени количества?!Ябълките,които имам са за около 10/15 малки бурканчета от по 190гр.
Държа ябълките на хладно и не ми издържат повече от 2 месеца!!

# 250
  • Варна
хм, може би зависи от сорта или от начина на съхранение. Навремето имахме лозе с доста ябълкови дървета и ядяхме ябълки цяла зима. Майка ми ги подреждаше в прозрачни пликове и се запазваха като току що откъснати.

# 251
  • Плевен
И при нас не са особено трайни. На село има сигурно 15 касетки, но определено няма да издържат до на пролет. Но колкото толкова. Не ми се занимава да правя и зимнина. Имам направени само домати, праскови и печени чушки във фризера.

# 252
Момичета как въведохте месото? Аз днес купих на хип чисто месо пиле и пуешко но незнам как да и го дам. Може ли да го смесвам със зеленчуково пюре или 2 3 лъжички само месце?

# 253
Аз тъкмо днес започнах с месото. Педиатърката ми каза аз да си го купя, да го сваря и да дам само него първите два дни по 1-2 лъжички и след това да дохраня със зеленчуково, а от третия ден вече да го смесвам с пюрето. Да, ама взех пуешко и като го пасирах стана много сухо, като жълтък и направо си го смесих с пюрето.

А, за купешките каза по-натам.
Момичета как въведохте месото? Аз днес купих на хип чисто месо пиле и пуешко но незнам как да и го дам. Може ли да го смесвам със зеленчуково пюре или 2 3 лъжички само месце?

# 254
Първо, не са ми толкова трайни ябълките, които ми донесоха. Второ- нямам къде да ги държа цяла зима.
За това предпочетох да ги направя на промишлено количество пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт