Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 315
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Аз на моето дете давам или Верея или Елена

# 616
Наистина с времето вкуса се променя, баща ми от 30 години гледа крави и сме пробвали всякак.

# 617
Герда е права за сушените плодове! Запозната съм добре с състава им, и точно с тези " натурални" кайсии, от Турция ( тъмните)в никакъв случай не бих дала на детето си, дори и на пет години да стане. Работих, преди да забременея в магазин за ядки и сушени плодове, не ги препоръчвам за деца,па камо ли за бебе. Единствено фурмите, който идват от Ирак (те са в зелени кутии ) стават за деца. Но всеки сам решава, не задължат с мнението си никои.

Аз да питам ананас , манго изобщо тропически плодове мога ли да дам?Днес става на 8 месеца.

# 618
Наистина с времето вкуса се променя, баща ми от 30 години гледа крави и сме пробвали всякак.
Не знам, не съм имала такива проблеми.. А познавам и други, които квасят от супер много време и също не се променя.. Не знам на какво може да се дължи това..
Редактирам: по принцип тропическите плодове като ананас, портокал, мандарина, лимон и т.н. се дават малко по-късно, защото могат да причинят обриви, както при нас ягоди, малини и т.н...за мангото мисля, че няма проблем да дадеш..

# 619
Манго на пюре съм давала.
Ананасът е доста киселинен, приготвила съм пюре, в каето има и ананас, не знам кага ще го дам.

# 620
Ананасът май е алерген, защото на мен ми се е случвало да ми се разранят езика и устните от пресен ананас от магазина. Не бих рискувала да дам на бебе.

# 621
Манго от 6ти месец. Ананас - след година. Поне по тази холандска схема https://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvan … -mesecha-vazrast/
А езикът се разранява, ако се яде от средата на ананаса. Тя се изрязва и хвърля.

# 622
Ананас и на годинка не бих дала. На баткото дадох на година и малко и се скъса от рев цяла нощ.

# 623
  • София
Герда е права за сушените плодове! Запозната съм добре с състава им, и точно с тези " натурални" кайсии, от Турция ( тъмните)в никакъв случай не бих дала на детето си, дори и на пет години да стане. Работих, преди да забременея в магазин за ядки и сушени плодове, не ги препоръчвам за деца,па камо ли за бебе. Единствено фурмите, който идват от Ирак (те са в зелени кутии ) стават за деца. Но всеки сам решава, не задължат с мнението си никои.

Аз да питам ананас , манго изобщо тропически плодове мога ли да дам?Днес става на 8 месеца.
Благодаря за полезното мнение, не съм давала още, просто питах дали е ОК, но след това, което казвате няма да рискувам.

# 624
Моя е ял ананас само в плодов йогурт.
Иначе манго с авокадо на пюре го лапа като стой та гледай Wink

# 625
Тези които са Аптамил какви каши давате?

# 626
  • Лайпциг / Перник / София
Момичета, правя ето тези бисквитки в момента, изглеждат много вкусни и лесни. Ще ги пробваме по-късно и ще докладвам Simple Smile
https://otmamazamama.bg/%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0% … 1%82%d0%ba%d0%b8/

# 627
  • Плевен
Аз съм ги правила. Стават доста ронливи и са по подходящи за добавяне към плодове пюре или кисело мляко, отколкото за хапване самостоятелно от бебето.

# 628
  • Лайпциг / Перник / София
Аз съм ги правила. Стават доста ронливи и са по подходящи за добавяне към плодове пюре или кисело мляко, отколкото за хапване самостоятелно от бебето.
Хмм, скоро ще ги извадя от фурната и ще ги видя, но ще ги предложа по-късно с някое плодово пюре например, ако бебчо нищо не успее да хапне в оригиналната им форма Grinning

# 629
Добър ден, на 5 месеца сме преди 12 дни започнах да захранвам, досега съм въвела картоф, морков, тиква, пъщарнак, въпроса ми е с какви нови зеленчуци да продължа и да смесвам ли или да давам направо новия, и по колко лъжички

Общи условия

Активация на акаунт