Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Vartoglava, моля те да споделиш после как си въвела месцето (може и в темата за ЗВБ). Аз мислех за кебапченца от мляно месо, ама още не съм сигурна и аз още давам зеленчуци, сезонните плодове са малко в момента и нещо не се одобряват от госпожицата, предпочита карфиол и броколи.
Ако не забравя ще споделя. Но и аз мисля на кюфтета. Друг вариант който обмислям е с макарони и месото смляно в соса.

# 76
Ние скоро ще си правим домашна кайма и ще отделя от телешко и от свинско месо за малкия. За нас ще направим смесена. Но пилешко, пуешко и заешко не знам как ще въведа.

# 77
Кюфтета и кебапчета пак. Не съм правила пилешки кюфтета, ама що да не се получи и с пуешко и пилешко. Щом с риба става. Крокети с месо и картоф или кюфте с киноа/ориз и месо. А мръвка на кокал директно, бутче например,съм чела, че много добре се приема.Но трябва да са задобряли малките. Тука има готини идеи: http://onehandedcooks.com.au/100-baby-led-weaning-finger-food-recipes/ и https://www.babyledfeeding.com/10-recipes-tips-start-baby-led-weaning/

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 22:24 от LittleCactus

# 78
  • Варна
Аз да се отчета със супите. Simple Smile Накрая реших, че ще ги правя преди да ги хапва, от бързо приготвящи се зеленчуци, дето ще мисля какво, как да съхранявам и как да топля. Късничко ми се получава тази работа със супите, към 18.30 часа, но ги прие с радост, чак съм учудена, понеже те са сходни по състав на пюретата, но редки. Много добре прие лук, броколи, карфиол, както и тиквичка, авокадо, лук, копър. Последната от тиквичка, лук, копър и броколи много не му допадна, някак по-безвкусна стана. На всички добавям и костен бульон.
Относно варенето, аз лично предпочетох на пара, защото така се запазват максимално витамините и всички полезни вещества, както и преобразуваните нитрати при варенето остават във водата под решетката и нея не я ползвам, е съответно изпускам и бульона така. Сега със супите вече няма бягане. Но не съм срещала варенето в тенджера да е проблем, просто на пара го препоръчват като по-здравословен метод. Но аз съм с 1 дете, ако станат 2... времето не знам вече съвсем как ще лети. Simple Smile Иначе не съм от най-готвещите домакини, но за детето ми доставя удоволствие да му давам топла и ухаеща, прясна храна, чак понякога ми е вкусна, а е странно, понеже ям с много сол и подправки, но преоткривам чистия, натурален вкус на храната. Simple Smile
Накисвате ли царевичен грис, подобно на овесени ядки и т.н.? В книгата на Пашова не видях него да го споменава. Другата седмица ще въведа и червената леща, аз я открих скоро за нас, страхотно вкусна крем супа става от нея, е, благодарение и на съответните подправки, но мисля, че ще я приеме добре. Много интересни линкове има в началото на темата, не бях попадала на тях, благодаря! Simple Smile

# 79
Мамчета,някоя давала ли е от Био пюретата на ДМ,какво ви е мнението?

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 13:17 от Pepita10

# 80
Маммета,някоя давала ли е отБио пюретата но ДМ,какво ви е мнението?

Бебо всички пюренца с тази марка ги харесва. Крушата изглежда и има вкус на круша, а тиквата е единственото пюре от тиква, което е с нормален цвят. Докато например Хип изглежда, че слагат оцветители на тиквата и моркова.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 15:00 от Анонимен

# 81
Маммета,някоя давала ли е отБио пюретата но ДМ,какво ви е мнението?

Бебо всички пюренца с тази марка ги харесва. Крушата изглежда и има вкус на круша, а тиквата е единственото пюре от тиква, което е с нормален цвят на тиква. Докато например Хип изглежда, че слагат оцветители на тиквата и моркова.
Благадаря ти много!Живея в чужбина и от скоро започнах захранването с пюретата на Хипп,та нали са Био и видях в интернет,че ДМ също имат Био продукти и исках мнения.

# 82
Забелязах, че като е чисто зеленчуково пюре беба го изяжда, но с жълтък не го изяжда цялото. Половината изяжда и започва да си отваря устата след като й дам с лъжицата без да е преглътнала, все едно ще повърне. На какво може да се дължи?

# 83
И аз ги харесвам на ДМ пюретата. А има и едно слива и круша, което му действа добре, когато има запек.

# 84
Забелязах, че като е чисто зеленчуково пюре беба го изяжда, но с жълтък не го изяжда цялото. Половината изяжда и започва да си отваря устата след като й дам с лъжицата без да е преглътнала, все едно ще повърне. На какво може да се дължи?

Не го харесва! И моята не го обича особено. Когато е топъл жълтъкът го настрошавам и не, тя не иска пюрето. Когато го пасирам не го усеща и си хапва.

# 85
И аз ги харесвам на ДМ пюретата. А има и едно слива и круша, което му действа добре, когато има запек.
Благодаря много!Ще ги пробваме.Още сме в началото на захранването,та съм като в необрано лозе 😆

# 86
Бебето ми ако не изпие малко АМ след обяда не заспива. За мен не е проблем да и дам мляко. Има ли други като нас?

# 87
  • София
И моето според мен някои дни си иска мляко, иначе е нервен. Давам му да си суче като иска.

# 88
Моето също си суче всеки път като й се доспи. Не й отказвам, защото друг начин за приспиване няма! Пробвах всичко! Но се примирих, че си иска млякото и това си е.

# 89
С това заспиване само на гърда ми се реве!

Общи условия

Активация на акаунт