Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 414
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Ами аз не захранвам с пюрета, моята беба си го яде на розички, но предполагам, че ще си отива с картоф и с пащърнак (ако бял морков и пащърнак са едно и също), с тиква и морков не мога да си представя какъв ще е вкуса.
М, ми явно не му понася и за това детето не го харесва. По принцип децата избягват да ядат храни, към които имат алергии и непоносимост, то за това е хубаво да се водим по бебето. Знам и от други мами, че се харесва. Дъщерята постоянно го яде, за сметка на това с плодовете не се разбира въобще.

# 196
Не разбирам тази предубеденост към броколито. То е толкова газообразуващо колкото и крушата, и ябълката. А е безкрайно полезно. На малката(6++) е любима храна, яде го та ушите й плющят и не пръцка повече от обикновено. Освен това сега може да се намери и хубаво прясно броколи и карфиол. Регулира й изхождането също така.
А с какъв друг зеленчук да въведа броколите?Също така имам и бял морков може ли да го въведа към пюрето от морков и картов или към тиквата?

Смело прави каквито комбинации се сетиш те бебетата не са с изградени вкусови рецептори и не им прави впечатление като на нас 😄

# 197
Никакви схеми не съм спазвала , 1 месец от началото на захранването пюрета според сезона , 2 месец каши , 3 месец попара.
От време на време давам и някои неща да пробва ЗВБ  отхапва колкото може дъвчи и преглъща.
Кога се научи да дъвче не знам или имитира нас или е инстинкт.

# 198
Никакви схеми не съм спазвала , 1 месец от началото на захранването пюрета според сезона , 2 месец каши , 3 месец попара.
От време на време давам и някои неща да пробва ЗВБ  отхапва колкото може дъвчи и преглъща.
Аз започнах преди месец с оризжва каша,след две седмици с тиква и така.до сега 3 зеленчука въведени и една каша и вси си мисля;че действам много бавно.

# 199
Поздравления! И браво на бебчето, че се справя с дъвченето.
Хората не сме създадени да ядем пасирана храна. Преди Индустриалната ревюция не е имало бебешки пюрета и никой не е пасирал храната на бебета. Инстинкт е, разбира се, вродено ни е, просто бебета се научават по-лесно като ни имитират. Много по-вкусно и интересно е за бебето, ако е с всички на масата 😉

# 200
  • Somewhere in Spacetime
Аз въвеждам в следната последователност: зеленчук - безглутенова каша - плод - месо - жълтък- глутен.
Кашите ги правя с АМ. То иначе е ужасно на вкус. Представям си аз да ям сутрин смути само с вода... Сега вече има въведен плод и му добавям 15 гр в кашата. Много му харесва оризовата каша. Друга и не съм му давала още.

# 201
Аз въвеждам в следната последователност: зеленчук - безглутенова каша - плод - месо - жълтък- глутен.
Кашите ги правя с АМ. То иначе е ужасно на вкус. Представям си аз да ям сутрин смути само с вода... Сега вече има въведен плод и му добавям 15 гр в кашата. Много му харесва оризовата каша. Друга и не съм му давала още.
На мен ми беше препоръчано да започна с оризовата каша,тъй като се кърмим.А ние гивеем в чужбина и до колкото знам в чужбина имат практиката да започват с каша,когато бебчето се кърми.

# 202
  • Somewhere in Spacetime
На мен ми беше препоръчано да започна с оризовата каша,тъй като се кърмим.А ние гивеем в чужбина и до колкото знам в чужбина имат практиката да започват с каша,когато бебчето се кърми.
Да, да така е, заради желязото в кашите. И тук някои педиатри така процедират.

# 203
  • Лайпциг / Перник / София
Аз да питам оризова каша купувате готова или я правите вкъщи? Ако я приготвяте вие - как ? Благодаря Simple Smile

# 204
Аз купувах готова. Никога не съм правила каши

# 205
Оризова купувах, но много бързо минах на царевична. Според мен от оризовата няма никаква полза, само за дебелеене е.

# 206
  • Лайпциг / Перник / София
Оризова купувах, но много бързо минах на царевична. Според мен от оризовата няма никаква полза, само за дебелеене е.
Хмм това е важно... малкият върви над средна, даже горна граница на тегло. Благодаря!

# 207
Привет!
Не знам дали въпросът ми е за тук, но се надявам да може да ме посъветвате относно домашно приготвените пюренца за захранване - нашите имат градина. Тези дни ще приготвяме тиква, морков и пащърнак - сварени на пара, пасирани и стерилизирани в бурканчета. (Нали така?)
Могат да ни дадат още круши и спанак. Само че тях не знам дали мога да приготвя по същия начин. Дали така или евентуално да ги замразя във фризера, как ще е по-удачно?

# 208
  • Somewhere in Spacetime
От брашно. Меля зърната на брашно.
Аз му давам малко - 100 гр + 15 гр плодово пюре. След сваряване разтварям с АМ до по - течна консистенция. Другото мляко му го давам да го изпие. Ще видим дали ще качва много. Той върви в средни килограми и височина. Изчислявам му и ИТМ-то.

Имаше намаление в ДМ и купих една инстантна, за да пробвам. Не е лоша и тя. Много по - бързо става с нея.

# 209
И аз така мисля. В подкрепа на мнението, давам една статия по темата https://howtoadult.com/dangers-rice-cereal-infants-4267.html

Общи условия

Активация на акаунт