Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 408
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Плевен
Спанака може да го свариш на пара, пасираш, слагаш във форма за лед и замразяваш. И после взимаш кубче и добавяш към въведен зеленчук. Може разбира се да дадеш и изцяло спаначено пюре разбира се.
Бурканчетата ако ще ги съхраняваш няколко дни само, можеш да изсипеш горещо пюре в чисти и сухи буркани. Затваряш и обръщаш с капачката надолу. Стоят така половин час и прибираш в хладилника.

# 211
Благодаря много! След около месец и нещо мислим да започнем със захранването, имам време. Мерси за идеята със спанака, явно няма смисъл от чисто спаначено пюре.  Остава да измисля за тези круши, а, а нещо друго сезонно сещате ли се да „измуфтя”, чудех се за ябълки, но наистина не знам при плодовете има ли нещо по-специфично.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 23:55 от Celesté

# 212
  • Somewhere in Spacetime
Царевицата също не е с високи хранителни качества и се качва тегло от нея. С нея хранят животните точно за това - да имат месо.
Ако трябва да избирам, овесените ядки са в пъти по - добрият вариант за каша. Още обаче не съм  въвела овес. До тогава ще е оризова.

# 213
Селест, крушите и ябълките на тъмно и сухо място издържат доста, 2 месеца поне, ако не са наранени. Ако нямаш къде да ги съхраняваш, може да ги нарежеш на едро и да замразиш в пликове и после вадиш от плика и направо ги слагаш на пара. Аз така си замразих праскови например 😉

# 214
Царевицата също не е с високи хранителни качества и се качва тегло от нея. С нея хранят животните точно за това - да имат месо.
Ако трябва да избирам, овесените ядки са в пъти по - добрият вариант за каша. Още обаче не съм  въвела овес. До тогава ще е оризова.

Затова скоро след царевичната минахме на елда. Но все пак в царевичното брашно има супер много калий, магнезий и други витамини, затова го предпочетох, в сравнение с ориза, в който няма почти нищо. Исках още в началото да започна с елда, но просто не можах да открия такова брашно и затова стана така.

П. С. А, овесените ядки не съдържат ли глутен? И не са ли за по-големи бебета?

# 215
  • Лайпциг / Перник / София
Ако трябва да избирам, овесените ядки са в пъти по - добрият вариант за каша. Още обаче не съм  въвела овес. До тогава ще е оризова.

Затова скоро след царевичната минахме на елда. Но все пак в царевичното брашно има супер много калий, магнезий и други витамини, затова го предпочетох, в сравнение с ориза, в който няма почти нищо. Исках още в началото да започна с елда, но просто не можах да открия такова брашно и затова стана така.
А подходящо ли е за бебчо просто Био брашно от елда от Био щанд?

# 216

А подходящо ли е за бебчо просто Био брашно от елда от Био щанд?

Подходящо е, но аз такова брашно така и не намерих и си купих сурова елда на зърна.

# 217
Лаленце, овесът не съдържа глутен, а протеин подобен на глутена, справка тук https://www.cureceliacdisease.org/faq/do-oats-contain-gluten/. Проблемът е, че при някои производители може да има следи от глутен (както в други продукти следи от соя, ядки и т.н.), чети етикета да пише, че няма глутен. Макар, че и да има, не е проблем. Глутенът и да се въведе на 6 месеца или на годинка, няма никакво значение. По-рано, по-добре даже, справка тук https://www.babycentre.co.uk/x555832/should-i-avoid-gluten-in-my … babys-first-foods

# 218
  • Варна
Аз по идеи на момичетата от тук правих кашите с цели зърна, накисвам от вечерта в топла вода и лъжица кисело мляко/ябълков оцет/ и варя, после пасирах, вече не пасирам.

# 219
Едва ли навремето е имало схеми за въвеждане на храна. Баба ми на 82 години разказва ,че тези жени които нямали кърма са давали на бебето си козе или краве мляко.А когато бебето поотрасне са им правили царевична каша , в началото по рядка каша. Е сега разбира си има всичко и се чудим кое как да въведем...

# 220
Аз да питам оризова каша купувате готова или я правите вкъщи? Ако я приготвяте вие - как ? Благодаря Simple Smile
Аз я купувам готова.

# 221
  • Монтана
Някой давал ли е такива бисквити на детето си? Видях ги в бебешка борса при другите бисквити и сухари, имат шоколад. От каква възраст са подходящи?

# 222
  • Somewhere in Spacetime
Не съм ги виждала тези бисквитки, но по мое мнение, шоколад бих дала над 3 години, макар че много хора дават над 1 година.
Съдържа много захар, мляко, ако е млечен, много мазнини и какао, което води до хиперактивност при малките деца.

# 223
Момичета, канела от кога може да се въведе Thinking
Мисля за печена ябълка с малко канела.

# 224
  • Плевен
След седми месец може да се добавят подправки. И аз първо канела дадох на оризова каша с ябълки.

Общи условия

Активация на акаунт