Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 440
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Лаленце, добави малко мазнина и би трябвало да стане пуешкото пюре.

# 256
  • Варна
месото го въведох смесено със зеленчуково пюре. Не виждам абсолютно никаква логика и причина да го давам отделно. Ползвах месо от бурканчета.

# 257
  • Somewhere in Spacetime
Дали ще е отделено, или не, в стомаха няма разделение.
Ние нямаме мазе, а само килер. Много е топло и никакви зеленчуци и плодове не издържат дълго време. Купувам по малко и слагам във фризера готовото пюре. Ако трябваше да съхранявам големи количества, само стерилизацията в буркани е решението.

# 258
  • София
На мен и фризера ми е малолетен, а терасата е топла. Имам две огромни тикви и сега се препичат на слънцето, но после какво ще ги правя.. Имах и една щайга с ябълки, за няма и месец вече не стават за консумация.
Месо имам от бурканчета и него ще давам.

# 259
А, всеки ден ли варите месото или може да си го смеся със зеленчуците и да стои в хладилника да си имам за 2-3 дни

# 260
  • Плевен
Аз го варя, смилам и слагам във форма за лед и във фризера. И си вадя по едно или две кубчета.

# 261
Здравейте мами, сина ми е на 4 м и 15 дни . Другата седмица ще го захранвам . Имам много въпроси но основните са :
1. Само на обяд ли се дава пюре , за другите хранения АМ ли се дава ?
2 . Вечерята  може ли отново да е пюре или трябва да е АМ ?
3 . Има ли подходящи каши и мога ли да предложа за следобедно хранене или трябва отделно да е захранен с каша ?
4. Къде мога да открия примерни схеми ?
Благодаря !

# 262
1. Като за начало само на обяд се дава зеленчуково пюре.
2. АМ, вечерята е последното хранене, което се замества (мисля, че около годинката се прави това)
3. След месец може да предлагаш следобедно хранене с каша.
4. Гугъл.

# 263
  • Somewhere in Spacetime
Pammy, във Фейсбук има група за захранване. Може да се включиш и в нея ще намериш схеми. Има споделени в постове, както и в раздела "Файлове". Ако имаш нужда от помощ, пиши ми на ЛС, ще ти помогна да ги намериш.

# 264
Първи месец пюре на обяд
Втори месец каша след обяд
Трети месец попара на закуска
Вечерното АМ се замества когато отбивате бебето.

# 265
  • Плевен
Момичета, преди време обсъждахме бебешките бисквити. Днес видях, че лидъл предлагат на тяхната марка бисквити без захар, с брашно от спелта и слънчогледово масло, не палмово. Ако някой се интересува, цената е 3 лв.

# 266
  • София, България
Момичета,как смятате,мога ли да дам фини овесени ядки без термична обработка,само накиснати в киселото мляко от вечерта на 9-месечно бебе (захранено и с двете поотделно)? Предполагам,че няма да му натоварят корема, щом са омекнали? Досега съм ги давала само като варена каша,затова питам.

# 267
Аз винаги ги накисвам от вечерта във вода и на сутринта добавям плод и пасирам.Щом са фини и са накиснати няма нужда от варене Simple Smile

# 268
Мога ли да дам пюре от ябълка и морков?
След като го направих прочетох, че не се смесвали зеленчуци с плодове. Видях, че се продава готово същото пюре, не знам на коя марка.

# 269
  • София
Мога ли да дам пюре от ябълка и морков?
След като го направих прочетох, че не се смесвали зеленчуци с плодове. Видях, че се продава готово същото пюре, не знам на коя марка.

Давала съм, но го приемам за плодово 😊

Общи условия

Активация на акаунт