Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 447
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Мога ли да дам пюре от ябълка и морков?
След като го направих прочетох, че не се смесвали зеленчуци с плодове. Видях, че се продава готово същото пюре, не знам на коя марка.

Само имай впредвид,че го водят запичащо Simple Smile

# 271
Мога ли да дам пюре от ябълка и морков?
След като го направих прочетох, че не се смесвали зеленчуци с плодове. Видях, че се продава готово същото пюре, не знам на коя марка.

Само имай впредвид,че го водят запичащо Simple Smile

Добре ще ни се отрази тогава Wink

# 272
  • Пловдив
Здравейте, искам да направя оризова на каша на моето бебе, купила съм пълнозърнесто брашно от ориз на Екосем. Четох че се слагат 2 с.л. в 150 - 200 мл вода да се сгъсти. Но как разбирате дали се е сготвило брашното? Много се притеснявам да не дам на бебето не сготвена храна. Също смесвате ли с нещо кашата - АМ/кърма или плод? Интересува ме също всеки ден ли се дава каша?

# 273
  • Плевен
Имаше една мама тук, която захранваше по звб. Искам да я попитам дали идеята ми е добра. Мисля да пробвам да направя нещо като кебапчета за бебо. Ще смеля месо, ще прибавя жълтък, някоя подправка и ще ги изпеча. Да ги овалям ли в галета от сухар или не? И също дали биха се получили от нещо сварено зърнено.

# 274
Кога е удачно да предложа на беба храна, от която сама да си отхапва? И как да я приготвя? Може ли например да нарежа морков на ленти и да го сваря така?

# 275
Първо вариш, после режеш на ленти моркова.

# 276
Delenita, кебапчета ще правя тоя уикенд за сефте. Но мисля, че идеята е добра. Ние вкъщи кюфтета ги печем, без да ги валям в галета или брашно. По-скоро ако на месото не му стига само яйце за да стане спойка и да ги оформиш, добави малко брашно, каквото си въвела и печи.
Стават от зърна, ама кажи точно какво имаш предвид. Аз днес направих бисквити от елда (брашно), но може и цяло зърно. Станаха идеални. Тестото стана като маслено и можех да ги оформя както ми е удобно. Аз го разточих и разрязах на дълго. Ей така
Скрит текст:

Скоро ще направя овесени, защото съм правила и преди за нас. От киноа също могат да се направят кюфтенца. От ориз може. Само трябва малко фантазия.
Лаленце, можеш и сега да дадеш, но на ленти нищо няма да стане, ще станат разкашкани и лигави и твърде тънки, няма как да се хванат. Сложи цял морков на пара и после го разрежи на две дълги половини, парчето трябва да може да се хване в бебешкото юмруче и да стърчи над него, за да заръфа бебето тази стърчаща част. Може на пара за 5 мин да сложиш розички броколи и карфиол. Батат и картоф, разрязани на дълго на четвъртини, тиква също. Съветвам батата и тиквата да са с кора, иначе се смачкват в ръката на бебето. Като има кора от едната страна, бебето хваща кората и яде мекото. Мога да пусна снимки утре на лс как аз ги правя, но ето от нета пример
Скрит текст:

# 277
Не се вижда хубаво, банана не се бели изцяло, така ли? Как ще хване цял банан в юмруче?
Мен ме е страх да не се задави, защото се храни с лъжица от повече от месец вече.

# 278
Писах ти лс😉 бананът се мие, реже се на две. После едната половина на дълго и с кората от едната страна, за да може бебето да го хване. Обелен не може да се задържи в ръчичката, разкашква се и пада. Може и както на снимката. Разрязан на две и обелен до половина.

# 279
  • Плевен
Ох с банана ми е голяма мъка. Давала съм два пъти, ма той отхапва огромни парчета и плюе, не се е давил. Случвало се е да има позиви като за повръщане и изплюва парченце.
LittleCactus много благодаря. За зърнените идеята е да смеся сварен ориз или друго с месо, и пак яйце и подправки и да опеча.
На вечеря мисля да давам, защото като ядем иска и той, а не винаги нашата храна е подходяща за него. Сега давам хляб или бисквита.

# 280
Ами с ориз и месо правя топчетата към супа топчета, ама нали ориза е суров и като поврат стават. Може с варен ориз и печене, като ей товаhttp://tedytitova.blogspot.com/2015/05/blog-post_3.html?m=1 ама адаптирано към въведените храни и с месо (разбира се, печени). Ама аз сигурно ще й дам директно от супа топчета да ти кажа честно 😂 само да стигна до свинско/телешко. Ако ги направиш, сподели как са станали 🙂
П.С. имай му повече вяра с банана. Щом плюе, значи всичко е наред. Ще се научи колко да отхапва, с опит се учи 😉

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 21:11 от LittleCactus

# 281
Синът ми е на 9++, добавям по 30 гр.месо в пюретата. Трябва ли да увеличавам или този грамаж е добре Thinking

# 282
  • Варна
Бях чела, че след 8 месец може да е 30 гр. месото, след 1 годинка 60-70 грама.

# 283
Моето понеже все повече отказва да яде хранено от мен днес му направих мъфини за закуска с яйца, кисело мляко, царевично брашно и сирене. Хапна доста добре
Скрит текст:
За утре съм предвидила нещо, което беше идея да са кюфтета от тиквички ама се разляха и станаха едно цяло. С тиквички, яйца, сирене и царевично брашно.
Скрит текст:
Аз на 7 месеца го почнах с неща, които да яде сам. Тогава бяха череши, кайсии.
Краставица доста късно прояде. Но така си осигурявах спокойствие за дълго време, докато ядем. Нарязвам на кубчета като за таратор и му слагам в купичка пред него. И настава спокойствие Wink

# 284
Сгафих!
Вчера за първи път дадох пилешко месо на дъщеря ми, но предозирах.Днес има ситен обрив по челото.Няма друго различно.
Какъв съвет ще ми дадете?Да преустановя въвеждането на нови храни за известен период от време? Confused

П.С.Чувствам се много тъпо!
Толкова четене из интернет и накрая пак гаф Flushed

Общи условия

Активация на акаунт