Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 397
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Добре де, а защо не му даваш АМ като добавка освен пюрето и кашата? Като няма кърма вместо да заместваш акуска давай АМ.

# 466
Добре де, а защо не му даваш АМ като добавка освен пюрето и кашата? Като няма кърма вместо да заместваш акуска давай АМ.
Питам за следобедната закуска-давам само каши.

# 467
Днес дадох картоф запърви път ... пълен потрес. Smiley

# 468

Я кажи кога и какво яде сега, но според мен му е рано за заместване на още едно хранене с твърда храна. Ако за другите хранения кърмата не стига давай АМ.

# 469
Здравейте, скоро ще захранвам, мисля да започна с картоф. И имам следните въпроси към майчетата които са минали по тоя път 🙂. Така значи варя си картофа има ли значение какъв сорт ще е, защото вече се предлагат всякакви. 2рия ми въпрос е колко дни да давам картофа, следващия като въвеждам нов зеленчук, който мисля да е морков, заедно с картоф ли да го добавям или да му дам след няколко дни директно чисто пюре от морков пимерно, а и пак ли трябва с по 1-2 лъжички или мога да давам повече със следващите зеленчуци?

# 470
Здравейте!
Дъщеря ми е захранена на 5+++ месеца, а в момента е на 7 месеца.На обяд яде зеленчуково-месно пюре и рядко не суче малко след това.От няколко дни й давам плод или оризова каша с плод на закуска.Ще започвам работа в два последователни дни и ми се иска да закусва и обядва твърда храна.
Какво да правя след като винаги иска да суче + това, че заспива само на гърда, което допълнително ме обърква с храненията.

П.С.Чета из форума коментари на други захранващи майки, с 2-3 хранения в еди си колко си часа, еди си какво си хапвали бебчета.Звучи така подредено, а при нас сякъш е някакъв хаус.

# 471

Я кажи кога и какво яде сега, но според мен му е рано за заместване на още едно хранене с твърда храна. Ако за другите хранения кърмата не стига давай АМ.
И аз доста мислих и реших,че му е рано за трето заместено.
6,30-7,00-кърма-изпива малко 100-120мл.
11,00-зеленчуково или месно-зеленчуково редувам през ден -почти 190гр.си ги изяжда
14,30-кърма-150мл.
17,30-каша-оризова или царевична
21,00-21,30-кърма-150мл

# 472
Social girl,  на първа страница Kikair е събрала толкова полезна информация. Ми разгледай я. Картофът не е добра идея за първа храна. Безвкусен, лепкав, не предизвиква особен интерес у бебето. Има къде по-добри варианти като една тиква, която е още в сезон.

Moos, изцеждай кърма, щом няма да си вкъщи. Когато кърмиш на поискване, няма режими, мисля, че е ясно.

# 473
Здравейте, скоро ще захранвам, мисля да започна с картоф. И имам следните въпроси към майчетата които са минали по тоя път 🙂. Така значи варя си картофа има ли значение какъв сорт ще е, защото вече се предлагат всякакви. 2рия ми въпрос е колко дни да давам картофа, следващия като въвеждам нов зеленчук, който мисля да е морков, заедно с картоф ли да го добавям или да му дам след няколко дни директно чисто пюре от морков пимерно, а и пак ли трябва с по 1-2 лъжички или мога да давам повече със следващите зеленчуци?

1. Според мен няма значение картофа, но и аз като Кактусчето, мисля, че не е добра идея за първа храна. Аз се пробвах така и беше провал. Добре, че не сварих картоф специално за нея, ами дадох от нашата картофена салата преди да я овкуся Grinning след голяма пауза от 4-5 дни само на кърма дадох тиква. За втора храна може да е картофа, смесен с тиква. Съвет: въвеждай разхлабваща след запичаща храна или обратното в зависимост от бебето и изхожданията. Картофа и моркова и двата са запичащи и според мен не е добра идея да са едно след друго.
2. Има различни способи за въвеждане, някой го правят по 3, други по 5, по 7 дни... Аз по 4 дни го правех от началото после вече стана мазало.. Но пък беба не е получила алергия от нищо досега. (пу, пу)
3. Може да въведеш самостоятелно моркова, а може и смесено с предното, ти си решаваш. Пак по 1-2 лъжички само ако ще го смесваш, иначе си давай цяло пюре или колкото там изяде.

Ако имаш други въпроси пиши на лс, ще обясня, каквото знам.

# 474
Многоо ти благодаря за изчерпателните отговори 😊, засега нямам други въпроси, но занапред ще те имам в предвид да пиша 🤗

# 475
Аз дадох като първа храна картоф-батат, от Лидъл.
Педиатър, на който имам доверие каза, че от 8-ми месец трябва да въвеждам глутен с попарка.
Търся си някак

# 476
  • Плевен
Оф герда всички знаем за твоя картоф. Предлагам ти да си свариш един обикновен картоф и един батат, но без да добавяш нищо. После ги опитай и разбери разликата най накрая.

И аз предлагам да започнеш с тиква. Вкусна е и ще се хареса. После картоф, тиквички, морков и т.н.

# 477
Моя син явно е единственият които хареса картофа ( с него започнах захранването) хапваше си го чист без проблем. Явно си е до бебе. Друг е въпросът че сега отказва да яде и нямаме заместено хранене..

# 478
Тиквата може много да разхлаби стомахчето и за това не е съвсем удачен вариант за захранване.

# 479
Тиквата може много да разхлаби стомахчето и за това не е съвсем удачен вариант за захранване.

Еми, не, не стана така при нас... За бебе на кърма с течни изпражнения колко ще да го разхлаби? Даже напротив, тогава започна да се изхожда по-нормално и не по 3-4 пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт