Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 378
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
И аз ще изпробвам скоро рецептите, благодаря!
Червеното цвекло на пара ли го правиш? Още не съм давала, изпадам в шок само при мисълта за него и светлата ни всекидневна. Simple Smile

# 496
Момичета, припомнете ми от кой месец се въвеждат глутен и сирене?

# 497
Момичета, детето е малко запечено и 2 дни съм давала само тиква и круша. Захранвам от 3 седмици и съм въвела много малко неща. Иска ми се утре да захраня с нов зеленчук, но се чудя какъв, за да не се запече пак. Разполагам с броколи, карфиол, пащърнак и бял морков. Кой бихте ме посъветвали да дам?
Броколите още повече запичат, поне при сина ми имат такъв ефект и винаги ги давам с нещо разхлабващо. От тези, които си изброила, единственото разхлабващо е пащърнакът. А най-добре вместо зеленчук въведи една синя слива да си разрешиш проблема.

# 498
Cactus, мерси за рецептата. Още днес направих бисквитките, оказа се, че имам овес. трици, рецептата ми си стори елементарна, та ги направих за следобед на закуска. Дъщеря ми ги хареса много, изяде 2 + чаена чашка кисело мляко(на 11м е).
За нас към сместа добавих парчета шоколад за готвене, та станаха 2 вида-за малки и големи :=)

# 499
Аз ги започнах от 8мия

# 500
Другият месец ще въвеждам кисело мляк.Колко гр се дават първоначално,увеличавам постепенно ли и после порцията една кофичка ли е?Можете ли да ми препоръчате марки?
Благодаря Smiley

# 501
Как една кофичка?? Тя е 400/500 грама.
Аз започнах с 1 с.л. мляко и постепенно всеки ден увеличавах

# 502
Скрит текст:
И аз ще изпробвам скоро рецептите, благодаря!
Червеното цвекло на пара ли го правиш? Още не съм давала, изпадам в шок само при мисълта за него и светлата ни всекидневна. Simple Smile

Скрит текст:
И мене ме беше страх, че имаме килим под масата и понякога хвръкват парчета по него, ама реших да рискувам 😂 при петно на дреха, ако се изпере веднага - се маха.

Цвеклото понеже го взех за нас, го пека върху хартия за печене. Измивам го, не го беля, режа го на средно тънки парчета и отгоре поливам лекичко със зехтин. На 200 градуса за 30 мин или на 180 за 45 мин и го вадиш. Трябва да минава вилица през него. Става също толкова меко колкото на пара, но пъти по-вкусно, става някак сладко, пуска си соковете 😉

Be_Special,
Много се радвам, че са се харесали бисквитите, ще ти открадна идеята за шоколад добавка за нас със таткото 😛 страхотно апетитни изглеждат! И ти като мене си на Коледна тематика вече 😊🌲

# 503
Аз ги започнах от 8мия

Благодаря, беба днес си открадна от моята тортила и се поуплаших да не е рано.

# 504
Как една кофичка?? Тя е 400/500 грама.
Аз започнах с 1 с.л. мляко и постепенно всеки ден увеличавах

Да,аз изобщо не съобразих колко гр е една кофичка Grinning Благодаря Simple Smile

# 505
Моят син, на година и месец изяжда кофичка от 150 гр плодов йогурт с корфлейкс/ овесени ядки или бисквити за закуска или СЗ

# 506
Здравейте.
След 3 седмици детето ми ще направи 6 месеца и смятах тогава да започна със захранването.
Забелязвам обаче интерес към друга храна, когато някой друг яде, дъвче. Дори съм давала да близне, харесва ѝ.
Това признак ли е, че е готова или да изчакам?
Каката я захраних на 5 мес. и нещо. Много неща съм забравила, тепърва ще си припомням какво и кога да включвам.
Реших да се допитам набързо до по-запознатите майки.

# 507
Трябва да слюнкоотделя, да може да седи поне по време на храненето, да пъха в устата и гризе играчки, това са общите признаци, че детето е готово. Според мен изчакай още малко. Аз започнах, когато беше на 5+++, но се самозахрани и редовно опитваше да ми краде от яденето, което наложи да започна една седмица по-рано.
Някой беше питал за земната ябълка. Намерих в един магазин и приготвих. Стана много вкусна изпечена. Дъщеря ми хапна един резен, по принцип не обича бели на цвят храни, та си беше успех. Ще й дам пак. Не е имала стомашни неразположения. Мисля, че на пюре ще се хареса също. Но препоръчвам да се опече, защото така си пуска соковете и става сладка.

# 508
Пащърнакът нещо не ми се получава при готвене. Варен пак е твърд, пробвах печен - стана на въглен. Аз купувам в едни малки пакетчета от Била. Колкото морков е голям, не знам как да го приготвя, че да стане мек. Май няма да го бъде...
Мама плави с пащърнак и други зеленчуци една топла салата и се получава, но мисля, че им налива малко водичка като ги пече.. Ако те интересува мога със сигурност да я питам..

# 509
 Освен седенето, другите признаци са налице - слюноотделя, лапа ръчички, играчки. За седене е рано още, аз и първото дете го храних в шезлонга в началото. То не е хранене, а опитване. Надявам се да има повече апетит второто, защото преди беше много трудно.

Общи условия

Активация на акаунт