Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 345
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мами,
Мога ли да въведа картоф с комбинирано  пюре  (тиква и морков в съотношение тиква 60% и 25 %картоф )Използвам готово пюре на Hipp.
 При запек спира ли се захранването?

# 571
  • Плевен
Може да пробваш с каша. Също има мрежички за плодове, в които може да сложиш и сурова ябълка, за да се чеше

Може да въведеш картофа така. Не спирай захранването просто въведи нещо разхлабващо например слива, круша, авокадо.

# 572
Може да пробваш с каша. Също има мрежички за плодове, в които може да сложиш и сурова ябълка, за да се чеше

Може да въведеш картофа така. Не спирай захранването просто въведи нещо разхлабващо например слива, круша, авокадо.
Благодаря 😊

# 573
Момичета, синът ми е на 6+. Преди две седмици почнах захранване, но почти без успех. Опитвал е доста неща, но по 2-3 лъжички само. Почва да плаче и да плюе. Засега аз му приготвям пюретата, но не харесва нито плодово, нито зеленчуково. С какво да опитам, за да му е вкусно? Ял е тиква, картоф, морков, ябълка. Друго съвсем леко е близвал. На сурова ябълка си чеше венците, на банан също се мръщеше.
Пробвай да смесиш зеленчуковото пюре с кърма или АМ.
Колко воднисти са ти пюретата? Спомена картоф и морков, те стават с доста гъста консистенция, ако не добавяш вода/кърма/ам и не са приятни за ядене и преглъщане.
Ябълка избери най-сладкия вариант и също, както са те посъветвали не давай сурова, жълтите най-много се харесват от моето бебе, сложи я на пара за няколко минути, ако искаш да я даваш сам да яде, или пасирай.
Може да видиш дали ще хареса купешките пюрета.
Пробвай и със зърнени храни - оризова каша, елда, просо смесени с АМ или кърма. След това по малко добавяш и плод към кашата.

# 574
Много се мислих дали да захраня на 4 месеца ,но като гледам захранването на 6+ също не е цвете. Особенно при никнещи зъби, когато бебето суче и пие даже АМ по-малко камоли да опита пюре. А мляко пие само през нощта и преди лягане.
4 месеца от началото на захранването бебето ми яде с лъжичка за чай и дъвче толкова добре че яде супите с обикновен хляб.
Голямо търпение трябва докато бебето се научи да яде. В началото яде не яде всеки ден и предлагах пюре и с времето  прояде.

# 575
Здравейте мами,
Мога ли да въведа картоф с комбинирано  пюре  (тиква и морков в съотношение тиква 60% и 25 %картоф )Използвам готово пюре на Hipp.
 При запек спира ли се захранването?
В началото на захранването запека е нормално и доста често срещано явление.. Просто дай нещо разхлабващо.. А щом си въвела някой зеленчук, то следващия можеш да въведеш като го прибавиш към вече въведения..

# 576
  • София
Момичета, синът ми е на 6+. Преди две седмици почнах захранване, но почти без успех. Опитвал е доста неща, но по 2-3 лъжички само. Почва да плаче и да плюе. Засега аз му приготвям пюретата, но не харесва нито плодово, нито зеленчуково. С какво да опитам, за да му е вкусно? Ял е тиква, картоф, морков, ябълка. Друго съвсем леко е близвал. На сурова ябълка си чеше венците, на банан също се мръщеше.
Пробвай да смесиш зеленчуковото пюре с кърма или АМ.
Колко воднисти са ти пюретата? Спомена картоф и морков, те стават с доста гъста консистенция, ако не добавяш вода/кърма/ам и не са приятни за ядене и преглъщане.
Ябълка избери най-сладкия вариант и също, както са те посъветвали не давай сурова, жълтите най-много се харесват от моето бебе, сложи я на пара за няколко минути, ако искаш да я даваш сам да яде, или пасирай.
Може да видиш дали ще хареса купешките пюрета.
Пробвай и със зърнени храни - оризова каша, елда, просо смесени с АМ или кърма. След това по малко добавяш и плод към кашата.

Смесвала съм с кърма, никога само варено и намачкано. Ами редки ги правя, за да му е лесно само да гълта, но просто си личи, че е гладен, но не иска да яде това. Може би има значение, че е изключително кърмен.

# 577
Vondi, дай му почивка. Пробвай след седмица-две отново.
Нека захранването не е на всяка цена!

# 578
Няма значение, че е изключително кърмен, моята е така и започна захранването без проблеми, дори седмица по-рано от 6-тия месец. Просто сама ми показа, че е готова. Ако пък твоето бебче не е готово и кръвната картина ви е добре, недей го насилвай, сам ще покаже, не е проблем да изчакаш и до 7-мия месец.

# 579
Това, че ти я държиш ябълката каква гаранция е? Бебетата могат да дъвчат с венци. Моята няма 1 зъб, а нагъва кебапчета. Има малко правила, но едно от тях е без сурови зеленчуци и плодове. Моето бебе яде всичко. Включително печива и сурови зеленчуци и плодове не бих дала. Но ти си знаеш. Дано поне да знаеш как се действа при задавяне.

# 580
Аз дори на дете на година и 2 месеца не смея да дам ябълка. А си хапва едра храна, храни се често сам с резени плодове и зеленчуци. Но ябълката я избягвам.
Днес дадох на резенчета да си боцка с вилицата. Със свито сърце го гледах..Ама хич не му хареса и приключихме този експеримент

# 581
  • София
Тази седмица ще са изследванията за кръв и урина, ще видя как са резултатите и може и да изчакам. Междувременно ще купя каша, може и да му хареса повече, знам ли. Ако не- няма да го насилвам. ОК, разбрах за ябълката, че не става.

# 582
  • Лайпциг / Перник / София
Момичета, малкия е на 7+ и днес купих каша спелта и овес. Безглутенови кали съм въвела оризова и от просо. Мога ли да започна въвеждането на глутен с тези двете каши (спелта и овес), поради ниското съдържание на глутен. Какво ще ме посъветвате? Колко време да давам от тях и с какво да продължа? Отворена съм към всякакви идеи и съвети! Благодаря! Simple Smile

П.С. Добавям още, че купих също ГХИ и кокосово масло. Към пюретата на обяд аз добавям няколко капки рапицаво олио. Как предлагате да въведа ГХИ и кокосовото масло?

# 583
Можеш, но спелтата си е глутен и то високо количество, просто е древен сорт пшеница, богат на повечко протеин и глутенът в нея е по-лесно смилаем. Аз напоследък готвя с брашно от спелта за малката и го намирам за много добро, хлябът става много вкусен. Аз самата така започнах да й въвеждам глутена, със печива от спелта. Ако искаш да е постепенно, овес и после спелта. Мазнините можеш да ги добавяш към пюретата. Аз кокосово слагам като правя бисквити с плод например, пък олио/гхи/зехтин слагам на зеленчуци и печива със зеленчуци и месо.

# 584
  • Лайпциг / Перник / София
Супер! Много благодаря Кактусче! Hug
А въвеждане на глутена си е като останалите видове храна, просто по продължителен период (1 месец), но мога ли междувременно да въвеждам и други - плодове, зеленчуци, ГХИ, и тн?

Общи условия

Активация на акаунт