Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 303
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Лайпциг / Перник / София
Може да въведеш тиквичка, сладък картоф (батат). Можеш да процедираш, както на теб ти се струва удачно според детето. Ако хапва повече пюре, може да добавиш към вече въведен зеленчук новия (в количество 1-2 максимум 3 лъжички от новия) и да хапне колкото иска, а ако искаш само да опитва вкусове, можеш да въведеш само новия звленчук като предложиш 1-2 лъжички.

П.С. Бисквитите наистина стават много ронливи. Малчо ги хареса, но не може сам да ги яде, защото има опасност да се задави. Пробвах да ми ги предложа надробени в малко плодово пюре, но нещо не му се услади въобще Grinning
Нищо, някой друг път, с някои други бисквитки !

# 631
По-назад в темата съм пуснала рецепти за бисквити - елдени, овесени, овесени със спелта, изпитани вече с щерка ми и няколко други мами. Може да ги пробваш Wink

# 632
По-назад в темата съм пуснала рецепти за бисквити - елдени, овесени, овесени със спелта, изпитани вече с щерка ми и няколко други мами. Може да ги пробваш Wink
И аз ще ги търся..

# 633
  • Плевен
И аз много харесах бисквитките на Кактусчето, малчо също. Макар, че използвам различни брашна, но стават супер. На моето бебе му викам вече бисквитеното чудовище, толкова много ги яде. Давам му и плодове и зеленчуци да хапва сам, зеленчуците едвам ги близва, от плодовете само банан хапва, но пък бисквитки и мъфини яде като за последно.

# 634
С какви други брашна стават бисквитите на Кактусчето? Глутен още не съм въвела, а тук (Германия) намирам само едно брашно от елда, което на опаковката отзад пише, че може да съдържа следи от глутен, соя и тн Sad
С какво беглутенови брашно да заместя?

# 635
  • Плевен
Според мен ще стане със всякакво. Аз ползвах единия път пшенично пълнозърнестто, а втория път от лимец ( на моето пише че има глутен). Може да пробваш с оризово или овесено.

# 636
Според мен ще стане със всякакво. Аз ползвах единия път пшенично пълнозърнестто, а втория път от лимец ( на моето пише че има глутен). Може да пробваш с оризово или овесено.
Исках днес да купя кокосово и оризово, но разбира се оризово не открих Sad и имам само кокосовото в наличност, дали ще стане с него?

# 637
С овесено брашно или трици, или овесени ядки, стават. С оризово вероятно ще трябва добавка пълнозърнесто брашно. Кокосовото...пак вероятно ще станат рохкави и ще трябва добавка друго брашно. Пробвай с овес под някаква форма, безглутеновия вариант. Може със всякакъв плод.
П.С. не взимай толкова навътре наличието на следи от глутен. Продуктът сам по себе си не го съдържа. Глутенът не е силен алерген, трябва да се натрупа в организма, за да видиш дали има реакция, а и процентно алергията към глутен е много рядко разпространена. Използвай си елдата. С оризово брашно скоро ще пробвам да правя разни експерименти, но то е по-особено и ще пиша, когато намеря сполучлива комбинация.

# 638
Да, е в този случай ще купя брашното от елда. Аз така или иначе тези дни ще започна въвеждането на глутен най-вероятно. Ще ги направя и аз тези бисквитки прословути Simple Smile

# 639
Някой давал ли е от тези мюсли на Аптамил? Купих ги с кашите ,пише че се правят с АМ. Чудех се дали няма да станат с кисело мляко.
Скрит текст:

# 640
Някой давал ли е от тези мюсли на Аптамил? Купих ги с кашите ,пише че се правят с АМ. Чудех се дали няма да станат с кисело мляко.
Скрит текст:
Не съм давала, но това са овесени ядки с ябълка и слива. Тъй, че може с кисело мляко, но ги остави мъничко да омекнат първо в киселото мляко 😉

# 641
От къде ги взе
Скрит текст:

# 642
# 643
Момичета, беба в последните дни не си изяжда нито кашата, нито пюретата. Преди цялото пюре от 190мл ядеше сега едва ги преполовява. Дадох й коричка хляб изяде я и търсеше още, краде ми от Bake rolls-a и други храни. Зъби ли са това или иска да минаваме на ЗВБ? Grinning

# 644
  • Плевен
Ами пробвай и ще видиш. Предложи и зеленчуци на парчета, бисквитки .

Общи условия

Активация на акаунт