Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 285
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, беба в последните дни не си изяжда нито кашата, нито пюретата. Преди цялото пюре от 190мл ядеше сега едва ги преполовява. Дадох й коричка хляб изяде я и търсеше още, краде ми от Bake rolls-a и други храни. Зъби ли са това или иска да минаваме на ЗВБ? Grinning
Моите са по ЗВБ и също минават от време на време на хлебец... основно. Но не винаги им пробиват зъби. Пробвай със ЗВБ, но гледай да не и позволяваш да краде много бейкролс...доста солчица има в него дори за възрастни.

# 646
Четох, че глутен може да се въвежда между 6 и 9 месеца. Онзи ден щерката се ентусиазира много от една коричка хляб, та не знам дали да я оставям да гризе... Не, че ще изяде кой знае колко, ама...

# 647
Момичета, беба в последните дни не си изяжда нито кашата, нито пюретата. Преди цялото пюре от 190мл ядеше сега едва ги преполовява. Дадох й коричка хляб изяде я и търсеше още, краде ми от Bake rolls-a и други храни. Зъби ли са това или иска да минаваме на ЗВБ? Grinning
Моите са по ЗВБ и също минават от време на време на хлебец... основно. Но не винаги им пробиват зъби. Пробвай със ЗВБ, но гледай да не и позволяваш да краде много бейкролс...доста солчица има в него дори за възрастни.

Е, това с бейкролса беше единичен случай, купих й сухари от спелта и сега им се кефи Grinning

# 648
Ох, голям фен съм на спелтата напоследък, страшно вкусен хляб става с брашно от спелта. Сподели къде ги купи тия сухари, може да взема за да имам за разходки Simple Smile

# 649
Ох, голям фен съм на спелтата напоследък, страшно вкусен хляб става с брашно от спелта. Сподели къде ги купи тия сухари, може да взема за да имам за разходки Simple Smile

Във фантастико, на holle са. Simple Smile

# 650

Ох и ние сме така 1 седмица не изпива повече от 300 мл мляко иска само пюрета, другата не иска пюрета само мляко, хляб и бисквити 😕

# 651
Предложете парчета зеленчук и плод на пара или печени, да хапнат сами. Може да намажете пюре на парченце хляб. А който обича да готви мъфините и палачинките са супер вървежни. 

# 652
  • София
Аз съм намислила като му пристигне столчето да направя батат на пара на дълги ивици. Като цяло като дам пюре и придъвква, но ще пробвам с МНОГО добре сварен батат. Имам и домашна тиква та мисля да пробвам и от нея,ако не ние с баща му ще я изядем Grinning

# 653
Тя тиквата се разкашква. Само картоф и морков не стават на каша при варене. Аз правех кюфтета от тиквички и той ги ядеше с ръце

# 654
Луси, с "МНОГО добре сварен батат" нищо няма да стане. Ти можеш ли да хванеш каша? Маха се от парата, когато вилица минава през него. Идеята е не да се разпада, а да може да се хване парчето, но да е меко за дъвчене 😉
Тиквата не се разкашква, ако се махне на време от парата/фурната.

# 655
  • София
Абе той е малък още, та затова си мислех, че ще трябва да много меко, ама ще пробвам така, както пишете.

# 656
Не знам колко е малък, нямате ли 6 месеца? Трябва да може да седи в седнало положение или поне с опора. Иначе не е добра идея.

# 657
Момичета, сега правя тези бисквити https://www.google.bg/amp/s/vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/g … free-cookies/amp/
Но тестото стана много ронливо изобщо не може да се разточи. Сложих само жълтък дали ако бях сложила и белтъка щеше да е по-добре?

И какво да правя с това тесто сега Joy

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 18:54 от Анонимен

# 658
Лале, кой вариант правиш с/без глутен?

# 659
Лале, кой вариант правиш с/без глутен?

Първия, само с жълтъка.

Общи условия

Активация на акаунт